این زنِ اینفلوئنسر، مشاور غیررسمی ترامپ شد!
پس از سالها ادعای پیشتازی در جنبش انزواطلبانهی جدیدِ «اول آمریکا» که علیه سیاستهای نئومحافظهکارانهی دولت جورج بوش در عراق و افغانستان شوریده بود، اکنون اینفلوئنسرهای آنلاین جنبش ماگا (MAGA) از آغاز جنگی دیگر در خاورمیانه استقبال میکنند.
انتخاب: گاردین نوشت: پس از سالها ادعای پیشتازی در جنبش انزواطلبانهی جدیدِ «اول آمریکا» که علیه سیاستهای نئومحافظهکارانهی دولت جورج بوش در عراق و افغانستان شوریده بود، اکنون اینفلوئنسرهای آنلاین جنبش ماگا (MAGA) از آغاز جنگی دیگر در خاورمیانه استقبال میکنند.
در ادامه این مطلب آمده: و نه فقط هر جنگی؛ بلکه آنها از تصمیم پرریسک دونالد ترامپ برای بمباران تأسیسات هستهای ایران تمجید میکنند—حرکتی که حتی برای دولت بوش نیز جنگی بیش از حد خطرناک به شمار میرفت.
چرخش سریع مگا نشان داده که این جنبش در اصل هرگز ضدجنگ نبوده است. مگا نه بر پایهی انزواطلبی، بلکه بر مبنای بیگانههراسی استوار است، و حمایت آن از تصمیم ترامپ برای بمباران یک کشور مسلمان کاملاً در امتداد حمایت این جنبش از سیاستهای سختگیرانهاش علیه مهاجران قرار میگیرد.
اما بالاتر از همه، ماگا دربارهی وفاداری مطلق به ترامپ است.
این فرمول بهخوبی توضیح میدهد که چرا «لورا لومر»، که در روزهای آغازین دور دوم ریاستجمهوری ترامپ بهعنوان برجستهترین اینفلوئنسر جنبش مگا و «اول آمریکا» مطرح شده، از حمله به ایران حمایت کامل کرده است.
در اوایل آوریل، لومر ۳۲ ساله که بهعنوان یک تئوریپرداز توطئهی راستگرا شناخته میشود و از حامیان سرسخت ترامپ در فضای مجازی است، با ترامپ دیدار کرد و فهرستی از اسامی کارکنان شورای امنیت ملی را به او داد که به باور او یا به اندازه کافی به ترامپ وفادار نبودند، یا سابقه حرفهای مشکوکی داشتند. ترامپ شش نفر از آنها را اخراج کرد. مدتی بعد، «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی که لوومر بهخاطر نقشش در رسوایی چتهای "سیگنالیگیت" مورد انتقاد قرار داده بود، نیز برکنار شد.
لوومر هیچ سمتی در دولت ندارد، اما با این حال به یکی از مهمترین و جنجالیترین مشاوران سیاست خارجی ترامپ در آغاز دور دوم ریاستجمهوریاش بدل شده است. او به ترامپ دسترسی مستقیم دارد و از این امتیاز برای پیش بردن پاکسازیهای ایدئولوژیک در درون دولت استفاده کرده است—کاری که باعث وحشت و خشم میان متخصصان امنیت ملی شده.
سؤال اصلی این است که نفوذ او بر ترامپ تا چه زمانی ادامه خواهد داشت—و آیا به سرنوشتی مانند ایلان ماسک دچار خواهد شد یا نه.
قدرت لومر در دولت ترامپ تعریف مشخصی ندارد. بسیاری از منتقدانش میگویند او فقط دارد اعتبار تصمیماتی را به نام خود میزند که ترامپ از قبل قصد انجامشان را داشته. اما خود ترامپ گفته که او را جدی میگیرد، پس شاید دقیقتر باشد اگر بگوییم لوومر مشاور امنیت ملی غیررسمی ترامپ است.
اخیراً گزارشهایی منتشر شده که حاکی از کاهش نفوذ لومر در کاخ سفید است، به این دلیل که بیش از حد جلو رفته، دقیقاً مثل ماسک. او در میان دستیاران ترامپ ردپایی از دشمنی و دلخوری بهجا گذاشته، و حتی گزارشهایی وجود دارد مبنی بر اینکه خود ترامپ نیز از او خسته شده. اما برای رد این شایعات، لوومر در اوایل ژوئن با «جیدی ونس» (سناتور حامی ترامپ) دیدار خصوصی داشت.
در یک مصاحبه افشاگرانه در پادکست روزنامهنگار «تارا پالری» در اواخر آوریل، لومر گفت که دسترسیاش به کاخ سفید مستقیماً از سوی خود ترامپ فراهم شده، و اینکه او رابطهاش با رئیسجمهور را حفظ کرده حتی وقتی دستیاران ترامپ تلاش کردهاند او را دور نگه دارند. او گفت: «دونالد ترامپ بزرگترین متحد من در کاخ سفید است.»
او افزود: «توهم بزرگی در سر ندارم، اما قطعاً باور دارم که اطلاعاتی که به او دادهام، از او محافظت کرده و جلوی فجایع را گرفته. باور دارم که اطلاعاتی که من ارائه میدهم ارزشمند است. و معتقدم که بهعنوان یک دارایی برای رئیسجمهور و ساختار او عمل کرده. نمیدانم چرا برخی از افرادی که برای او کار میکنند نمیخواهند این اطلاعات به دستش برسد، اما نمیگذارم این موضوع مانع من شود. به جمعآوری اطلاعات ادامه خواهم داد و راهی برای رساندن آنها به رئیسجمهور ترامپ پیدا میکنم—و او را درباره افرادی در حلقهی داخلیاش که در حال کار علیه برنامههایش هستند، آگاه خواهم کرد.»
لومر اضافه کرد که: «در نهایت همهچیز به موضوع راستیآزمایی و گزینش افراد برمیگردد.»
رابطه نزدیک لومر با ترامپ اولینبار در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ خبرساز شد، زمانی که با هواپیمای کارزار ترامپ همراهی میکرد—علیرغم تلاشهای مکرر دستیاران ترامپ برای دور نگه داشتن او. دستیاران بهویژه از این موضوع عصبانی بودند که لوومر در روز ۱۱ سپتامبر با ترامپ سفر کرد، چون او قبلاً با انتشار ویدیویی جنجالی ادعا کرده بود که حملات ۱۱ سپتامبر یک «عملیات داخلی» بوده است. البته، نگرانی این دستیاران که ترامپ دارد با یک تئوریپرداز توطئه دمخور میشود، نادیده میگرفت که خود ترامپ عاشق پخش تئوریهای توطئه است.
در طول کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴، ترامپ تئوریای را ترویج داد مبنی بر اینکه مهاجران هائیتی در اسپرینگفیلد اوهایو در حال خوردن حیوانات خانگی مردم هستند—یک دروغ بیگانههراسانه که به محور تبلیغات پاییزی ترامپ تبدیل شد.
وقتی ترامپ دوباره به قدرت رسید، لومر شروع به اعمال نفوذ تازه خود کرد و حتی روابط حرفهای نزدیک با مقامات ارشد دولت ترامپ هم نتوانست از اخراج آنها جلوگیری کند؛ اگر نامشان در فهرستی بود که لوومر به ترامپ داده بود. یکی از افرادی که از شورای امنیت ملی اخراج شد «برایان والش» بود—کسی که پیشتر در کمیته اطلاعاتی سنا به ریاست «مارکو روبیو» (وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی فعلی) کار کرده بود.
اما تکاندهندهترین پاکسازی منتسب به لوومر در آوریل رخ داد، زمانی که ترامپ ژنرال «تیموتی ها»، رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و معاون ارشد او را اخراج کرد—چون نام آنها هم در فهرست لوومر بود. اینکه لوومر توانسته باعث اخراج یک افسر ارشد نظامی شود که مسئول بزرگترین آژانس اطلاعاتی کشور است، سرانجام به اعتراضهای دوحزبی در واشنگتن انجامید. گروهی از سناتورهای دموکرات در نامهای به ترامپ نوشتند که این اخراجها «غیرقابل توجیه» است، در حالی که «میچ مککانل»، سناتور جمهوریخواه کنتاکی و از منتقدان فعلی ترامپ، تأسف خورد که رهبران کارآزموده نظامی اخراج میشوند، در حالی که «انزواطلبان آماتور» در مواضع عالی سیاستگذاری حضور دارند. حتی «مایک روندز»، سناتور جمهوریخواه داکوتای جنوبی و از وفاداران ترامپ که ریاست زیرکمیته امنیت سایبری در کمیته خدمات مسلح سنا را بر عهده دارد، از این اقدام ناراضی بود. او در جلسهای از ژنرال ها تمجید کرد و گفت: «افرادی که توانایی رهبری آژانس امنیت ملی را دارند، بسیار اندکاند. ما بهاندازه کافی از این نوع رهبران نداریم، و از دست دادن هر یک از آنها بدون دلیل قانعکننده، مایه تأسف است.»
اما همانند ایلان ماسک، نفوذ آتشین لومر در روزهای نخست دولت دوم ترامپ چنان شدید بوده که سقوطش تقریباً اجتنابناپذیر بهنظر میرسد—بهویژه بعد از آنکه شروع به انتقاد از اقدامات کاخ سفید کرد.
مثلاً در ماه مه، او علناً تصمیم ترامپ برای پذیرش یک جت لوکس از قطر را مورد انتقاد قرار داد.
وقتی خبر این هدیه برای اولین بار منتشر شد، لوومر بیانیهای منتشر کرد و نوشت: «اگر این حقیقت داشته باشد، واقعاً لکه ننگی برای دولت خواهد بود.» او افزود: «من این را بهعنوان کسی میگویم که حاضرم برای ترامپ گلوله بخورم. خیلی ناامید شدم.» او بعداً عقبنشینی کرد و موضعی حمایتیتر گرفت. اما بعدها نسبت به تصمیم ترامپ برای پس گرفتن نامزدی «جرد آیزاکمن»، میلیاردر پیشنهادی برای ریاست ناسا، انتقاد کرد—نامزدی که لوومر از آن حمایت کرده بود. او نوشت: «دلایلی برای باور به این وجود دارد که آیزاکمن شاید بهخاطر دوستیاش با ایلان ماسک هدف انتقام قرار گرفته.» چند روز بعد، آیزاکمن هم تلویحاً گفت که فکر میکند کنارهگیری از نامزدیاش بهدلیل رابطهاش با ماسک بوده است.
لومر در تلاش بوده که انتقادهایش را به اطرافیان ترامپ محدود کند، نه خود او. اما این سؤال همچنان باقی است که این تفکیک تا چه زمانی میتواند او را حفظ کند. در پادکست پالری، لوومر گفت: «من قرار نیست متملق باشم و وانمود کنم که همهچیز عالی است.» او افزود: «در کاخ سفید مقدار زیادی بیکفایتی وجود دارد. افراد زیادی در جایگاهی هستند که نباید باشند و هر روز رئیسجمهور را سرافکنده میکنند.»
در همین فضا است که لوومر از تصمیم ترامپ برای حمله به ایران قاطعانه حمایت کرده است. شاید به این دلیل که نگران شده بود انتقادهای پیشینش به رابطهاش با دنیای ترامپ لطمه زده باشد، لوومر با شور و حرارت فراوان از حمله به ایران دفاع کرده و همزمان تلاش کرده از اعتبار خود بهعنوان یک فعال «اول آمریکا» دفاع کند. در یکی از پستهایش نوشت: «چطور ممکن است تبریک اینکه مطمئن شدند اسلامگرایانی که شعار «مرگ بر آمریکا» سر میدهند، هرگز فرصت دستیابی به سلاح هستهای پیدا نکنند، جزوی [افکار و اصول] «اول، امریکا» نیست؟» او حتی به دیگر اینفلوئنسرهای راستگرا، از جمله «تاکر کارلسن»، که جرأت کردهاند از حمله به ایران انتقاد کنند، حمله کرده است. او نوشت: «من دارم از همه پستها اسکرینشات میگیرم و آنها را در قالب یک بسته به ترامپ میدهم تا ببیند چه کسانی واقعاً با او هستند و چه کسانی نه.» و افزود: «فکر میکنم همه تا حالا میدانند که وقتی میگویم چیزی را به ترامپ میدهم، واقعاً این کار را میکنم.»
برای اینفلوئنسرهای ماگا، حفظ رابطه خوب با ترامپ بهمراتب مهمتر از مسائلی مثل جنگ و صلح است.
ارسال نظر