حرفهای جنجالی ظریف در یک برنامه تلویزیونی
محمدجواد ظریف در یک گفتگوی تلویزیونی با محمد مبین، مدیرمسوول منیبان، به سوال های سخت و مهمی در مورد برجام پاسخ داد.
برترینها: محمدجواد ظریف در یک گفتگوی تلویزیونی با محمد مبین، مدیرمسوول منیبان، به سوال های سخت و مهمی در مورد برجام پاسخ داد. این مصاحبه در استودیو رسانه خبری تصویری آوش و توسط این رسانه انجام شده است.
* علیرغم کارشکنیهای فراوانی که علیه دکتر علیاکبر صالحی در دولت دهم شد، وی خطشکنی بسیار مهمی را انجام داد و با حمایتهای رهبر انقلاب مذاکرات عمان را در دولت دهم آغاز کرد.
* زمانی که قرار شد به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شوم، متوجه شدم که در طول یک سال از مذاکرات عمان، تنها ۲ دور مذاکره انجام شد. این نشان میدهد تا چه میزان برای بر هم زدن گفتگوها، کارشکنی صورت میگرفت.
* کسانی که در زمان مسئولیتشان، ۶ قطعنامه علیه ایران صادر شد، همیشه بلندترین صدا در مخالفت با برجام را داشتند.
* همیشه تاکید داشتم که ما بعنوان کارگزار جمهوری اسلامی ایران باید فدای منافع ملی شویم و هیچگاه نباید منافع ملی را فدای خودمان کنیم.
* در تاریخ ایران به جرات میتوانم بگویم اولینباری که تمام صورت جلسات یک مذاکره با فاصله کمی از سوی مذاکره کنندگان منتشر و در اختیار افکار عمومی قرار گرفت، برجام بود.
* کتاب بیش از ۳ هزار صفحهای در خصوص برجام منتشر شد، این موضوع نشان داد که چیزی را درباره برجام از مردم پنهان نکردیم.
* در مذاکرات هستهای بیشترین نگرانی وزیر امور خارجه امریکا از شنود مذاکرات مخصوصا از جانب رژیم صهیونیستی بود.
* مبنای مذاکرات برجام در سال ۸۲ شکل گرفت، بنده در آن زمان رئیس تیم مذاکره کننده و آقای دکتر روحانی مسئول مذاکرات بودند.
* برخلاف روند مذاکرات آقای دکتر جلیلی که درباره مواردی همچون سوریه، یمن و مدیریت جهان صحبت میشد، از ما درخواست شده بود که تنها در خصوص مسائل هستهای مذاکره کنیم.
* بنده از دهه هفتاد اعتقاد داشتم که مذاکره تک موضوعی خیلی راهگشا نیست. علیرغم اینکه محدودیت موضوع در مذاکرات داشتیم، اما با صداقت تمام ایستادیم و درباره موارد دیگر هیچگاه مذاکره نکردیم.
* با اینکه بنده مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات قبلی بودم و از سال ۸۴ تا ۸۶ هم سفیر ایران در سازمان ملل بودم و البته در آن دوره از مذاکرات کنار گذاشته شده بودم اما هیچگاه هیئتهای مذاکرهکننده ایرانی را نقد علنی نکردم.
* عدم نقد بنده از این جهت بود که یک گروه به صورت علنی با شش کشور دنیا در حال مذاکره هستند و دلیلی ندارد که من بخواهم ایراداتی را متوجهشان کنم.
* از روزی که مذاکرات را شروع کردیم یک نگاه به خارج از کشور و ده نگاه به داخل داشتیم تا ببینیم از سوی چه کسانی در حال خنجر خوردن هستیم.
* مذاکره در داخل کشور به مراتب از خارج سختتر است، تکلیفمان با مذاکره کننده خارجی مشخص بود اما در داخل از کسانی که توقع آن را نداشتی انواع حرفهای خلاف واقع را میشنیدیم.
* یک توافق نمیتواند تمام خواستههای دو طرف را محقق کند. متن برجام حسابشده بود برای همین ترامپ نتوانست با استناد به آن از توافق خارج شود
* برجام نه آن چیزی بود که به طور کامل مدنظر ما بود و نه چیزی که به طور کامل طرف غربی خواستار آن بود.
* در آخرین روزهای تصدی وزارت امور خارجه، یک نامه ۱۴۰ صفحهای به دبیرکل سازمان ملل نوشتم و عهدشکنی غربیها را مستند کردم.
* در اینکه غربیها نقض عهد کردند، شکی نیست. اما آمریکا با استناد به متن برجام نتوانست از آن خارج شود. اگر ما برجام را بد نوشته بودیم، آمریکا یک جمله پیدا میکرد و بر اساس آن از برجام خارج میشد.
ارسال نظر