فرنی بستنی؛ دسر سنتی خوشمزه مخصوص روزهای گرم
فرنی بستنی نوعی دسر بسیار خوشمزه و خنک است که طعمی نزدیک به بستنی دارد.
همشهری آنلاین: فرنی بستنی نوعی دسر بسیار خوشمزه و خنک است که طعمی نزدیک به بستنی دارد.
فرنی یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که از کودکی تا بزرگسالی همچنان محبوب است و طرفداران زیادی دارد. پایه فرنی شیر است که معمولا آن را با آرد برنج و در برخی مناطق دیگر با آرد گندم و نشاسته در طعمهای متفاوت زعفرانی، وانیلی و یا شکلاتی تهیه میکنند. این دسر خوشمزه و لطیف معمولا یکی از غذاهای اصلی کودکان در ماههای ابتدایی غذا خوردن است و همچنین در مراسم مذهبی مثل افطاریهای ماه رمضان و یا به صورت دسر برای مهمانیها و جشنها تهیه میشود.
فرنی بستنی نوعی فرنی بسیار خوشمزه است که در ترکیب آن از خامه و بستنی استفاده شده است و به همین دلیل طعمی نزدیک به بستنی دارد. این دسر خوشمزه که برای روزهای گرم تابستان یک خوراکی خنک و مناسب است، دستور تهیه آسانی دارد، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه فرنی بستنی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه فرنی بستنی
شیر: ۴ لیوان
نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: نصف لیوان
بستنی وانیلی لیوانی: ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: نصف پاکت
گلاب: یک چهارم لیوان
طرز تهیه فرنی بستنی
فرارو نوشت: برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا آرد برنج، نشاسته ذرت و شکر را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و کم کم شیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گلوله نشود. حالا زعفران دم کرده را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا مواد کم کم به غلظت برسد. گلاب را اضافه کنید و بعد قابلمه را از روی حرارت اجاق گاز بردارید. در مرحله بعد وقتی فرنی کمی از حرارت افتاد، خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده، همراه با بستنی وانیلی که شل شده است، به مواد فرنی اضافه کنید و هم بزنید تا به صورت یکدست مخلوط شوند. حالا فرنی بستنی را داخل ظرفهای مخصوص دسر بریزید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا فرنی ببندد. برای تزیین روی فرنی بستنی میتوانید از پودر پسته استفاده کنید، نوش جان.
نکات مهم
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید.
حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ارسال نظر