۴ وسیله آشپزخانه که به قلب آسیب میزند
اغلب زمانی که صحبت از آسیب به قلب میشود بیشتر توجهمان به آسیبهای غذایی و ورزشی جلب میشود و کمتر به این فکر میکنیم که احتمال دارد برخی لوازم خانه به ویژه برخی وسایل آشپزخانه در آسیب به قلب موثر باشند.
همشهری آنلاین: اغلب زمانی که صحبت از آسیب به قلب میشود بیشتر توجهمان به آسیبهای غذایی و ورزشی جلب میشود و کمتر به این فکر میکنیم که احتمال دارد برخی لوازم خانه به ویژه برخی وسایل آشپزخانه در آسیب به قلب موثر باشند.
زمانی که صحبت از آشپزخانه میشود، ما اغلب محصولات و مواد غذایی زیادی را مصرف یا استفاده میکنیم که با چشم غیرمسلح سالم و بیضرر به نظر میرسند. اما وقتی با دقت بیشتری آنها را بررسی میکنید، متوجه میشوید که چگونه ترکیب شیمیایی و ساختار آنها به اندامهای اصلی آسیب میرساند. قلب انسان یکی از اندامهای کلیدی است که نقش حیاتی ایفا میکند. این یک اندام عضلانی ضروری است که به عنوان پمپ بدن عمل میکند و خون غنی از اکسیژن و مواد مغذی را به تمام بافتها و اندامها میرساند. در این مطلب ۴ مورد از اقلام آشپزخانه را که ممکن است به طور غیرمستقیم به قلب آسیب برسانند و آنچه میتوان به جای آنها برای سالم نگه داشتن قلب استفاده کرد، بررسی شده است.
نمک
همه ما میدانیم که مصرف بیش از حد نمک با افزایش فشار خون و با سلامت قلب مرتبط است. گفته میشود که کاهش سدیم در رژیم غذایی نه تنها فشار خون و احتمال بروز فشار خون بالا را کاهش میدهد، بلکه با کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی نیز مرتبط است. [آشنایی با توصیههای کاربردی برای مصرف صحیح نمک]
نحوه استفاده: کارشناسان توصیه میکنند از نمکدانی استفاده کنید که به شما امکان میدهد به راحتی نمک را در آن بریزید و اندازه بگیرید که چه مقدار به غذا اضافه میکنید. پیشنهاد میشود از نمکدانهایی استفاده کنید که دارای نقاط ریختن قابل تنظیم هستند و به شما امکان میدهند به راحتی نمک را در قاشق بریزید.
ظروف نچسب
ظروف نچسب حاوی پوششهای PTFE و PFOA (که به عنوان مواد شیمیایی دائمی نیز شناخته میشوند) هستند که میتوانند بخارات و ذرات سمی آزاد کنند که ممکن است به التهاب قلبی عو روقی کمک کنند. این مواد با افزایش سطح کلسترول و خطر بیماری قلبی مرتبط هستند و جایگزینهای جدیدتر PFAS احتمالا خطرات مشابهی ایجاد میکنند.
نحوه استفاده: پیشنهاد میشود از ظروف استیل ضد زنگ استفاده شود که به کاهش آلودگی باکتریایی کمک میکند و ایمنی کلی آشپزخانه را حفظ میکند. یک مطالعه نشان میدهد که استیل ضد زنگ میتواند مقادیر کمی نیکل و کروم را به غذا منتقل کند، به خصوص هنگام پخت غذاهای اسیدی مانند سس گوجه فرنگی برای مدت طولانی. با این حال، این سطوح معمولا برای اکثر افراد زیر آستانه سمیت هستند.
تخته برش پلاستیکی
تختههای برش پلاستیکی برای بدن انسان مناسب نیستند. گفته میشود که خرد کردن غذا روی تختههای پلاستیکی، قرار گرفتن انسان در معرض میکروپلاستیکها (MP) را افزایش میدهد و به مواد مضر اجازه میدهد تا وارد جریان خون شوند و التهاب مزمن ایجاد کنند که یک عامل شناخته شده در بیماریهای قلبی و عروقی است.
نحوه استفاده: پیشنهاد میشود از تخته برش چوبی استفاده شود. مشخص شده است که سطح متخلخل چوب میتواند باکتریها را به دام بیندازد، اما معمولا این باکتریها مدت زیادی در تخته زنده نمیمانند و در صورت نگهداری صحیح، خطرات آلودگی متقاطع را کاهش میدهند. همچنین، در مقایسه با پلاستیک، تختههای چوبی بادوامتر هستند و کمتر مستعد شیارهای عمیقی هستند که محل تجمع باکتریها هستند.
ظروف پلاستیکی
استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری غذا یک عمل سالم نیست. یک بررسی نشان میدهد که افزودنیهای رایج پلاستیکی مانند فتالاتها و بیسفنول A (BPA) مختلکنندههای غدد درونریز هستند که با افزایش خطر فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر قلب، انفارکتوس میوکارد و سایر بیماریهای قلبی مرتبط هستند. این مواد شیمیایی سیگنالینگ هورمون را تغییر میدهند، باعث استرس اکسیداتیو میشوند و التهاب سیستمیک را افزایش میدهند که به سلامت قلب و عروق آسیب میرساند.
نحوه استفاده: ظروف شیشهای از مواد طبیعی مانند شن و سنگ آهک ساخته شدهاند که این ظروف را ۱۰۰ درصد غیرسمی میکنند. آنها مواد شیمیایی مضر مانند BPA یا فتالاتها را که اغلب در پلاستیکها یافت میشوند و با خطرات سلامتی مرتبط هستند، از خود عبور نمیدهند. در حالی که برخی مطالعات بیان میکنند که برخی از دربهای ظروف شیشهای ممکن است حاوی اجزای پلاستیکی (مانند واشرهای PVC) باشند که میتوانند مواد شیمیایی مانند فتالاتها را از خود عبور دهند، این خطرات به طور کلی در مقایسه با ظروف پلاستیکی کمتر است.
ارسال نظر