۱۵۶۷۲۵۷
۴۰
۴۰
پ

ورژن ۴۰۴ شروین در اذهان عمومی اِرور داد!

در روزهای گذشته صدور مجوز انتشار اولین آلبوم شروین حاجی‌پور، آهنگساز و خواننده معروف سال‌های اخیر، خبرساز شده است.

هم‌میهن: در روزهای گذشته صدور مجوز انتشار اولین آلبوم شروین حاجی‌پور، آهنگساز و خواننده معروف سال‌های اخیر، خبرساز شده است. مانند بسیاری از موضوعات دیگر که موافقان و مخالفانی دارد، درباره آلبوم حاجی‌پور نیز همین الگو با شدتی بیشتر تکرار شده است.

Shervin-hajipour-1

سه‌روز پیش شروین حاجی‌پور در توئیتر اعلام کرد که اولین آلبوم‌اش با عنوان «واقعی» در دی‌ماه منتشر می‌‌شود و مخاطبان می‌توانند آن را پیش‌خرید کنند تا در دی‌ماه برایشان ارسال شود. او از کاربران خواست که با خرید قانونی آلبوم از او حمایت کنند. تا لحظه تنظیم این گزارش، حدود ۶۰۰ نظر زیر پست حاجی‌پور منتشر شده است. کاربران زیادی از حاجی‌پور انتقاد کرده‌اند که چرا مجوز دولتی گرفته یا اینکه نوشته‌اند بدون مجوز هم کارهایش مخاطب داشته است.

برخی واکنش‌های تندتری نشان داده‌اند و او را به سوءاستفاده از موقعیت و محبوبیتی که بعد از ترانه «برای» در سال ۱۴۰۱ به‌دست‌آورده بود، متهم کردند. عده‌ای هم او را ریاکار خوانده‌اند و گفته‌اند، درحالی خبر انتشار قانونی آلبوم موسیقی‌‌اش می‌دهد که چندی‌پیش از محدودیت رفت‌وآمد به برخی اماکن عمومی گلایه کرده بود.  حاجی‌پور هفدهم آبان‌ماه با انتشار ویدئویی در اینستاگرام خبر داد که از ورود به باشگاه‌های ورزشی و کنسرت منع شده، نمی‌تواند خانه اجاره کند و از برخی حقوق شهروندی‌اش محروم شده است.

او که بارها گفته حاضر نیست مهاجرت کند و به کشور دیگری برود، در آن ویدئو گفته بود:‌ «من نماندم در این کشور که گوشه خانه‌ام بنشینم یا تحقیر شوم یا نتوانم کار یا ورزش کنم.»  این خواننده در پاسخ به انتقادها، دو روز پیش پستی جدید در شبکه ایکس منتشر کرد و مجدداً تاکید کرد که نمی‌خواهد مهاجرت کند و تنها خواسته‌اش این است که کار کند و گرفتن مجوز برای آلبوم‌اش، منافاتی با منافع‌ عمومی ندارد. او در این نوشته رفتارهای تندروانه و اتهام‌های واردشده به خود را رد کرده است.

حاجی‌پور نوشته است: «چطور میتونین این‌قدر بی‌معرفت و نامرد باشین که واسه ایمپرشن هر مزخرفی ببندین به آدم. کاش بمیرم اگه آدم‌فروشی کرده باشم.» حاجی‌پور سال گذشته مشمول عفو شد و پرونده‌ یک‌سال‌ونیم حبس‌اش، مختومه اعلام شد. او از آن‌زمان جز چند تک‌آهنگ یا حضور در تیتراژ سریال‌ «وحشی» و انیمیشن «پسر دلفینی ۲»، فعالیت رسمی دیگری نداشته است.  سرمایه‌گذار آلبوم «واقعی»، شرکت آراد است و برای رونمایی از آن نیز مراسم رسمی برگزار شد.

در تیزری که حاجی‌پور برای این آلبوم منتشر کرده، اشاره کرده که آهنگ‌ها، از اتفاقات واقعی و روایت‌هایی از زندگی شخصی و کاری خود او برگرفته شده‌اند. آن‌طور که حاجی‌پور می‌گوید، همه قطعه‌های آلبوم‌اش را در سه‌سال گذشته که اجازه فعالیت نداشته، ساخته است. بسیاری نیز از صادرشدن مجوز برای حاجی‌پور، استقبال و از کار او دفاع کرده‌اند. تاکنون چندین‌هزار نسخه از آلبوم نیز در وب‌سایت شخصی‌اش پیش‌فروش شده است. موافقان با حاجی‌پور می‌گویند، او قربانی مطامع سیاسی و جناحی برداشت‌‌ها و خوانش‌هایی شده است.

درهمین‌زمینه احمد زیدآبادی، نویسنده و روزنامه‌نگار در تحلیلی نوشته، بازی سیاست در ایران تمیز نیست و خطاب به حاجی‌پور نوشته، دارودسته‌های سیاسی‌کار، او را در خدمت پروژه‌های خود می‌خواهند. او توصیه کرده که اگر حاجی‌پور تصمیم گرفته راه مستقل و شیوه موردعلاقه خود را طی کند، نباید از تهاجمات رسانه‌ای متعجب و همین‌طور افسرده‌خاطر شود. او اضافه کرده است: «طبق ندای‌درون حرکت‌کردن، هزینه دارد. درود خدا بر کسی‌که این هزینه را در کمال شهامت و سرافرازی می‌پردازد و خود را اسیر، زندانی و عبد و عبیدِ مرده‌باد و زنده‌باد این‌گروه و آن‌گروه نمی‌کند.

امیدوارم شروین یکی از نمونه‌های درخشان این سلوک ماندگار باشد.»   کاربران زیادی گفته‌اند که انتظارات غیرمعقولی، مانند نگرفتن مجوز، به‌منزله بی‌توجهی به هنرمند و عمل خلاقه اوست. نگرشی ‌که هنرمند را در مقام صاحب اثر، در جایگاه حامل پیام‌های سیاسی قرار می‌دهد. بحث‌ها درباره مجوز آلبوم شروین حاجی‌پور احتمالاً در روزهای آینده هم ادامه خواهد یافت. بحث‌هایی‌که بیش از همه کنش فرهنگی هنرمند را دستمایه تصویرسازی سیاسی قرار داده و معیارهای واقعی ارزیابی اخلاقی، هنری یا قانونی فعالیت را کم‌رنگ‌تر و کم‌اهمیت‌تر جلوه می‌دهد. 

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج