۱۵۸۸۸۷۹
۲۸۳۸
۲۸۳۸
پ

اولین واکنش بحرین به وتو شدن قطعنامه ضد ایرانی

عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر امور خارجه بحرین، پس از رأی‌گیری، از عدم تصویب پیش‌نویس قطعنامه توسط شورا ابراز تاسف کرد.

ایرنا: عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر امور خارجه بحرین، پس از رأی‌گیری، از عدم تصویب پیش‌نویس قطعنامه توسط شورا ابراز تاسف کرد.

172798033

وزیر امور خارجه بحرین پس از وتو شدن قطعنامه ضد ایرانی خود درباره تنگه هرمز از سوی روسیه و چین مدعی شد: رد این قطعنامه از سوی شورای امنیت سازمان ملل ، اعتبار آن را تضعیف می‌کند.

وزیر خارجه بحرین که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه جاری میلادی (آوریل 2026) را برعهده دارد، گفت: شورای امنیت باید مسئولیت خود را بر عهده بگیرد و این پیش‌نویس با هدف برداشتن گامی در جهت تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه ارائه شده بود.

این مقام دولت بحرین بدون اشاره به تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران و نیز پاسخ ایران گفت: «عدم تصویب این قطعنامه، پیام نادرستی به جهان و مردم جهان مخابره می‌کند؛ پیامی مبنی بر اینکه تهدیدات علیه آبراه‌های بین‌المللی می‌تواند بدون هیچ اقدام قاطع از سوی جامعه بین‌المللی ادامه یابد.»

وزیر خارجه بحرین در حالیکه کشورش، خاک و قلمرو خود را در اختیار آمریکا و اسرائیل برای حمله به ایران قرار داده است، بجای جلوگیری از این اقدام و عدم مشارکت در این تجاوز، به دفاع مشروع ایران از خود دربرابر این حملات انتقاد کرد و مدعی شد که تهران بطور کامل به تعهدات خود عمل کند.

الزیانی پیش از تصویب قطعنامه نیز بدون اشاره به تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران و پیامدهای آن بر تنگه هرمز مدعی شد: «ما با صدای بلند، واضح و بدون ابهام اعلام می‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران حق ندارد این آبراه را به روی دریانوردی بین‌المللی ببندد و مردم جهان را از این منابع ضروری و حیاتی محروم کند.»

بحرین که این قطعنامه را به نمایندگی از امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، کویت و اردن ارائه کرد، بدون اشاره به اقدامات خصمانه این کشورها و مشارکت در تجاوز آمریکا و اسرائیل علیه ایران، ادعا کرد این قطعنامه «واقعیت جدیدی ایجاد نمی‌کند»، بلکه «پاسخی جدی به الگوی تکرارشونده رفتارهای خصمانه ایران» و نیز به «تحولات بسیار نگران‌کننده‌ای است که مهم‌ترین آبراه‌های تجارت بین‌المللی، به‌ویژه تنگه هرمز، را تحت تاثیر قرار داده است.»

وزیر خارجه بحرین در هراس از وتوی این قطعنامه مدعی شد: اگر تنگه هرمز همچنان بسته بماند، «چنین سناریویی ناگزیر در سایر تنگه‌ها و آبراه‌ها نیز تکرار خواهد شد و در نتیجه جهان به جنگلی تبدیل می‌شود که در آن زور، خودبرتربینی و سلطه‌جویی حاکم است.» این در حالی است که بحرین به سلطه جویی و نقض تمامی قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل از سوی آمریکا و اسرائیل در حمله به ایران، و نیز مشارکت کشورهای عربی در این تجاوز، هیچ اشاره ای نکرد.

قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی بحرین درباره تنگه هرمز که به نمایندگی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (به جز عمان) و نیز اردن درباره تنگه هرمز در پی تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران، ارائه شده بود، در نشست روز سه شنبه به وقت محلی (7 آوریل 2026 برابر با 18 فروردین 1405) شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی چین و روسیه وتو شد.

پیش نویس قطعنامه پیشنهادی بحرین 11 رای موافق، دو رای مخالف روسیه و چین و دو رای ممتنع پاکستان و کلمبیا را بدست آورد اما به دلیل رای مخالف روسیه و چین در شورای امنیت تصویب نشد و بدین ترتیب این شورا و به ویژه بحرین در پیشبرد اهداف سیاسی خود با سوء استفاده از موقعیت ریاست شورای امنیت سازمان ملل برغم حمایت واشنگتن ناکام ماند.

در پی رایزنی های فشرده و مخالفت شدید روسیه و چین، در متن نهایی قطعنامه پیشنهادی بحرین، عبارت بحث برانگیز «تمامی ابزارهای لازم» که مجوز توسل به زور را می داد، حذف شده بود و تنها بر هماهنگی دفاعی برای اسکورت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز تاکید داشت اما باز هم به تصویب نرسید و آمریکا و متحدان عربی و اروپایی او در شورای امنیت ناکام ماندند.

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج