جاباما
۱۸۱۰۶۵
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

عامل مرگ دردناک صدها کودک ایرانی

هر ‌سال بیش از ١٤‌هزار کودک با بیماری‌های قلبی در کشور به‌دنیا می‌آیند، کودکانی که گفته می‌شود صدها نفرشان در هر‌سال جانشان را به خاطر این بیماری از دست می‌دهند.

روزنامه شهروند: هر ‌سال بیش از ١٤‌هزار کودک با بیماری‌های قلبی در کشور به‌دنیا می‌آیند، کودکانی که گفته می‌شود صدها نفرشان در هر‌سال جانشان را به خاطر این بیماری از دست می‌دهند.

کودکانی که خیلی‌هایشان در لیست انتظار برای جراحی قلب بودند. کمبود امکانات درمانی و متخصص و کمبود تخت‌های‌ آی‌سی‌یو جراحی قلب کودکان، عامل این مرگ‌ومیرهاست.

محمدرضا میرزاآقایان، دبیر اجرایی سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران اینها را در آستانه برپایی «سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران» می‌گوید: «راه‌حل را هم تنها در توسعه امکانات می‌داند، باید برای کاهش تعداد مرگ‌ومیر کودکان، امکانات درمانی و تعداد جراحان قلب اطفال افزایش و توسعه پیدا کند.»

او ادامه می‌دهد: «سالانه بیش از ١٤‌هزار کودک مبتلا به بیماری‌های قلبی در کشور متولد می‌شوند که از این تعداد ٣ تا ٤‌هزار نفر در همان‌ سال اول بعد از تولد نیازمند اعمال جراحی قلب هستند، این درحالی است که به دلیل کمبود متخصص این رشته، کمبود مراکز درمانی و تخت‌های‌ آی‌سیوی تخصصی برای قلب کودکان، هر ‌سال تنها امکان عمل جراحی برای حداکثر ٢‌هزار و ٥٠٠ تا ٣‌هزار کودک در کشور وجود دارد و سایر بیماران در لیست انتظار اعمال جراحی قرار می‌گیرند.»
او با اشاره به این‌که قرار گرفتن کودکان در لیست انتظار، بیشتر آنان را با مسائل متعدد مواجه می‌کند، می‌گوید: «در این صف انتظار، متاسفانه جان تعداد قابل توجهی از این بیماران از دست می‌رود.»

به گفته دبیر اجرایی سومین کنگره مشترک قلب و عروق ایران، درحال حاضر با کمبود حداقل ١٢٠ تخت‌ آی‌سی‌یوی جراحی قلب کودکان در کشور مواجه هستیم. «درحال حاضر در مراکز دانشگاهی، تعداد تخت‌های ICU جراحی‌های قلب کودکان، تنها ٦٠ تخت است که برای پاسخگویی به موقع، باید ظرفیت ICU جراحی قلب کودکان، حداقل ٣برابر شده و به ١٥٠ الی ١٨٠ تخت رسانده شود.»

او می‌گوید: «کمبود تخت‌های‌ آی‌سی‌یو علاوه بر آن‌که جان نوزادان و کودکان دچار بیماری‌های قلبی را تهدید می‌کند، به تمام اعضای تیم درمانی جراحی قلب کودکان، فشار کاری و روانی زیادی نیز وارد می‌کند.»

میرزاآقایان شایع‌ترین ناهنجاری در میان این کودکان را بیماری‌های سرشتی قلب کودکان می‌داند. بیماری‌اي که به نادرست مادرزادی نامیده می‌شود. «این بیماری حداقل در ٢٥‌درصد موارد در ‌سال اول زندگی به جراحی یا اقدام‌های مداخله‌گرایانه فوری نیاز دارند و بقیه آنها در سال‌های بعدی نیازمند درمان جراحی و طبی هستند.»

او در کنار این موضوع به کمبود جراح در رشته جراحی قلب کودکان هم اشاره می‌کند: «آموزش ناکافی و سختی بیش از اندازه این رشته در کنار پایین بودن تعرفه خدمات درمانی ارایه‌شده جراحی قلب کودکان منجر به بی‌رغبتی جراحان قلب به این زمینه شده، همین اتفاق هم باعث شده تا در این رشته با کمبود جراح مواجه شویم.»

همه این مشکلات در شرایطی است که به گفته میرزاآقایان هزینه عمل جراحی قلب نوزادان و کودکان در مراکز خصوصی حدود ٣٠ تا ٤٠‌میلیون تومان است که پرداخت این هزینه از عهده بیشتر خانواده‌ها خارج است
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج