۳۶۱۲۹۵
۱ نظر
۵۰۰۸
۱ نظر
۵۰۰۸
پ

در عمق ۲۵۰ متری هم دیگر آب نیست

معاون وزیر نیرو با اعلام ابعاد بحران آب در کشور گفت: عمق چاه‌ها برای برداشت آب از ۵۰ متر به ۲۵۰ متر رسیده است.

خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو با اعلام ابعاد بحران آب در کشور گفت: عمق چاه‌ها برای برداشت آب از ۵۰ متر به ۲۵۰ متر رسیده است.

رحیم میدانی با اعلام برداشت ۵۸ میلیارد مترمکعب بیشتر از ظرفیت استاندارد سفره‌های زیرزمینی گفت: طی سال‌های گذشته حدود ۱۱۵ میلیارد مترمکعب از ظرفیت آب‌های زیرزمینی استفاده کردیم و بخش عمده‌ای از نشست زمین‌ها در برخی مناطق ناشی از همین مسئله بوده است.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به ابعاد بحران آب در کشور و استفاده بی رویه از سفره‌های زیرزمینی اظهارداشت: متاسفانه در سال‌های گذشته منابع زیرزمینی آب با برداشت بی رویه ۸۶ درصدی روبرو بوده، حال آنکه استاندارد برداشت از آب زیرزمینی ۴۰ درصد است.

وی افزود: امکان اینکه بتوان در کوتاه مدت این برداشت را به استاندارد جهانی رساند بسیار کم است، اما بنا داریم با برنامه‌های پیچیده و گسترده این میزان را حداقل به ۶۰ درصد برسانیم.

معاون آب و آبفا وزارت نیرو گفت: طبیعت هوشمند است و در برابر ناملایمت‌ها عکس العمل نشان می‌دهد، ما اگر میزان تاب آوری و آستانه تحمل منابع آب را رعایت کنیم می‌توانیم هزاران سال از این منابع استفاده کنیم.

این مقام مسئول در وزارت نیرو تصریح کرد: ما تقریبا طی این سال‌ها حدود ۱۱۵ میلیارد مترمکعب از ظرفیت آب‌های زیرزمینی استفاده کردیم و بخش عمده ای از نشست زمین‌ها در برخی مناطق ناشی از همین مسئله بوده است.

میدانی یادآور شد: قبلا هنگام حفاری و کندن چاه‌ها در عمق ۵۰ متری به آب می‌رسیدیم، اما اکنون این میزان به عمق ۲۵۰ متری رسیده است. معاون آب و آبفا وزارت نیرو با اشاره به اقدامات وزارت نیرو و شورای عالی آب جبران اضافه برداشت از آب‌های زیرزمینی گفت: سال ۹۳ یک طرح ملی در شورای عالی آب تحت عنوان "طرح احیاء و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی" تصویب شد که براساس یکی از مصوبات آن بنا است سالانه ۱۱ میلیارد مترمکعب برداشت از آب‌های زیرزمینی کاهش یابد، بلکه بدین صورت بتوان در یک بازه زمانی مشخص به یک تعادل حداقلی در این زمینه رسید.

وی اظهارداشت: پِرتی آب در کل کشور ۲۵ درصد است که تقریبا ۱۸ درصد آن مربوط به شبکه‌های انتقال آب است. متاسفانه بالا بودن هزینه تعمیرات شبکه و پایین بودن تعرفه‌های آب باعث شده نتوان چندان در این معادله تغیییری ایجاد کرد.

میدانی در پایان یادآور شد: حل مسئله بحران آب در کشور مستلزم اجماع نخبگان کشور و نگاه چند بعدی آن‌ها به راه حل‌های رفع بحران آب است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • وطن پرست

      والا قدیما تو حیات حوض پر از آب اونم شبانه روز آب پواره میکرد کمبود آب نداشتیم. الان قیمت آب سرسام آور شده برای آب خوردن هم قناعت میکنیم شما هم هی بگید آب نیست آب کمه. ....

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج