اجاره کارت سوخت برای قاچاق بنزين!
پایشهای منطقهای که اخیرا انجام شده، نشان میدهد که بخش عمدهای از کارتهای هوشمند بنزین توسط افراد مختلف به قاچاقچیان سوخت کرایه داده میشود.
اما نظر رئيس كميسيون انرژي مجلس اين است كه اگر وضعيت بازار ارز ساماندهي شود، قاچاق سوخت كنترل خواهد شد. اين در حالي است كه نمايندگان مجلس پيشنهاد دادهاند تا به منظور جلوگیری از قاچاق بنزین، قیمت آن در شهرهای مرزی بر حسب دلار محاسبه شود.
در اين رابطه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به افزایش اجاره کارتهای هوشمند بنزین به قاچاقچیان، جزئیات روشهای جدید قاچاق سوخت را تشریح کرد و گفت: برخی قاچاقچیان در قالب محمولههای ترانزیت آب وارد کشور کرده و به جای آب، گازوئیل از کشور خارج میکنند.
مصطفی کشکولی از شناسایی خط لولههای جدید قاچاق انواع فرآوردههای نفتی در مبادی مرزی کشور خبر داد و افزود: با این وجود، با راهاندازی جایگاههای مرکزی انواع فرآوردهها مطابق با قیمت فوب خلیج فارس و قیمت فروش آن فرآورده در آن سوی مرز عرضه میشود تا راهکاری برای مقابله با قاچاق سوخت اجرایی شده باشد.
وي افزود: بخشی از قاچاق سوخت از طریق ترانزیت انجام میشود. به عنوان مثال فرآوردههایی که باید در یک نقطه وارد و از همان نقطه خارج شود، این کار صورت نمیگیرد. اکنون فرآورده وارد میشود یا آب به جای فرآورده وارد میشود اما نفت و گاز کشور را خارج می کنند. چند روش برای مبارزه با قاچاق مشتقات نفتی است که مجوز صادرات دارد؛ هم اکنون یکسری تخلفات در آن صورت میگیرد که باید در این ۳ بخش بازبینی صورت گیرد.
جزئیات اجاره کارتهای بنزین توسط قاچاقچیان
کشکولی همچنین درخصوص آخرین وضعیت مصرف انواع فرآوردههای نفتی از ابتدای سالجاری تاکنون توضیح داد: از ابتدای فروردین ماه امسال تاکنون بهطور متوسط روزانه ۶ هزار تن گاز مایع، ۶۳.۳ میلیون لیتر بنزین و ۱۱.۳ میلیون لیتر نفت سفید در کشور مصرف شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از مصرف روزانه ۹۵ میلیون لیتر گازوئیل از ابتدای سالجاری تاکنون خبر داد و افزود: همچنین در این مدت بهطور متوسط روزانه بیش از ۵۳ میلیون لیتر نفت کوره در کشور مصرف شده است. وی با اشاره به رشد حدود ۶ درصدی مصرف بنزین در کشور، یکی از دلایل مصرف این فرآورده نفتی را قاچاق آن به خارج از کشور عنوان کرد و افزود: پایشهای منطقهای که اخیرا انجام شده، نشان میدهد که بخش عمدهای از کارتهای هوشمند بنزین توسط افراد مختلف به قاچاقچیان سوخت کرایه داده میشود.
کشکولی با بیان اینکه در برخی از استانهای مرزی مصرف بنزین بیش از تعداد خودروهای موجود در آن استان افزایش یافته، گفت: کرایه گسترده کارتهای بنزین منجر به افزایش فروش بنزین در جایگاهها و قاچاق گسترده آن به خارج از کشور شده است. وي افزود: اتفاقی که اخیرا درحال وقوع است این است که به جای ارسال بنزین به استانهای مرزی، کارتهای هوشمند سوخت ارسال میشود.
به عنوان مثال کارتهای مازاد که متعلق به خودروهایی است که فعال نیستند سر از شهرهای مرزی در ميآورند و این موضوع را نیز باید رسیدگی کرد و راه حلی ایجاد شود زیرا این موضوع میتواند موجب کمبود بنزین در استانهای مرزی شود و باید مدیریت کرد و با عزم جدی در مقابل این موارد ایستاد و مانع قاچاق شد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پایان با اعلام اینکه با مشارکت سایر دستگاههای متولی امکان مدیریت مصرف بنزین در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اجارهدهندگان کارتهای هوشمند بنزین بهطور قانونی برخورد میکند.
تعامل با ستاد مبارزه با قاچاق
كشكولي درباره بارنامههاي جعلي و روشهاي شناسايي آنها گفت: خوشبختانه تعامل خوبی نیز با ستاد مبارزه با قاچاق داریم بهطوری که اگر فرآوردهای قاچاق شد آنها بتوانند در مقابلش بایستند. خروجی مرزها و مشتقات باید کنترل شود و باید مشخص شود که آیا مشتقات بر اساس مجوز خارج میشود یا خیر. به عنوان مثال برخی مجوز صادرات حلال شوینده دارند اما گازوئیل خارج میکنند.
وي افزود: یک تفکیک شفافتری باید بین شرکت پخش و مابقی واحدهای دخیل در این زمینه انجام شود و هرکسی باید کار خود را کنترل کند و در مقابل آن پاسخگو باشد به هرحال به نظر من رسید که یک ستاد یا کمیته دائمی مبارزه با قاچاق سوخت را در شرکت ملی پخش داشته باشیم و نباید یک حرکتی انجام و بعد از مدتی رها شود به همین دلیل این ستاد را تشکیل دادیم و اولین جلسه نیز روز یکشنبه با حضور همه مدیریتها و واحدهای ذیربط برگزار ميشود.
ارسال نظر