۴۵۸۳۶
۸ نظر
۵۰۰۲
۸ نظر
۵۰۰۲
پ

عسگراولادی: مردم پسته نخرند تا ارزان شود!

به طور حتم پسته از ۱۵ فروردین سال آینده ارزان می‌شود. مردم برای نوروز پسته نخرند تا قیمت آن کاهش یابد. اگر مردم پسته نخرند پسته ۶۰ هزار تومانی فروش نمی‌رود و قیمت آن ۴۰ هزار تومان می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: به طور حتم پسته از ۱۵ فروردین سال آینده ارزان می‌شود. مردم برای نوروز پسته نخرند تا قیمت آن کاهش یابد. اگر مردم پسته نخرند پسته ۶۰ هزار تومانی فروش نمی‌رود و قیمت آن ۴۰ هزار تومان می‌شود.

اسدالله عسگراولادی، رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران در تحلیل جریانات اخیر بازار پسته اظهار کرد: پسته در یک کیلو آجیل مصرفی خانواده به اندازه ۵۰ گرم نقش دارد.

وی درباره دلایل گرانی پسته با بیان اینکه گرانی آن هیچ دلیلی نداشته است، اظهار کرد: پسته بی‌دلیل گران شد و یک عده گران فروش در شمال شهر باعث این همه اتفاق شدند. رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران گفت: گران‌فروشان باید مجازات شوند نه این‌که صادرات را ممنوع کرد. البته همه چیز گران شده و پسته هم تا حدی گرانی آن بی‌تاثیر از مسائل اقتصادی اخیر نیست.

او با تاکید بر این‌که به ما گفتند شما پسته عرضه کنید و ما هم قبول کردیم، تصریح کرد: ولی پسته‌ای که ما صادر می‌کنیم با پسته‌ای که در مغازه فروخته می‌شود متفاوت است و مسوولان باید بدانند که پسته صادراتی ریز است و مناسب خانه‌ها و مصرف داخلی نیست.

حاضرم شش ماه پسته صادر نکنم

عسگر اولادی تاکید کرد: من داوطلبانه اعلام می‌کنم حاضرم شش ماه صادرات پسته‌ را متوقف کنم تا بازار داخلی تامین شود. رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران در پاسخ به این سوال که آیا در صورت توقف صادرات پسته بازار جهانی را از دست نمی‌دهید؟ گفت: قطعا همین‌طور است ولی تامین نیاز مردم بر صادرات ارجح است و از بین رفتن بازار صادراتی در مقابل تامین نیاز مردم مهم نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که آیا شما پسته‌ها را انبار کرده‌اید؟ اظهار کرد: من هیچ وقت پسته انبار نکرده‌ام ولی شرایط صادرات پسته خوب انبار کردن است.

تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن پسته

عسگراولادی ادامه داد: پسته طی ۴۰ روز از دهم شهریور تا ۲۰ مهر باید برداشت شود. سالانه ۲۰۰ هزار تن پسته در ایران برداشت می‌شود که باید طی ۳۰۰ روز صادر شود. این امکان وجود ندارد که به محض برداشت پسته آن را صادر کرد، پس لازمه صادرات پسته، انبارداری است.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران با تاکید بر این‌که من یکی از ده‌ها صادر کننده کوچک پسته هستم و هیچ وقت آن را احتکار و انبار نمی‌کنم، گفت: ولی تولیدکنندگان باید پسته را انبار کنند تا از آنها خریداری شود. کار صادر کننده به این صورت است که با سفارش کشور خارجی پسته مور نیاز را از تولید کننده خریداری می‌کند.

وی افزود: صادر کننده واسطه است و کاری که می‌کند این است که برای یک یا دوماه آینده پسته مورد نیاز را خریداری، انبار و در نهایت صادر می کند. عسگر اولادی با بیان این‌که بازار دنیا کشش تزریق ناگهانی ۲۰۰ هزار تن پسته را ندارد، بیان کرد: سوپرمارکت داران بزرگ دنیا که پسته می‌خرند ظرف ۱۲ ماه برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند و مصرف خود را ماهانه خریداری می‌کنند. کالاهای صادراتی باید خوب انبار شوند تا به تدریج بر اساس نیاز بازار جهانی به آن ورود پیدا کنیم.

به گفته وی این که ما پسته احتکار می‌کنیم ظلم و اتهامی است که به صادرکنندگان وارد شد. ما از ۱۰ روز دیگر باید پسته را تا شهریور ماه به سردخانه ببریم و اگر این کار را نکنیم پسته‌ها خراب می‌شود.

او با بیان این‌که از ۲۰۰ هزار تن تولید پسته در کشور ۱۰ هزار تن آن مصرف داخلی است و ۹۰ درصد مابقی آن باید طی ۱۲ ماه صادر شود، بیان کرد: مگر می‌شود یک ماه صادرات انجام داد و۱۱ ماه بی‌کار بود؟!

عسگراولادی درباره پسته‌های توقیف شده نیز تصریح کرد: این پسته‌ها متعلق به کشاورزان و تولید‌کنندگان استان کرمان بود که برای حق‌العمل به تاجر می‌فروختند. جلوی هرکسی که پسته می‌خرد و احتکار می‌کند را باید گرفت چون او صادرکننده نیست. این افراد کسانی هستند که پسته را خریداری و نگه می‌دارند تا گران شود و بفروش برسانند و این رفتار احتکار کردن است.

فقط آجیل گران نشده

عسگراولادی با تاکید بر این‌که صادر کننده در گرانی پسته هیچ نقشی نداشته ‌است، بیان کرد: برخی افراد در شمال شهر تهران پسته با برند معروف از کرمان را کیلویی ۲۵هزار تومان خریده و در انبار خود نگه داشته و اکنون با قیمت هر کیلو ۷۰هزار تومان آن را به فروش می‌رسانند. باید جلوی گران فروشی گرفته شود، چرا صادر کننده را محروم می‌کنند؟!

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران گفت: گران‌فروش پول خرید پسته را داشته و فلان بانک دولتی نیز با عرضه وام پنج میلیادی با سود ۱۲درصد به او کمک کرده ‌است.

پسته از ۱۵ فروردین سال آینده ارزان می شود!
این صادرکننده بزرگ پسته در پاسخ به این سوال که مردم ازکجا پسته ارزان و مرغوب خریداری کنندگفت: بین چهار راه گلوبندک تا سبزه میدان تهران پسته از همه جا ارزان‌تر است و قیمت آن بین ۳۴ تا ۴۰ هزار تومان است.

او در پاسخ به این سوال‌که آیا پسته ارزان می‌شود یا نه تصریح کررد: به طور حتم پسته از ۱۵ فروردین سال آینده ارزان می‌شود. خب مردم نوروز پسته نخرند تا قیمت آن کاهش یابد. اگر مردم پسته نخرند پسته ۶۰ هزار تومانی فروش نمی‌رود.کسانی که الان پسته ۷۰ هزار تومانی می‌فروشند خودشان آن را ۱۷ هزار تومان خریده‌اند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      مردمه ما هیچ وقت با هم متحد نیستن.دیروز از نزدیکه یه مغازه آجیل فروشی رد میشدم تقریباً میشه گفت صف بود............

    • بدون نام

      خوشه دیگه...

    • بدون نام

      پسته 40 هزارتومن ارزونه؟

    • علی

      سلام

      پسته برای عید نوروز میخوایم 15 فروردین به بعد میخوایم چیکار؟؟ کیلو 40 تومن ارزونه؟؟

    • مسعود

      ما وضع مالیمون خدارو شکر خیلی خوبه ولی همه ی خانواده با هم عهد کردیم برای هم نوایی با همه ی مردم امسال آجیل نمیخریم

    • اوف

      چند سال نخریم ..تا ارزون بشه ..اونوقت این اجیلها یی که چند سال برای ارزون شدنشون مردم نخریدن بمونه خراب نمیشه اصراف نمیشه ما نخریم دل نداریم تا کی دست رد به دلمون بزنیم تا کی شما بگی ما بگیم چشم..ما ادمیم دیگه درسته

    • babak

      جناب آقای عسگراولادی یادمه چند ماه پیش فرموده بودید که مردم دراین وضعیت بحرانی وتورم وگرانیها کمی صرفه جویی کنن مثلامسافرت خارج ازکشورنرون خوب چی میشه اگه مسافرت خارج نرن بعدازاین مصاحبه تون عکسهایی ازشما پخش شد که درفرودگاه لندن وپاریس انداخته بودید حالا که میگین مردم پسته نخرن وجدانا خودتون هم نمی خورین اگه یه وقت خدای نکرده عکسی ازشما درحال خوردن پسته پخش شد اونوقت چی میگین

    • محمد

      پس اگه اينطور باشه همه اونا که تو کمبود يه جنسي اونو احتکار ميکنند تا به مردم يا جاي ديگه صادر کنند و جنسشون گرونتر بفروشند کاره درستي ميکنند و اصلا گناه نيست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      هر نعمتي تو ايران هست اول بايد ايراني با قيمت و کيفيت مناسب و عالي از اون بهره مند بشه بعد صادر بشه يا انبار بشه مگه ميشه يه چيز تو ايران کم وگرون بشه بعد صادر کنند
      پسته فروشا و خودرو سازا و ... همه بايد فقط هزينه ها و درصد حلال سودشونو حساب کنند و جنسشونو بفروشن اگه غير از اين باشه گناه کبيرست و حق الناس هم بخشيدني نيست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج