چرا دولت حاضر به پخش زنده مناظره ها نشد؟
به راستی چرا دولت حجت الاسلام روحانی حاضر به برگزاری مناظرات کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری به صورت زنده نشد؟
این جلسه که به گفته سخنگوی وزارت کشور به منظور برخورداری برابر نامزدها از امکانات صدا و سیما، ضوابط و چارچوبهای تولید و پخش برنامههای انتخاباتی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری مورد بررسی و تصویب قرار گرفت که یک مصوبه بحثبرانگیز داشت؛ "مناظرات زنده تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به صورت زنده پخش نمیشود." گفته شده این تصمیم به دلیل فشار دولت بوده است.
پیشینه برگزاری مناظرات زنده انتخابات ریاستجهوری توسط رسانه ملی به سال ۸۸ باز میگردد. این برنامه یکی از حساسترین و جذابترین بخشهای تبلیغاتی نظام انتخاباتی ایران است که نقش ویژه و موثر در جلب رای افکار عمومی به سوی نامزدهای انتخابات دارد.
در این برنامه کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری به صورت زنده با یکدیگر مناظره کرده و برنامههای یکدیگر را به چالش میکشند و از برنامههای خود میگویند.
به باور برخی، یکی از دلایل مهم موفقیت روحانی در سال ۹۲ نوع اظهار نظر و حضور او در مناظرههای زنده تلویزیونی بوده است چراکه تا پیش از برگزاری انتخابات و بر اساس نظرسنجیهای اعلام شده، حجت الاسلام روحانی از شانس کمتری نسبت به سایر کاندیدها برخوردا بوده است.
اکبر ترکان مشاور روحانی به تازگی در گفتگویی در برنامه دستخط در پاسخ به سئوال مجری که از پرسید "سال ۹۲ فکر میکردید آقای روحانی رای بیاورند؟" گفت: اول کار، احتمالمان ضعیف بود، ولی در مناظره ها امیدوار شدیم؛ آقای روحانی به ظرفیتهای خودش یک دفعه یک بروز و ظهور خوبی کرد، اگر او را به هیجان نمی آوردند که برگردد بگوید من سرهنگ نیستم من حقوقدان هستم، ممکن بود این شانس بالا را نداشته باشد، وقتی عادی حرف میزند خیلی آرام و منطقی، به هیجان که میآید، خوب میشود.
تا پیش از این قرار بود مناظرات کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری به صورت زنده برگزار شود تا جایی که میرباقری معاون رئیس صدا و سیما هم رسماً اعلام کرده بود که مهمترین و جذابترین بخش رسانه ملی برای انتخابات، مناظرات زنده تلویزیونی است تا مردم از این طریق بیشترین شناخت را از کاندیداها به دست آورند.
اما با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، مسئولان ارشد دولتی با برگزاری زنده مناظرههای کاندیداها از رسانه ملی مخالفتهای زیادی انجام دادند.
برای نمونه حجت الاسلام مجید انصاری و محمود واعضی معاون رئیسدولت یازدهم و وزیر ارتباطات به نوعی از برگزاری مناظرههای احساس نگرانی کرده بودند. واعظی در این باره گفته بود که مناظرههای ساختگی صدا و سیما را قبول نداریم.
حال سئوال این است که چرا دولت حجت الاسلام روحانی حاضر به برگزاری مناظرات زنده تلویزیونی در انتخاباتی که رئیس دولت مستقر خود به عنوان کاندیدای احتمالی در آن حضور دارد، نیست؟
به نظر میرسد، عملی نکردن وعدهها در حوزههای مختلف به ویژه اقتصادی، وجود رکود بیسابقه، خیل عظیم بیکاران و در نهایت وجود کارنامهای بلند از اقدامات داشته و نداشته حجت الاسلام روحانی و در نهایت نگرانی از به چالش کشیده شدن این برنامهها، دولت را وادار به افتتاح چند باره پروژهها و از همه مهمتر متوقفکردن مناظرههای زنده تلویزیونی کرده است.
نظر کاربران
کسی که خودش میدونه چه کار کرده با این ملت چرا باید پخش زنده بشه ...
برنامه ی اخبار داغ ، دست از طرفداری اصلاح طلبان بردارد ! خواهشا بی طرف باشید !!!
این نسبت به دولت درست نیست و منظور از مناظرات ساختگی برنامه های فعلی صدا وسیما است که نماینده ای از طرف دولت وجود ندارد ولی مناظراتی که بین کاندیدادها است اصرار دولت بر پخش زنده و بی سانسور آنست
اتفاقا این کاردرستی نیست مناظره باید به صورت زنده پخش شود تا وعده های کاندیداها به صورت مدرک زنده ثبت گردد وکاندیداها متعهد به انجام تعهدات خود ظرف چهارسال اول باشند ودرصورت عدم توانایی ازدور دوم محروم گردند
از ترکیب کمیسیون مشخصه چه جریانی مخالف پخش زنده است
بخاطر اینکه پته همدیگرو میریزن رو آب ودر واقع مناظره جهت رسیدن به قدرت هست ونه برای خدمت به مردم! مثل دوره قبل که گازانبری به مردم حمله میکردند!
دمکراسی یعنی اینکه هرچه دولت تصمیم گرفت . حتما اقای روحانی بهترمی داندکه صلاح مردم نیست ازهمه چیزسردربیارندوباعث نارحتی مردم گرددبخاطرهمین مناظره زنده راردکردند.
از كي تا حالا دولت ميتونه صدا و سيما رو مجبور به انجام كاري كنه؟؟
بله خوب دولت آقای روحانی آنقدر گند زده که میترسه یکی بیاد تو مناظره زنده روشون کنه و میخواد اگر چیزی بهش بستند سانسورش کنه دیگه یعنی واقعاً اینو کسی نمیدونه. عجب
خوب روانی بیاد تو مناطره از چی دفاع کنه از تعطیلی کارخانجات یا از مرگ برجام یا از کلیدی که جنسش چینی بود زود شکست
من طرفدار صدا و سیما نیستم ولی چطور سال 92 مشکل نداشت این نشون میده دولت نمیخواد پاسخگو باشه و میترسه به خاطر همین کار به روحانی رأی نمیدم و کاندیداهای دیگه نباید قبول کنند دولت با این کار بیشتر به خودش ضربه میزنه
میدونن دیگه ممکنه کلی سوتی بدن و دست همو رو کنن باید ی کاری بکنن که سانسور بسه
معلومه ترسیده داداش حرفی واسه گفتن نداره کلاس انشا که نیست میدون مناظره ست.
من طرفدار روحانی بودم و میخواستم بهش رای بدم ولی فقط به خاطر همین حرکت دچار تردید شدم
دیگه الان عصر ازادی بیان و شفاف سازی و ... است
هرکی از هر حذب و جناهی بخواد سانسور کنه چیزیو از نظر من باید بره کنار
مناظره زنده باشد شفافیت کار معتبرتر وشفاف ترخواهد بود درغیر اینصورت هیچ ارزشی ندارد
دولت محترم صلاح کشور را در نظر گرفته. احتمال میدادند یکی از کاندیداها مثل سال 88 اینقدر وقیح باشد که از تهمت و دروغ و توهین به دیگران کوتاهی نکند به خاطر اینکه رای بیشتری بیاورد. آقاي روحانی این تصمیم را گرفتند که هشتاد و هشت دیگری تکرار نشود.
بخاطر ماست مالی خودشان فکر می کنند مردم هیچ چیز ی خبر ندارند کور خوانید
برترین های عزیز من تا حالا فکر میکردم شما چقدر مثبت و بی طرف هستی ولی این چند روزه متوجه شدم که اینطور نیست. هر نظری که دوست نداشته باشید رو تو نظرات نمیگذارید. متاسفم براتون اینطوری خوانندگانتون رو از دست میدهید
حیف شد،از دیدن یک فیلم کمدی محروم شدیم!!!!!!!!!
مناظره باید بطور زنده باشد اگر مستقیم بطور زنده نباشد به درد نمیخورد و بهتر است که پخش نشود
انتخاب مناظره زنده یاضبط شده که دست دولت نیست دست صدا سیمای میلی است چرا فرافکنی میکنید.
دولت ؟؟؟؟ صدا و سیما که خودش یه دولته و از هیچکس حرف شنوی نداره. دولت چه کاره اس بابا
خدایا شکرت خدایا شکرت خدایا به وسعت زمین و آسمانهت شکر که این اتفاق افتاد تا طرفدارای عزیز آقای روحانی بدونند که به وعدهاش عمل نکرده و بطور کل وعدهاش پوچ بوده٬ این آقا چرا در مناظرات شرکت نمیکند؟؟؟ جای سؤاله٬ باید پاسخگوی مردم باشه٬
در پی انتشار خبری مبنی بر پخش نشدن مناظره های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به صورت زنده از سیمای جمهوری اسلامی ایران، برخی از رسانه های جریان خاص دست به تخریب دولت زدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت این در حالی است که نگاهی به ترکیب کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری که براساس ماده ۶۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور تشکیل می شود خود پاسخ دهنده فضاسازی و تخریب های سیستماتیک مخالفان دولت خواهد بود.
براساس ماده ۶۲ قانون انتخابات ریاست جمهوری، به منظور تضمین برخورداری یکسان نامزدهای ریاست جمهوری از امکانات دولتی کمیسیونی به نام کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات در وزارت کشور و بنا به دعوت وزیر کشور تشکیل می گردد. براساس ماده ۶۳ همین قانون اعضای کمیسیون بررسی تبلیغات ریاست جمهوری عبارتند از:
دادستان کل کشور یا نماینده تام الاختیار او
وزیر کشور یا نماینده تام الاختیار او
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران یا نماینده تام الاختیار
یک نفر از اعضای شورای نگهبان به منظور نظارت بر کار کمیسیون مزبور
دبیر هیئت مرکزی اجرایی انتخاب (پورعلی مطلق)
نماینده شورای نظارت بر صداو سیما (هم اکنون احسان قاضی زاده)
تصمیم پخش ضبط شده مناظره های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از سیمای جمهوری اسلامی در این کمیسیون و با رأی این اعضا اتخاذ شده است و همانگونه که معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری نیز در مطلب توئیتری خود متذکر شده بود دولت در این کمیسیون اقلیت است.