پیام ایران به مصر در بحبوحه بحران قطر
پایگاه خبری انتخاب به نقل از العرب نوشت: ایران پیام های متعددی برای مصر درباره بازنگری در روابط دوجانبه ارسال کرده که از سال ١٩٧٩ قطع است. ولی طی چند دهه اخیر تغییری در موضع ثابت قاهره در خصوص ثابت نگه داشتن روابط دیپلماتیک دو کشور در سطح دفتر حفظ منافع روی نداده است.
پایگاه خبری انتخاب به نقل از العرب نوشت: ایران پیام های متعددی برای مصر درباره بازنگری در روابط دوجانبه ارسال کرده که از سال ١٩٧٩ قطع است. ولی طی چند دهه اخیر تغییری در موضع ثابت قاهره در خصوص ثابت نگه داشتن روابط دیپلماتیک دو کشور در سطح دفتر حفظ منافع روی نداده است.
ایران اخیرا بار دیگر در چارچوب تلاش هایی که بی ارتباط با مسائل جدی مرتبط با تحولات منطقه نیست، حرکت در این زمینه را از سر گرفته است. سخنان بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز ١٦ ژوئیه کنونی درباره امکان تقویت روابط با مصر، با توجه به تحولات کنونی در منطقه اهمیت ویژه ای پیدا می کند. قاسمی گفت: «مصر از مهم ترین کشورهای منطقه و جهان اسلام است ولی تا به امروز نقش مناسب خود را در منطقه ایفا نکرده است... و امکان تقویت روابط با مصر وجود دارد».
ایران با ارسال پیام های گاه به گاه تلاش می کند در ائتلاف مصر با عربستان و امارات شکاف ایجاد کند.
دعوت جدید تهران از قاهره با سخنان قبلی مقامات دولت رئیس جمهور ایران حسن روحانی همسو است که بر ضرورت بهبود روابط با قدرت های منطقه ای ذیربط در بحران های منطقه تاکید کرده بودند.
ایران رویکردهای سیاسی مصر در قبال تحولات مختلف منطقه به ویژه بحران سوریه را زیر نظر دارد. بحران سوریه زمانی عامل تنش در روابط بین قاهره و ریاض بود چرا که مصر تلاش کرد مواضعی اتخاذ کند که با منافع و دیدگاه هایش در خصوص تاثیر تحولات سوریه بر توازن قدرت در منطقه و مسائل امنیتی که برای قاهره اولویت دارند مثل جنگ علیه سازمان های تروریستی هماهنگ باشد.
تهران در صدد برآمد از این مسئله برای گسترش دامنه رایزنی هایش با قاهره استفاده کند و در همین راستا روز چهارم اوت ٢٠١٥ ابتکار جدیدی را شامل چهار بند برای حل و فصل بحران سوریه ارائه و اعلام کرد کشورهای متعددی در منطقه از جمله مصر را از این ابتکار آگاه کرده است. تهران همچنین پیشنهاد کرد قاهره در نشست لوزان در خصوص بحران سوریه که اکتبر سال گذشته برگزار شد حضور یابد.
در همین چارچوب می توان اصرار بهرام قاسمی را بر وجود رایزنی هایی بین دوطرف مثل برگزاری دیدارها بین وزیران امور خارجه دوکشور و در صورت لزوم، انجام دادن مذاکرات تلفنی برای تبادل دیدگاه ها، تفسیر کرد. قاسمی به دیدار سامح شکری و محمد جواد ظریف در نیویورک در حاشیه نشست های مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ٢٣ سپتامبر ٢٠١٦ اشاره کرد.
متحدان مصر در موارد زیادی از این کشور به علت پرهیز از وارد شدن به رویارویی سیاسی مستقیم با ایران انتقاد کرده اند.
آنچه به گسترش دامنه این نوع تصورات کمک کرد، مدارا کردن قاهره با موضع گیری های رسانه ای بود که ابتکار عمل ها و تفکراتی نه تنها در زمینه دعوت به بهبود روابط با تهران مطرح کردند بلکه از این مرحله نیز فراتر رفته و تلویحا اعلام کردند قاهره با تشکیل محوری منطقه ای متشکل از ایران و عراق و سوریه مخالفتی ندارد.
ولی درک این مسئله ضروری است که این ایده ها زمانی مطرح شد که روابط قاهره با ریاض با تنش هایی همراه بود. همچنین این سخنان همزمان با سفر طارق الملا وزیر نفت مصر به بغداد در ششم نوامبر ٢٠١٦ و مطرح شدن احتمال سفر او به ایران برای بررسی زمینه های همکاری در بخش نفت مطرح شد. ناظران، چنین سفری را بیارتباط با تصمیم شرکت آرامکو عربستان برای متوقف کردن صدور مقدار توافق شده نفت به مصر در ماه اکتبر ٢٠١٦ ندانستند ولی قاهره وجود چنین سفری را تکذیب کرد.
در مجموع، سخنان بهرام قاسمی تلاشی جدید برای انداختن توپ به زمین قاهره تلقی می شود.
تبلیغات متنی
-
پیام توجهبرانگیز عراقچی خطاب به ترامپ و امارات
-
بیانیه عربستان درباره درگیری اخیر ایران و آمریکا
-
جهانبخش در آستانه جامجهانی مصدوم شد
-
فال روزانه سهشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ | فال امروز| Daily Omen
-
تساوی پر گل منچسترسیتی به کام توپچیها شد
-
جمله خبرساز ترامپ درباره زمان پایان جنگ با ایران
-
حضور شرکتکننده عشق ابدی در تجمعات امشب تهران
-
واکنش سازمان ملل به درگیری تازه ایران و آمریکا
-
پیام حنظله درباره حمله به سامانه پدافندی امارات
-
در نزدیکی محل اقامت ترامپ تیراندازی شد
-
پاسخ ترامپ به ادعای نقض آتشبس توسط ایران
-
صداوسیما محاصره دریایی امارات را اعلام کرد
-
هیات داوران کن ۲۰۲۶ معرفی شدند
-
اقدام تازه و هماهنگ آمریکا و کشورهای عربی علیه ایران
-
ادعای تازه و خبرساز امارات درباره حمله ایران
-
جمله خبرساز ترامپ درباره زمان پایان جنگ با ایران
-
در نزدیکی محل اقامت ترامپ تیراندازی شد
-
پاسخ ترامپ به ادعای نقض آتشبس توسط ایران
-
اقدام تازه و هماهنگ آمریکا و کشورهای عربی علیه ایران
-
ایران: آمریکا باید پاسخگوی حمله امروز به امارات باشد
-
اولین واکنش ایران به احتمال حمله در ساعات آینده
-
تصاویری از انفجار در امارات پس از اصابت پرتابه
-
نطق تازه و شبانه ترامپ درباره ایران خبرساز شد
-
آمادهباش در اسرائیل و بحرین برای حمله احتمالی
-
بعد از امارات، عمان نیز هدف حمله قرار گرفت
-
اطلاعیه سنتکام درباره عملیات نظامی در تنگه هرمز
-
تصاویری از درگیری امروز ایران با ناوشکن آمریکا
-
اماراتیها از آمریکا و اسرائیل کمک خواستند
-
واکنش شبکه خبر درباره حمله به تاسیسات پتروشیمی امارات
-
امارات مدعی حمله ایران به بندر فجیره شد
-
انتقاد شدید یک رسانه به اتفاقات ساحل کیش
-
فوری؛ ادعای خطرناک نتانیاهو درباره ایران
-
اولین واکنش ایران به احتمال حمله در ساعات آینده
-
تصاویری از درگیری امروز ایران با ناوشکن آمریکا
-
اظهارات ترامپ درباره ایران ۱۸۰درجه تغییر کرد!
-
نطق تازه و شبانه ترامپ درباره ایران خبرساز شد
-
واکنش شبکه خبر درباره حمله به تاسیسات پتروشیمی امارات
-
حرکت عجیب مجری، روی آنتن زنده صدا و سیما!
-
پیام مشکوک ترامپ درباره پروژه آزادی در تنگه هرمز!
-
آمریکا آغاز عملیات در تنگه هرمز را اعلام کرد
-
خودروی لاکچری یک راننده اسنپ در تهران سوژه شد
-
واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با رقم اضافه
-
زمان رفع محدودیت اینترنت اعلام شد
-
ویدیوی منتشره فارس از سه اعدامی امروز در مشهد
-
بعد از امارات، عمان نیز هدف حمله قرار گرفت
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
خخخخ جان خودتون قسم ش بدید شاید اومد روابط برقرار کرد