دولت یازدهم رفتار اقتصادی مردم را تغییر داد
هادی حق شناس کارشناس اقتصاد ایران در ارزیابی کارنامه چهارسال دولت یازدهم، می گوید:« توفیق دولت یازدهم در کنترل تورم، تمام بخش های اقتصادی ایران را تحت تاثیر مثبت قرار داد.»
هادی حقشناس، درباره کارنامه چهار سال دولت حسن روحانی در حوزه اقتصاد گفت: «بررسیها نشان میدهد دولت یازدهم در عرصه اقتصاد کارنامه موفقی را به جا گذاشته است؛ اما آنچه در این حوزه از اهمیت بالایی نسبت به سایر بخش های برخوردار است، مهار تورم در این دوره بود که نه تنها اقتصاد که خلق و خو و رفتار اجتماعی ایرانیان را نیز تحت تاثیر قرار داد.»
او عملکرد صنعت نفت را درخشان ترین عملکرد در میان وزارتخانه های دیگر توصیف کرد و گفت: «وزارت نفت،بهترین دوران خود را در چهار سال گذشته پشت سر گذاشته است؛ البته اگر برجام نبود امروز ایران به جای صادرات ۲ میلیون و پانصد هزار بشکه نفت ، باید به صادرات ۳۰۰ هزار بشکه ای نفت بسنده می کرد. طبیعی است که می توان با مقایسه ای میان این دو رقم، حجم درآمدهای ارزی کشور را حدس زد. »
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هم اکنون میزان درآمد نفتی حاصل از صادرات نفت ۲ میلیون و پانصد هزار بشکه نفت در روز است،عنوان کرد: «باوجود این رشد در صادرات هنوز برای سرمایهگذاری درگیر معضلات ساختاری هستیم، حال آنکه بهتر است منتقدان پاسخ بدهند که اگر صادرات ایران ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز بود، چه وضعیتی داشتیم.»
نماینده پیشین مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: «در چهارسال گذشته، نه تنها بازپس گیری بازارهای از دست رفته نفت اتفاق بسیار مهمی بود، بلکه افزایش تولید در پارس جنوبی و رسیدن به شریک ایران در این میدان،یعنی قطر از منظر سطح تولید، نیز اتفاق سرنوشت ساز دیگری محسوب می شود که باید بدان توجه کرد.»
حق شناس همچنین انعقاد اولین قرارداد در فاز ۱۱پارس جنوبی با شرکت توتال، از پس سال های طولانی تحریم را نیز اتفاق مهمی نه فقط در عرصه نفت که در حوزه سیاست خارجی دانست و با تاکید بر اینکه نقد عملکرد دولت ها با در نظر گرفتن دو پارامتر امکان پذیر است،یادآورشد: «اگر بخواهیم عملکرد دولت یازدهم در مقایسه با وضعیت موجود و شرایط حاکم بر کشور ارزیابی کنیم به این نتیجه میرسیم که اتفاقات بزرگی در کشور رخ داده و اقتصاد از پس دوره ای متلاطم و رشد منفی به وضعیتی با ثبات رسیده است.»
او در ادامه این مطلب افزود: «اما اگر مبنا آنچه باید باشد، قرار گیرد، می بینیم هنوز کارهای نشده بسیاری وجود دارد و دولت دوزادهم باید خود را آماده اجرای آنها کند.»
اینکارشناس اقتصادی با تاکیدبر اینکه دولت یازدهم مهمترین توفیق خود را در حوزه سیاستخارجی و اقتصاد بهدست آورد،خاطرنشان کرد: «البته لازم است در سال های پیش رو دولت برنامه ای برای کاهش مداخلات گسترده در بازار ارز را در دستور کار قرار دهد چرا که مشخصا تداوم این سیاست ممکن است تبعات اقتصادی منفی را برای کشور به همراه بیاورد.»
او ادامه داد: «عملکرد دولتیازدهم در دو سال ابتدایی فعالیت خود، در بازار ارز بسیار مثبت بود چرا که توانست ثبات را به این بازار برگرداند اما در دو سال پایانی فعالیت ، مداخلاتی برای پیشگیری از رشد قیمت در این بازار اتفاق افتاد.به نظر می رسد لازم است دولت شرایط را برای واقعی شدن قیمت ارز فراهم آورد.»
حق شناس به انتقادات فراوانی که به عملکرد اقتصادی دولت وارد می شود، اشاره کرد و گفت: «رفتار مردم، جهت گیری اقتصادی دولت را نشان می دهد. به عنوان مثال به دلیل ثبات ایجاد شده در کشور ، دیگر کسی به دنبال آن نیست که برای حفظ ارزش پول خود دائما دست به خرید طلا و سکه و ارز و ... بزند بلکه همه این اطمینان را دارند که ثبات بر کشور حاکم است و جایی برای نگرانی نیست. »
وی ادامه داد: «این اعتماد به دولت ، سرمایه کمی نیست چرا که دیدیم بی اعتمادی نسبت به آینده چگونه در سال های ابتدایی دهه نود زمینه را برای جولان سرمایه های سرگردان در اقتصاد فراهم کرد و چگونه بازارهای کشور را از حالت عادی خارج نمود.»
این کارشناس مسایل اقتصاد ایران، تلاش برای اصلاح نظام بانکی کشور را از مهمترین اولویت های پیش روی دولت دوازدهم خواند و گفت: «اتفاقاتی که در چهار سال گذشته رخ داد، فضا را برای اصلاحات ساختاری در اقتصاد آماده کرده است؛ از این رو می توان امیدوار بود که دولت دوزادهم بتواند این جراحی مهم را در سال های فعالیت خود به انجام برساند.»
تبلیغات متنی
-
۶ منبع گیاهی برای افزایش پروتئین بدن
-
درگیری پدافند ارتش با یک پهپاد در جنوب غرب کشور
-
اولین پسلرزه نطق تازه ترامپ درباره ایران
-
نوید محمدزاده با یک سلفی تازه جلبتوجه کرد
-
از این روز منتظر یک موج جدید بارشی باشید
-
فال روزانه دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ | فال امروز| Daily Omen
-
پاریسنژرمن به قهرمانی لیگ نزدیکتر شد
-
واکنش ایران به پاسخ رد ترامپ؛ چه بهتر!
-
تصاویری از شادی آبیاناریها در شب غم رئال
-
خلاصه بازی بارسلونا - رئال مادرید
-
جزئیاتی از سفر مهم و حساس ترامپ به چین
-
بارسلونا الکلاسیکو و جام را با هم برد
-
ترامپ پاسخ ایران به پیشنویس توافق را رد کرد
-
عکس متفاوت و هنری شبنم قلیخانی در سواحل دبی
-
پاسخ ایتالیا به ترامپ درباره ورود به جنگ ایران
-
واکنش ایران به پاسخ رد ترامپ؛ چه بهتر!
-
تصاویری از شادی آبیاناریها در شب غم رئال
-
بارسلونا الکلاسیکو و جام را با هم برد
-
ترامپ پاسخ ایران به پیشنویس توافق را رد کرد
-
ادعای والاستریت: پاسخ ایران مورد پسند آمریکا نیست
-
بارسلونا در ۱۸ دقیقه طوفانی رئال را آچمز کرد
-
تصاویر ترسناکی که حالوهوای روزهای کرونا را زنده کرد
-
متن پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا درباره پایان جنگ
-
پیام تازه ترامپ درباره ایران جلبتوجه کرد
-
صداوسیما: عدم ابلاغ قانون حجاب باعث جنگ شد!
-
جمله ترامپ درباره تنگه هرمز خبرساز شد
-
گزارش سیانان از دستور رهبر انقلاب درباره مذاکره
-
ادعای نتانیاهو: وارد ایران میشویم و اورانیوم را خارج میکنیم!
-
ترامپ: من نگفتم عملیات رزمی علیه ایران تمام شده
-
واکنش همتی به افزایش نرخ دلار: منطقی بود
-
توهین باورنکردنی به علی دایی روی آنتن زنده صداوسیما!
-
بنر آیسان اسلامی در چند شهر مازندران زده شد
-
تمام واکنشها به خبر دیدار پزشکیان با رهبر انقلاب
-
یک اتفاق هولناک دقایقی بعد از ترور رهبر کرهشمالی
-
اولین تصویر از حمله موشکی به پتروشیمی امیرکبیر
-
بنگاه برادر رونالدو در گلشهر کرج افتتاح شد!
-
اعتراض به گرانیها به تجمعات شبانه رسید
-
چهل سالگی فیلمی که تا هنوز و تا ابد دوستش داریم
-
ادعای هاآرتص: این کشور مانع سرنگونی نظام ایران شد
-
حرکت پهلوانانه رسول خادم همه را به ستایش وا داشت!
-
پیام تبریک متفاوت ایران به سخنگوی کاخ سفید
-
پرونده پژمان جمشیدی در افکار عمومی پیچیدهتر شد!
-
ویدئوی خبرساز همشهری از مداحی برای دختران کمحجاب!
-
یک عبارت دو کلمهای از دل قطعی اینترنت متولد شد!
-
شغل جدید و عجیبی که این روزها رونق گرفته است
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
جناب حق شناس البته زندگی مردم را دولت یازدهم را تعغیر داد پیازه کیلویی ۴۵۰۰ وگوجه کیلویی ۷۰۰۰تومانی ونرخ تورم ۳۰درصدی را داشتیم کدام نرخ تورم تک رقمی بابا صد رحمت به دولت دهم
بازم دروغ
زرشک !!!!
درست گفته.از سفر ه ها کم شد! اینم تغییره دیگه.
واقعأ این دولت نسبت به دولتهای گذشته روی زیادی دارد .خیلی پرو هستن