قرارداد دائمی و موقت کارگران تفکیک میشود
یک نماینده کارگری حاضر در شورای عالی کار از تدوین دستورالعمل تفکیک قراردادهای دائمی با قراردادهای موقت کارگری در وزارت کار خبر داد و گفت: کارفرمایان در برابر قانون کار که لزوم تعیین سقف مدت قراردادهای با ماهیت غیرمستمر را اشاره دارد، مقاومت میکنند.
خبرگزاری فارس: علی خدایی، نماینده فعال کارگری در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون نشستهای رسمی شورای عالی کار از ابتدای سال تاکنون برگزار شده است یا خیر، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون نشست رسمی نداشتیم اما در دفتر معاونت روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعضای شورای کار نشستهای متعددی داشتهاند.
وی افزود: این نشستها پیرامون موضوع امنیت شغلی، مسائل مربوط به معیشت کارگران و طرحهای مهارتآموزی وزارت کار برگزار شده است که نتیجه بر آن شد که در موضوع امنیت شغلی به تدوین دستورالعمل برای تعیین سقف قراردادهای موقت در کارگاههایی که جنبه کار غیرمستمر دارند، منتج شود.
خدایی با بیان اینکه طبق تبصره یک ماده ۷ قانون کار باید دستورالعملی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور شرکای اجتماعی تدوین و ابلاغ شود، گفت: طبق این دستورالعمل کارفرمایان مکلف خواهند بود تا بر اساس قانون حداقل میزان قرارداد موقت با کارگران را در کارگاههای با ماهیت کار دائمی رعایت کنند.
عضو شورای عالی کار گفت: با وجود اینکه سالهاست برای اجرای این دستورالعمل تلاش کردهایم اما کارفرمایان مقاومت شدیدی در برابر اجرای آن دارند.
وی با بیان اینکه پروسه تعیین سقف مدت قراردادهای کارگران در کارگاههای با ماهیت غیرمستمر کمی طولانی خواهد بود، گفت: اگر این دستورالعمل ابلاغ شود، تکلیف قراردادهای با ماهیت کار دائم نیز روشن خواهد بود، یعنی اگر سقف قراردادهای غیردائمی تعیین شود، عملاً برای کارهایی با ماهیت دائمی، قراردادها دائمی خواهد شد.
خدایی تأکید کرد: مطالعاتی در سایر کشورها در خصوص قراردادهای کار آنان انجام دادهایم که نشان میدهد در کشورهای مختلف، سقفی برای قراردادهای موقت تعیین شده و مابقی قراردادها دائمی هستند.
عضو شورای عالی کار ادامه داد: به دنبال این هستیم که این مطالعات در کشور ما به طور عملیاتی با توجه به شرایطمان پیاده شود تا امنیت شغلی کارگران کشور برقرار شود؛ چراکه عمده کارگران ما قراردادهای موقت دارند.
نظر کاربران
بخدا کوچکترین نظارتی از طرف اداره تعاون کار و رفاه... بر کارگاهها وجود ندارد و کارفرماهها برابر قوانین داخلی خود هم حقوق و هم سنوات و هم در مورد بیمه تصمیم میگیرند و وزیر اداره کار را هم حتی به عددی حساب نمیکنند تا چه رسد به بقیه،چون در استان ما کارکنان اداره تعاون کار و..... کوچکترین نظارتی بر کارگاهها نداشته و ندارند و گویا اصلا از وظایف و اختیارات خود بیخبرند
آقا قرارداد کدومه؟از چی حرف میزنی ما از 5 سال پیش رنگ قرارداد به چشم ندیدیم
پاسخ ها
کی به فکر ما کارگر زحمت کش فقط خدا
چون مربوط به قشر کارگر هست احتمالا پانزده سال دیگه به نتیجه میرسه و اونم حذف کلیه طرح هست
بازهم به ضرر کارگر تمام میشه چون کارفرمای محترم برای اینکه کارگر رو قرارداد دائم نکند پس از چند قرارداد اخراج میکند یا دیگه باهاش قرارداد نمیبنده .