۵۹۱۶۶۱
۲ نظر
۵۰۰۳
۲ نظر
۵۰۰۳
پ

سرانه درآمد امروز مردم با سال ۸۴ برابر است

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه سرانه درآمد مردم در سال ۹۵ برابر با سال ۸۴ است، گفت: متأسفانه رکود حاکم بر کشور یک رکود مزمن است.

خبرگزاری مهر: نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه سرانه درآمد مردم در سال ۹۵ برابر با سال ۸۴ است، گفت: متأسفانه رکود حاکم بر کشور یک رکود مزمن است.

مسعود خوانساری با اشاره به اینکه بیکاری بزرگترین بحران کشور در شرایط کنونی است، افزود: اقتصاد کشور در سال های اخیر شرایط سختی داشته است و سال های سخت تری را نیز پیش رو خواهد داشت.

وی ادامه داد: سرانه درآمد کشور در طول سال های ۸۴ به بعد کاهش داشته است به طوری که سرانه درآمد ما در سال ۹۵ برابر با سال ۸۴ است.

رکود حاکم بر کشور یک رکود مزمن است

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: این اتفاق باعث شده است که قدرت خرید مردم کم شود، تقاضا در بازار کم شود و رکود ایجاد شود و همه اینها مشکلات زیادی برای صنعت، تولید و اقتصاد پیش می آورد و بیکاری یکی از این مشکلات است.

خوانساری اضافه کرد: باید سرانه درآمد مردم افزایش پیدا کند و متاسفانه باید بگوییم در فاصله سال های ۸۴ تا ۹۲ اشتغال کشور در حد صفر بوده است و سالانه ۱۰ تا ۲۰ هزار شغل ایجاد می شده است.

وی ادامه داد: برای مهار این وضعیت باید سالانه یک میلیون شغل در کشور ایجاد شود که ایجاد این شرایط هم با مسائل زیادی روبرو است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: مسائل بانکی یکی از بزرگترین مشکلات این حوزه است به نحوی که با وجود ۱۲۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در بانک ها بخش زیادی از این پول ها در بانک ها نیست یا به هر دلیلی بازپرداخت نشده است و بانک ها هم با مشکلاتی روبرو هستند، تا جایی که حتی سود ۲۸ درصدی می پردازند.

بانک ها معضل اساسی اقتصاد کشور هستند

خوانساری با بیان این که اگر چند روز ورودی هربانک یا موسسه ای را قطع کنند مشکلات بانکی خودش را به راحتی نشان می دهد زیرا طی سال های گذشته سرمایه بانک ها از بین رفته و نقدینگی مردم در بانک ها هم یا نیست یا سوخت شده است، افزود: اگر همین محدود ورودی ها و سرمایه ها هم قطع شود، معلوم نیست که چه اتفاقی می افتد ولی در شرایط فعلی و با وجود نرخ بالای بیکاری، بانک ها معضل اساسی کشور هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به شرایط رکود حاکم بر کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه رکود حاکم بر کشور یک رکود مزمن است.

خوانساری افزود: درست است که سال گذشته شاهد رشد ۱۱ درصدی اقتصاد بوده ایم ولی ۷ درصد این رشد از محل نفت بوده که به علت ثابت بودن قیمت نفت، امسال این رشد را نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: برای رسیدن به ارزش افزوده ۸ درصدی در کشور و ایجاد ۷۰۰ هزار شغل هم از محل بانک ها که نمی توانیم امیدوار باشیم و همچنین سرمایه گذاری خارجی نیز کار سختی است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: برای تحقق این امر باید در مورد منابع داخلی خودمان فکر کنیم که یکی از مهمترین آنها بهره وری است.

متاسفانه در ایران بیشتر فشارها بر دوش بخش تولید است

خوانساری با بیان این که بهره وری یک موضوع دوسویه است و به دولت و بخش خصوصی بستگی دارد، گفت: دولت ما دولت بزرگی است و به ازای هر کارمندی که به دولت اضافه می شود یک کارمند از بخش خصوصی کم می شود.

خوانساری اضافه کرد: در دولت نهم ۷۰۰ هزار کارمند جدید به دولت اضافه شد ولی در عمل نه خدمات بهتری دیدیم و نه اتفاق خاصی رخ داد.

وی ادامه داد: متاسفانه در این شرایط همه فشارها از جمله مالیات، تامین اجتماعی، صندوق های بازنشستگی و غیره بر روی دوش تولید است و تولید و بخش خصوصی بیشتر از سایر بخش ها، شفافیت دارد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: متاسفانه در ایران بیشتر فشارها بر دوش تولید است که بخش زیادی از این مشکلات مربوط به مسائل ساختاری است که اگر این مشکلات حل نشود، نمی توانیم به رشد اقتصادی برسیم.

خوانساری گفت: در ۳۸ سال گذشته متوسط رشد اقتصادی کشور ۲.۵ درصد بوده است که با این وضعیت رشد، نمی توانیم بیکاری را پشت سر بگذاریم.

سال های سختی پیش رو خواهیم داشت

وی افزود: کوچک کردن دولت و کاهش تصدی گری دولت هم باید در این میان اجرا شود زیرا بهره وری در دستگاه های دولتی یک هفتم است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: این وضعیت در شرایطی است که مالیات بخش خصوصی نسبت به سرمایه اش ۷ برابر دولتی هاست و باید اصلاح ساختار در این بخش نیز صورت بگیرد.

خوانساری با تاکید بر این که دولت بنگاه دار خوبی نیست، گفت: دولت باید کار حاکمیتی بکند و البته درآمد هم کسب کند.

وی در ادامه بر ضرورت صادرات کالاهای رقابتی و تک نرخی شدن ارز تاکید کرد و گفت: ما با ارز ارزان به کالای خارجی سوبسید می دهیم که در این زمینه هم از سال ۹۲ به بعد بالای ۷۰ درصد تورم داشته ایم و به نحوی افزایش قیمت ارز داشتیم ولی باید در این شرایط ارز تک نرخی شود.

خوانساری افزود: در زمینه حامل های انرژی هم ما روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین تولید می کنیم که مابه التفاوت اینها باعث رونق تولید می شود و لازم است قانون هدفمندی یارانه ها برای بخش تولید در این زمینه اجرا شود.

وی ادامه داد: همچنین یارانه دهک هایی که از نظر درآمدی وضع شان بهتر است باید حذف شود و دهک های پایین که حدود ۲۰ یا ۳۰ میلیون نفر هستند از وضع بهتری برخوردار شوند و این در حالیست که نه تنها این اتفاقات رخ نداده بلکه ۱۳ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان هم از بودجه برای پرداخت یارانه ها، هزینه شده است.

خوانساری گفت: با این وضعیت سال های سختی پیش رو خواهیم داشت هرچند که ناامید نیستیم و امیدواریم با اصلاح ساختار، تک نرخی شدن ارز، توسعه روابط خارجی و غیره بتوانیم بیکاری را کم کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      صدوشصت درصد دروغ

    • بی نام

      از اقشار کم درامد بگیرید بدهید آنهایی که پول دارند اخه اونهابلدند خرج کنند ما بیچاره ها خرج کردن بلد نیستم می گذاریم بانک آنها می خورند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج