adexo3
۶۰۰۴۱۲
۳ نظر
۵۰۰۷
۳ نظر
۵۰۰۷
پ

ساماندهی افاغنه و صدور گذرنامه‌های ۳ ماهه

وزیر کشور با تشریح اخرین اقدامات برای ساماندهی اتباع افغان از شناسایی ۸۰۰ هزار افغان غیرمجاز در گام اول خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: وزیر کشور با تشریح اخرین اقدامات برای ساماندهی اتباع افغان از شناسایی ۸۰۰ هزار افغان غیرمجاز در گام اول خبر داد.

عبدالرضا رحمانی فضلی، از آغاز مذاکرات جدی میان ایران و افغانستان خبر داد و افزود: دو جلسه با رئیس جمهور و چندین جلسه با وزرای کشور افغانستان داشتیم. حتی رئیس جمهور و وزیر امور خارجه نیز در دیدارهای خود با مسئولین کشور افغانستان این مسئله را مطرح کردند. اخیرا آنها را متقاعد کردیم که بتوانیم افرادی که به صورت قاچاق وارد ایران می‌شوند را رسماً ساماندهی کنیم. در حقیقت به این توافق رسیده‌ایم که هر چند نفر که می‌خواهند وارد ایران شوند با اطلاع ما باشد تا از این طریق جلوی قاچاق انسان را بگیریم. چرا که بسیاری از آنها در مسیر ورود غیر مجاز به ایران گرفتار گروه‌های قاچاق انسان قرار می‌گیرند و یا پول از آنها گرفته می‌شود و یا بعضا کشته می‌شوند.

وزیر کشور در تشریح جزئیات این توافق گفت: مقرر شده با همکاری دولت افغانستان هر چند نفر که می‌خواهند از مرز رسمی وارد کشور شوند، به آنها گذرنامه‌های سه ماهه بدهیم تا کاملا شناسایی شوند. محل اقامتشان را اعلام کنند، بگویند که کجا می‌خواهند کار کنند و چه زمانی به افغانستان بر می‌گردند. با تحقق این ساماندهی ما می‌توانیم مطلع باشیم که این اتباع تا چه زمانی در کشور حضور دارند یا محل اقامت آنها کجاست؟

گپ ۲۰۰ کیلومتری مرزی در سراوان

وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع اتباع بیگانه اشاره کرد و افزود: بر اساس آماری که داریم مجموع اتباع خارجی که بیشتر افغانستانی هستند حدود سه میلیون نفر است. از این میان برخی پناهندگان هستند که عدد آنها به طور دقیق مشخص است. بخش دیگر اتباعی هستند که ما به آنها مجوز اقامت داده‌ایم و بعضاً با خانواده در کشور ما حضور دارند اما دسته دیگر افرادی هستند که به صورت غیر قانونی در کشور حضور دارند و تعداد آنها نیز زیاد است. این مجموعه به صورت رسمی یا غیر رسمی از کشور سرویس و خدمات دریافت می‌کنند.

وی افزود: ۳۲ سال است که با این پدیده مواجه هستیم، دلیل آن نیز مشخص است؛ ما با یک کشور همسایه هستیم که متاسفانه به دلیل ناامنی‌ها، جنگ داخلی و مشکلات اقتصادی قابلیت کنترل جمعیت خود را ندارد و این موضوع را خودشان به صراحت در مذاکرات اعلام کردند. از سوی دیگر کشور ما به دلیل روحیه ایرانی، برادری اسلامی و رویکرد انسانی که دارد پذیرای خوبی برای آنها بوده است.

وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی در برخی نقاط مردم برخورد بسیار بدی با مهاجرین افغانستانی داشتند و اتفاقات بدی روی داد ولی در کشور ما اینطور نیست. به محض اینکه این افراد از مرز عبور می‌کنند و فارسی حرف می‌زنند مثل مردم ما می‌شوند به آنها کار داده می‌شود و در همین جا زندگی می‌کنند. این امنیت، فضای اقتصادی مناسب و اقبال مردم موجب شده که تعداد آنها در کشور ما افزایش پیدا کند.

رحمانی فضلی با تاکید بر برخورد با اتباع بیگانه غیر مجاز گفت: در سال گذشته ۷۳۰ هزار نفر را به کشور افغانستان عودت دادیم اما متاسفانه به دلیل توپوگرافی موجود منطقه مرزی بین دو کشور و عدم تسلط آنها بر مرزهایشان شاهد بازگشت بخش قابل توجهی از این افراد بوده‌ایم. متاسفانه در شرق کشور با دو کشوری همسایه هستیم که تسلط کافی بر مرزهای خود ندارند که این موجب شده در مرزهای کشور پاکستان با مسئله اشرار مواجه باشیم و حتی قاچاق انسان نیز از همان بخش انجام می‌شود به شکلی که برخی اتباع غیرمجاز از داخل منطقه سراوان که در مرز پاکستان است وارد کشور می‌شوند.

وی افزود: در مرز افغانستان کنترل جدی داریم اما در منطقه سراوان محدوده‌ای به طول ۲۰۰ کیلومتر وجود دارد که به دلیل توپوگرافی پیچیده و شرایط نامناسب ، فضایی برای بازگشت افغانستانی ها به داخل کشور شده است، البته در این محدوده در حال کار هستیم به شکلی که ظرف چهار سال گذشته ۱۱۰ کیلومتر را پوشش داده‌ایم ولی ۲۰۰ کیلومتر باقیمانده که مشغول کار در این ۲۰۰ کیلومتر هستیم. به هر ترتیب ۸۵ درصد افغانستانی ها از این مسیر وارد کشور می‌شوند.

وی ادامه داد: از ۷۳۰ هزار نفری که در سال گذشته به کشور افغانستان عودت دادیم می‌توان گفت تعداد زیادی به کشور برگشته‌اند که این امر بازاری برای قاچاق پول و انسان درست کرده است. اما باز گرداندن این ۷۳۰ هزار نفر نشانه برخورد ما با اتباع بیگانه غیرمجاز است.

شناسایی ۸۰۰ هزار افغان غیرمجاز در گام اول طرح ساماندهی

وی ادامه داد: در گام اول در کل کشور مشغول شناسایی هستیم و حدود ۸۰۰ هزار نفر را نیز شناسایی کردیم و شناسایی مابقی اتباع نیز مقدماتش فراهم شده است. این طرح تحت عنوان طرح ساماندهی اجرایی خواهد شد.

رحمانی فضلی تاکید کرد: مسئله اصلی که در سازمان ملل نیز جلساتی در خصوص آن داشته‌ایم عودت داوطلبانه مهاجرین و پناهندگان افغانی است که در صورتی این امر محقق خواهد شد که در کشور افغانستان امنیت و امکان زندگی وجود داشته باشد. برخی از این اتباع که در ایران حضور دارند نسل سوم هستند و اصلا افغانستان را ندیده‌اند. در کشور ما به مدرسه رفتند و شاغل شدند، ازدواج کردند و تشکیل زندگی دادند. قطعا اتباع بیگانه غیرمجاز در حوزه‌های اجتماعی، امنیتی و ... برای ما معضلاتی را به همراه دارند که باید تعیین تکلیف شود. البته این افراد انسان‌های شریفی هستند اما وقتی که هویت ندارند امکان دارد مورد سوء استفاده قرار بگیرند و در بخش‌های قاچاق و شرارت‌ها از آنها استفاده شود. لذا ما باید جلوی سوء استفاده‌ها را بگیریم.

وی تاکید کرد: در گام اول ساماندهی این اتباع انجام خواهد شد و در گام دوم بازگشت داوطلبانه آنها محقق خواهد شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مهدئ

      بهترین اقدام اینه که بفرستنشون ولایت خودشون

    • یک فارس

      افغانیها خیلی در ساخت وسازها و کارها در ایران فعال هستن در ضمن آنها فارسی زبان هستند البطه که در بینشان آدم بد هم هست

    • علی

      شرایط کار اسان وارزان کارفرمایان ایرانی راترغیب به استفاده از نیروی کار غیر مجاز میکند

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج