زالو درمانی، واحد درسی در دانشگاه شد؟
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: هیچ واحد درسی به نام حجامت، زالودرمانی یا انرژی درمانی در سیستم آموزش رسمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور نداریم.
خبرگزاری ایرنا: رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: هیچ واحد درسی به نام حجامت، زالودرمانی یا انرژی درمانی در سیستم آموزش رسمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور نداریم.
حمید اکبری افزود: زالو درمانی هنوز جزو واحدهای درسی دانشگاهی نیست، البته باید این موضوع در گروه و رشته طب سنتی بررسی شود، واحدهای درسی که پشتوانه علمی داشته باشد در درسنامه طب سنتی گنجانده می شود، در مورد انرژی درمانی یا حجامت نیز همین طور است و هیچ واحد درسی با این عناوین در دانشگاه های علوم پزشکی نداریم و اگر در آینده جایگاه علمی این امور تأیید شود، در همان رشته طب سنتی ایرانی بررسی شود.
اکبری در پاسخ به این پرسش که اگر واحد درسی برای حجامت یا زالو درمانی نداریم، چرا این خدمات در سیستم طب سنتی تعریف و برای آن تعرفه تعیین شده است؛ گفت: بنده به عنوان مسئول حوزه آموزش پزشکی فقط می دانم که برای این امور واحد درسی و برنامه آموزشی رسمی در دانشگاه های علوم پزشکی نداریم.
پیش از این محمود خدادوست، مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: در ویرایش کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت، ۱۲ خدمت مربوط به طب ایرانی مانند حجامت خشک، حجامت تر، فصد، بخور و ماساژ تعرفه گذاری و در ویرایش سوم این کتاب دو خدمت دیگر طب ایرانی شامل زالودرمانی و لارو درمانی نیز تعرفه گذاری شده است.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا درخواستی برای ایجاد رشته طب سوزنی، کایروپراتیک، زالودرمانی و مانند این رشته ها داشته ایم نیز افزود: بله چنین درخواست هایی بوده و بررسی هم شده است ولی وقتی رشته های مشابهی در کشور داریم که نیازهای مشابه را پوشش می دهد با آن موافقت نمی شود، زیرا یکی از شرایط ایجاد رشته های جدید این است که واحدهای درسی رشته های جدید با رشته های موجود بیش از ۳۰ درصد همخوانی نداشته باشد اگر این میزان همخوانی وجود داشته باشد، درخواست رد می شود.
اکبری اظهار کرد: زالودرمانی، رشته درسی حساب نمی شود و در مجموع هر واحد درسی که قرار باشد در واحدهای درسی دانشگاهی اضافه شود، باید از نظر علمی تایید شده باشد به هر حال زالو درمانی می تواند باعث انتقال بیماری هم بشود، چون زالو که خون کسی را می مکند اگر خون کسی دیگری را بمکد، می تواند بیماری ایجاد کند و هنوز از نظر علمی جایگاه چنین اقدامی تأیید نشده است.
وی گفت: رشته ها و واحدهای درسی که برای ارائه خدمات در نظام سلامت کشور مورد نیاز است، حتما در کشور ارائه می شود. اما یکسری رشته ها و واحدهای درسی وجود دارد که در برخی کشورها با توجه به شرایط جمعیتی و نیاز آن کشورها ارائه می شود.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت
ادامه داد: در برخی کشورها یکسری رشته های دانشگاهی، خدمات مورد نیاز آن کشور را پوشش نمی دهد به همین علت به سراغ رشته های مورد نیاز خودشان می روند.
رئیس مرکز خدمات آموزش پزشکی وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که آیا رشته دانشگاهی در حوزه علوم پزشکی در دنیا وجود دارد که اکنون در کشور نباشد ولی در آینده ایجاد شود هم توضیح داد: بله، درخواست های متعددی به طور مداوم برای ایجاد رشته های دانشگاهی جدید به وزارت بهداشت ارجاع می شود، اخیرا حدود ۱۰۰درخواست از دانشگاه های علوم پزشکی برای رشته های جدید به معاونت آموزش پزشکی وزارت بهداشت آمده است ، رشته هایی که هم اکنون در کشور وجود ندارد البته خیلی از آنها کارکرد تحقیقاتی دارد.
وی درباره عناوین رشته های جدید درخواستی گفت: تعداد و عناوین این رشته ها زیاد است به عنوان مثال فقط از یک دانشگاه ایجاد ۱۲ رشته جدید مرتبط ژنتیک در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا درخواست شده است.این درخواست ها بررسی می شود و اگر به این نتیجه برسیم که دستاوردی برای کشور ندارد و فقط هزینه ایجاد می کند با آن مخالفت می شود.
تبلیغات متنی
-
تصویری از آتشسوزی شدید یک کشتی در ساحل دبی
-
احتمال رایگان شدن دائمی اتوبوس و مترو در تهران
-
شرط سنگین برای فسخ قرارداد رضاییان با استقلال
-
راننده کامیونِ توقیفی، ۱۲ ساله از آب درآمد!
-
واکنش همتی به افزایش نرخ دلار: منطقی بود
-
واکنش تند تاج خطاب به ترامپ: خل و چل!
-
وضعیت دانشآموزان بازگشته از امارات به کجا رسید؟
-
چگونه درخواست بیمه بیکاری بدهیم؟
-
۴ هزار میلیارد بدهید کیفیت ایتا را به اندازه واتساپ میرسانیم!
-
اظهارات جنجالی نخستوزیر ارمنستان درباره قرهباغ
-
فوری؛ پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد
-
امیر مقاره با یک استوری درباره ایران ظاهر شد
-
آمریکا زمانِ مذاکرات اسرائیل و لبنان را اعلام کرد
-
پوتین: ایران پیشنهاد رقیقسازی اورانیوم را داد
-
جزئیات دیدار فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا با رهبری جدید
-
واکنش همتی به افزایش نرخ دلار: منطقی بود
-
فوری؛ پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد
-
پوتین: ایران پیشنهاد رقیقسازی اورانیوم را داد
-
شغل جدید و عجیبی که این روزها رونق گرفته است
-
ماجرای تعمیر خانه یک خانم مسن توسط رسول خادم
-
ادعای امارات درباره شلیک پهپاد به خاک این کشور
-
رگبار و رعد و برق از این تاریخ مهمان تهران است
-
سرقت مسلحانه از طلافروشی در اندرزگو
-
یک اتفاق هولناک دقایقی بعد از ترور رهبر کرهشمالی
-
صدای انفجار شدید در چابهار شنیده شد
-
تایتانیک در هامون به آب انداخته شد!
-
پزشکیان: مردم سطح توقعات خود را تعدیل کنند
-
چلوگوشت دیماه سال قبل حالا مزه قرمهسبزی میدهد
-
یک فروند جنگنده F-۳۵ کد اضطراری صادر کرد
-
کپی دقیق پورشه توسط چینیها معرفی شد
-
توهین باورنکردنی به علی دایی روی آنتن زنده صداوسیما!
-
بنر آیسان اسلامی در چند شهر مازندران زده شد
-
تمام واکنشها به خبر دیدار پزشکیان با رهبر انقلاب
-
پنتاگون اسناد بیسابقه درباره «بشقابپرندهها» را منتشر کرد
-
اولین تصویر از حمله موشکی به پتروشیمی امیرکبیر
-
جمله تهدیدآمیز ترامپ درباره شیوه پایان آتشبس
-
یک اتفاق هولناک دقایقی بعد از ترور رهبر کرهشمالی
-
اعتراض به گرانیها به تجمعات شبانه رسید
-
چهل سالگی فیلمی که تا هنوز و تا ابد دوستش داریم
-
ادعای هاآرتص: این کشور مانع سرنگونی نظام ایران شد
-
بنگاه برادر رونالدو در گلشهر کرج افتتاح شد!
-
حرکت پهلوانانه رسول خادم همه را به ستایش وا داشت!
-
پیام تبریک متفاوت ایران به سخنگوی کاخ سفید
-
پرونده پژمان جمشیدی در افکار عمومی پیچیدهتر شد!
-
ویدئوی خبرساز همشهری از مداحی برای دختران کمحجاب!
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
البته زالو قبلا هم در بخش اقتصادی فعال بوده وپس از کسب تجربه به بخش پزشکی منتقل شده اند .تا در اینده حق زالو هم جای خود را در دفترچه های بیمه وروی میز پزسکان محفوظ نگه دارد . بیمار عزیز پرداخت حق زالو یادت نره .