شکاف در اتحادیه اروپا؛ ترامپ یا برجام
تحلیلگران مسائل بین المللی اعتقاد دارند شکاف به وجود آمده در اتحادیه اروپا به دلیل وجود تردیدهای جدی در زمینه خط مشی های دونالد ترامپ نسبت به توافق هسته ای بوده است.
ایرنا: اصرار مقام های سیاسی سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا در نشست وزرای خارجه کشورهای اروپایی برای همگام شدن با ترامپ کارساز واقع نشد و شکاف در میان کشورهای این قاره به نمایش در آمد.
سه کشور اروپایی به دنبال جلوگیری از خروج احتمالی آمریکا از توافق هسته ای و نابودی برجام از طریق اعمال تحریم های جدید علیه ایران بودند اما این رویکرد چاپلوسانه مورد اجماع همه کشورها قرار نگرفت و نتوانست رای کافی را به دست آورد.
در نشست روز دوشنبه وزیران خارجه اتحادیه اروپا، ایتالیا و اتریش مانع تصویب تحریم های جدید علیه ایران شدند. همچنین اسپانیا، سوئد و یونان هم اعلام کردند هنوز در زمینه اجرای این خواسته قانع نشده اند.
فرانسه، آلمان و بریتانیا پیشتر هم در پاسخ به خواسته ها و شروط سه ماه قبل رئیس جمهوری ایالات متحده مجموعه تحریمهایی را علیه گروه های نظامی وابسته به ایران و برخی فرماندهان ایرانی در سوریه وضع کرده بودند. با این حال ترامپ و کاخ سفید در قبال این همکاری محدود اروپا، به گونه ای رفتار کرد گویی از این سطح همکاری اتحادیه اروپا راضی نشده است.
با وجودی که برخی مقام های اروپایی عنوان داشتند کماکان گفت وگوهای اروپایی برای رسیدن به اجماع نظر در مورد تحریم ایران در دستور کار قرار دارد اما خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک دیپلمات اروپایی تاکید کرد با وجود تلاش های سه کشور اروپایی حاضر در گروه ۱+۵ احتمال این امر که اتحادیه اروپا بتواند تا میانه های ماه می (۲۲ اردیبهشت) قادر به اعمال تحریم های جدیدی و همراهی با ترامپ باشد، اندک است .
** تردید جدی اروپا به آمریکا
سه کشور قدرتمند اتحادیه اروپایی، مجموعه ای از تحریم های جدید را علیه شرکت ها و افراد ایرانی که در خط مشی های فکری و میدانی در سوریه نقش آفرین هستند به کشورهای عضو پیشنهاد دادند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس در مورد واکنش دیگر اعضا نوشت:اتحادیه اروپا با حمایت محکم از توافق هسته ای نشان داد که موافق هیچ تحریم جدیدی نیست.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم تصریح کرد نکته غیرقابل تردید برای کشورهای این قاره حمایت از توافق هسته ای با ایران است. وی با صراحت اعلام کرد «ما خواستار پایبندی همه طرف ها به اجرای همه تعهدها هستیم».
تارنمای نشریه «گلوبال نیوز» کانادا عنوان داشت به همین دلیل کشورهای اتحادیه اروپا از ترامپ درخواست کرده اند تا توافق هسته ای با ایران را زنده نگاه دارد.
رهبران سه کشور انگلیس و فرانسه و آلمان سرمایه و اعتبار فراوانی را برای دستیابی به توافق هسته ای سال 2015 هزینه کردند و اکنون آخرین تلاش های خود را به کار می گیرند تا مانع از فروپاشی آن شوند.
رئیس جمهوری فرانسه و صدراعظم آلمان قرار است به زودی به واشنگتن سفر کنند. گفته می شود یکی از مباحث اصلی مذاکرات آن ها با ترامپ برجام خواهد بود.
در همین چارچوب و تحت تاثیر فشار کاخ سفید، اکنون نمایندگان این سه کشور مانند آمریکایی ها مدعی شده اند برجام نقص هایی دارد.
به نوشته این نشریه، ایران نیز تهدید کرده است خروج آمریکا و شکست برجام با مجموعه ای از واکنش ها از سوی ایران روبرو خواهد شد که یکی از آن ها از سرگیری سریع فعالیت های متوقف شده هسته ای است.
مذاکره کنندگان اروپایی نیز به اعمال تحریم جدید تمایل نشان نمی دهند ضمن اینکه نمی خواهند بازگشایی مذاکره دوباره با ایران مطرح شود.
از جمله استدلال های کشورهای اروپایی این است که دونالد ترامپ حتی با تحریم بیشتر ایران راضی نخواهد شد و رئیس جمهوری آمریکا تنها به دنبال بهانه ای برای خروج برجام است. از طرف دیگر در صورت عقب نشینی اروپا، کشورهای روسیه و چین جای خالی آن ها را پر خواهند کرد و تاثیر تحریم ها را کاهش می دهند.
به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران مسائل بین المللی، این اروپا است که از بازگشت تحریم ها و واکنش احتمالی ایران، در حوزه مسائل اقتصادی و سیاسی بیشتر از ایالات متحده متضرر خواهد شد.
روزنامه واشنگتن تایمز اعتقاد دارد اروپایی ها ضمن ارزیابی گزینه ها در مود برجام، منتظر اعلام تصمیم نهایی رئیس جمهوری آمریکا به آن هستند.
کشورهای اروپایی نسبت به خروج آمریکا تردید دارند و به همین دلیل برنامه های احتمالی را برای حفظ توافق هسته ای با ایران در دست بررسی قرار دادند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی از آنجا که چین و روسیه حمایت خود از برجام را اعلام کرده اند، متحدان ایالات متحده در اروپا هم این توافق را موفق می دانند. با این وجود خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها علیه شرکت های معامله کننده با ایران، می تواند اثرات چشمگیری را بر روابط اقتصادی و سیاسی اتحادیه اروپا با ایران داشته باشد. پیامد دیگر وقوع چنین شرایطی افزایش بی ثباتی در خاورمیانه خواهد بود.
هنوز سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان از میزان تاثیرگذاری رویکرد مسامحه آمیز خود در قبال کاخ سفید یا تاثیر خروج واشنگتن از برجام اطمینان ندارند.
«الی جرمانیه» کارشناس ارشد شورای اروپایی اعتقاد دارد: این کشورها اهرم های محدودی را برای بازی سیاسی دارند. اما اگر کشورهای اروپایی بخواهند به تماشای فروپاشی برجام بنشینند هرگونه نفوذ و اعتبار خود را در مورد ایران و سیاست های بین المللی از دست می دهند.
تبلیغات متنی
-
با مصرف روزانه مولتی ویتامینها دیرتر پیر شوید
-
تصاویری از وضعیت کاخ سفید پس از حادثه تیراندازی
-
گل ترابی، نامزد بهترین گل فصل نخبگان آسیا
-
پیام توجهبرانگیز عراقچی خطاب به ترامپ و امارات
-
بیانیه عربستان درباره درگیری اخیر ایران و آمریکا
-
جهانبخش در آستانه جامجهانی مصدوم شد
-
فال روزانه سهشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ | فال امروز| Daily Omen
-
تساوی پر گل منچسترسیتی به کام توپچیها شد
-
جمله خبرساز ترامپ درباره زمان پایان جنگ با ایران
-
حضور شرکتکننده عشق ابدی در تجمعات امشب تهران
-
واکنش سازمان ملل به درگیری تازه ایران و آمریکا
-
پیام حنظله درباره حمله به سامانه پدافندی امارات
-
در نزدیکی محل اقامت ترامپ تیراندازی شد
-
پاسخ ترامپ به ادعای نقض آتشبس توسط ایران
-
صداوسیما محاصره دریایی امارات را اعلام کرد
-
جمله خبرساز ترامپ درباره زمان پایان جنگ با ایران
-
در نزدیکی محل اقامت ترامپ تیراندازی شد
-
پاسخ ترامپ به ادعای نقض آتشبس توسط ایران
-
اقدام تازه و هماهنگ آمریکا و کشورهای عربی علیه ایران
-
ایران: آمریکا باید پاسخگوی حمله امروز به امارات باشد
-
اولین واکنش ایران به احتمال حمله در ساعات آینده
-
تصاویری از انفجار در امارات پس از اصابت پرتابه
-
نطق تازه و شبانه ترامپ درباره ایران خبرساز شد
-
آمادهباش در اسرائیل و بحرین برای حمله احتمالی
-
بعد از امارات، عمان نیز هدف حمله قرار گرفت
-
اطلاعیه سنتکام درباره عملیات نظامی در تنگه هرمز
-
تصاویری از درگیری امروز ایران با ناوشکن آمریکا
-
اماراتیها از آمریکا و اسرائیل کمک خواستند
-
واکنش شبکه خبر درباره حمله به تاسیسات پتروشیمی امارات
-
امارات مدعی حمله ایران به بندر فجیره شد
-
انتقاد شدید یک رسانه به اتفاقات ساحل کیش
-
فوری؛ ادعای خطرناک نتانیاهو درباره ایران
-
اولین واکنش ایران به احتمال حمله در ساعات آینده
-
تصاویری از درگیری امروز ایران با ناوشکن آمریکا
-
اظهارات ترامپ درباره ایران ۱۸۰درجه تغییر کرد!
-
نطق تازه و شبانه ترامپ درباره ایران خبرساز شد
-
واکنش شبکه خبر درباره حمله به تاسیسات پتروشیمی امارات
-
حرکت عجیب مجری، روی آنتن زنده صدا و سیما!
-
پیام مشکوک ترامپ درباره پروژه آزادی در تنگه هرمز!
-
آمریکا آغاز عملیات در تنگه هرمز را اعلام کرد
-
خودروی لاکچری یک راننده اسنپ در تهران سوژه شد
-
زمان رفع محدودیت اینترنت اعلام شد
-
بعد از امارات، عمان نیز هدف حمله قرار گرفت
-
ویدیوی منتشره فارس از سه اعدامی امروز در مشهد
-
اقدام خودسرانه شهرداری تهران خبرساز شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
نخ و چرخه و سوزن بدین بهش تا بنشینه خیاطی کنه شکاف برجام که پاره شده باسوزن جوال دوز کوکش بزنه وگرنه ترامپ میاد توی کارگاه جنسی چیز دیگه رو میدوزه