۷۴۰۳۰۰
۹ نظر
۵۰۰۷
۹ نظر
۵۰۰۷
پ

زبان دولت کی باز می‌شود؟

هوشمند سفیدی در روزنامه شرق نوشت: وضعیت اخیر کشور به‌ویژه حوزه اقتصادی، بار دیگر این ضرورت را گوشزد می‌کند که باید با مردم صحبت کرد و «حق مردم برای دانستن» را در عمل به رسمیت شناخت؛ به‌ویژه آنکه مردم بدون آگاهی، امکان مشارکت ندارند و فقط زمانی می‌توانند در یک موضوع یا مسئله ورود کنند که به اندازه کافی، از کم‌و‌کیف آن آگاه باشند.

هوشمند سفيدي فعال رسانه‌اي در روزنامه شرق نوشت: وضعيت اخير کشور به‌ويژه حوزه اقتصادي، بار ديگر اين ضرورت را گوشزد می‌کند که بايد با مردم صحبت کرد و «حق مردم براي دانستن» را در عمل به رسميت شناخت؛ به‌ويژه آنکه مردم بدون آگاهي، امکان مشارکت ندارند و فقط زماني مي‌توانند در يک موضوع يا مسئله ورود کنند که به اندازه کافي، از کم‌و‌کيف آن آگاه باشند.

از طرف ديگر تأکيد رئيس‌جمهوري اسلامي ايران بر اينکه «امروز روابط عمومي‌ها مسئوليت سنگيني بر دوش دارند» در نشست با مديران ارشد اجرائي، بر اهميت اطلاع‌رساني، اطلاع‌يابي و سازماندهي قوي و تقويت اين امور در کشور تأکيد دارد. اما آنچه يک پارادوکس بزرگ مي‌نمايد، اين است که چرا در مواقع بحراني، اطلاع‌دادن، حرف‌زدن و پاسخ‌دادن و تنوير افکار عمومي را به ياد مي‌آوريم.

بي‌ترديد از ياد نبرده‌ايم که در دي‌ماه سال گذشته و بعد از اعتراضاتي که رخ داد، آقاي دکتر روحاني در اولين واکنش به اين وقايع از ضرورت ارتباط مسئولان با مردم و بيان دستاوردها سخن گفتند اما پس از آرامش ايجادشده، اقدامات بايسته و شايسته‌اي در تحقق آن انجام نشد و اينک دوباره در شرايطي که يک اجماع عمومي در لزوم تبيين و بيان وضعيت کشور با مردم شکل گرفته، دوباره از مسئوليت سنگين روابط‌عمومي‌ها، ضرورت آگاه‌کردن مردم و مشارکت مردم براي عبور از وضعيت کنوني سخن گفته مي‌شود...

اگرچه به نظر مي‌رسد مخاطب اصلي سخنان رئيس محترم جمهوري در جلسه با مديران ارشد کشور مردم نبودند، بلکه مديران بودند و هنوز زبان دولت براي طرح مسائل با مردم باز نشده و لکنت زباني که دولت از سال ۹۲ به آن گرفتار شده، هنوز درمان نشده است. من در اينجا بر دو نکته تأکيد می‌کنم: نخست اينکه طبق «نظريه وضعيتي در ارتباطات و روابط عمومي» براي آنکه مردم در موضوع يا مسئله‌اي مشارکت کنند، سه شرط لازم است. شرط اول «آگاهي کافي مردم» از آن است و در‌حال‌حاضر در اين زمينه، زبان گويايي براي طرح مسائل با مردم وجود ندارد و ابهامات و پرسش‌هاي زيادي براي مردم مطرح است.

شرط دوم، «راه‌هاي مشارکت مردم» در حل مسئله است که در اين زمينه هم مردم سردرگم هستند و نهاد يا ارگاني که خود را در اين زمينه مسئول بداند و اقدام لازم را به عمل آورد، مشخص نيست. سوم «بيان منافع مشارکت» و ايجاد انگيزه در مردم است و آنان بايد بدانند پس از مشارکت، چه وضعيتي را پيدا مي‌کنند و دستاوردهاي مشارکت مردم چه خواهد بود.نکته دوم آنکه وقتي از روابط ‌عمومي‌ها توقع پذيرش مسئوليت سنگين را داريم، بايد ببينيم آيا آنها را براي چنين ايفاي مسئوليتي، مهيا کرده‌ايم؟

بي‌ترديد در سال‌هاي گذشته، وضعيت روابط‌ عمومي در مسير تضعيف قرار گرفته و براي حل مسائل آنها، نهاد يا ارگاني، اقدام نکرده است. براساس‌این بنابر ضرب‌المثل «ماهي را هر وقت از آب بگيريم، تازه است»، انتظار مي‌رود دولت دوازدهم براي «تقويت اطلاع‌رساني و روابط‌ عمومي» در کشور که روزبه‌روز بر ضرورت و اهميت آن واقف‌تر مي‌شويم، آستين‌ها را بالا زند و ايده «تشکيل معاونت ارتباطات و اطلاع‌رساني» رئيس‌جمهوری را مدنظر قرار دهد.

امروز مردمي که بايد کمبودها را تحمل کنند، حق دارند از کم‌و‌کيف وضعيت کشور آگاه شوند و اين حق شهروندي آنان است. بايد زبان گشود و با صراحت و صداقت با مردم سخن گفت. اين رمز همراهي آنان است و سخن‌گفتن با مردم، هنري است که صرفا از متخصصان روابط عمومي برمي‌آيد.

آنها نيازمند حمايت دولت و تجهيز و سازماندهي لازم براي ايجاد ارتباط مؤثر و گفت‌وگوي دائمي با مردم هستند. پس تا دير نشده است، روابط عمومي‌ها تقويت شوند و ارتباط با مردم و تبيين امور براي آنان به‌عنوان يک راهبرد ارتباطي حوزه سياست داخلي مدنظر قرار گيرد و بپذيريم تا با مردم صادقانه و صريح صحبت نکنيم و آنان را محرم خود ندانيم، سخن‌گفتن از همدلي و مشارکت، صرفا شعاري بيش نيست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نوبخت زیر لفظی میخاد ....طلاها رو واسش ببریم نطقش باز میشه

    • شکیبه

      اعضای دولت هم اینقدر گند گاری کردن که جرئت. دهن باز کردن را ندارن

    • بدون نام

      اخ

      پاسخ ها

      • ساوان صباحت

        بندگان خدا چی بگن حرف برای گفتن زیاده ولی مگه میشه یه چیزایی راگفت چرادرک نمیکنید دولت فقط فقط عابربانکه مگه عابربانک میتونه بگه چه کسایی و چه مبلغی وبرای کجا کارت میکشن؟؟؟؟

      • بدون نام

        ارگانهای دیگه گند زدند دولت جرأت حرف زدن ندارد.واقعأ اگر کسی این و ندونه جای تآسف دارد.

      • بدون نام

        ارگانهای دیگه گند زدند دولت جرأت حرف زدن ندارد.واقعأ اگر کسی این و ندونه جای تآسف دارد.

    • بدون نام

      دولت گند زد رفت پی کارش

    • بدون نام

      به دولت باید تخم کبوتر داد تا زبانش باز شود.

    • کوسه

      دولت اول انتخابات حرفاشو زد وبا رای دادن ملت ابستن شده حالا وقت زایمانشه اونم هفت قلو

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج