۷۵۵۷۸۹
۴ نظر
۵۰۱۲
۴ نظر
۵۰۱۲
پ

با کاهش نرخ ارز، قیمت مسکن هم تغییر می‌کند؟

کارشناسان معتقدند کاهش نرخ ارز در صورتی که بر کاهش قیمت برخی از نهاده‌های ساختمانی اثر مستقیم داشته باشد، می‌تواند با متعادل کردن قیمت تمام شده تولید مسکن، منجر به افت قیمت مسکن شود.

خبرگزاری مهر: در حالی که بسیاری از سیاست گذاران حوزه مسکن اثرگذاری نوسانات بازار‌های ارز و سکه بر جهش قیمتی مسکن را توجیه پذیر نمی‌دانند، برخی مسئولان بخش اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزایش قیمت مسکن در ماه‌های گذشته را ناشی از تلاطمات ارزی معرفی کردند.

پروانه اصلانی، معاون مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی هفته گذشته در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اثرگذاری بازار مسکن از بازار‌های موازی اظهار کرد: دیدگاهی که مخالف برهم‌کُنشی قیمت ارز بر مسکن است، از جایی ناشی می‌شود که برخی معتقدند مسکن کالایی است که نهاده‌های به کار رفته در آن وارداتی نیست و در داخل تولید می‌شود؛ بنابراین تحت تأثیر نرخ ارز قرار نمی‌گیرد. این در حالی است که قیمت مسکن، هم به لحاظ وارداتی بودن برخی نهاده‌های آن و هم از نظر سرمایه‌ای بودن، تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار می‌گیرد.

با کاهش نرخ ارز، قیمت مسکن هم تغییر می‌کند؟

با این توصیف، با آغاز روند کاهشی نرخ ارز در پی اعلام سیاست‌های جدید ارزی دولت، این سؤال پیش می‌آید که آیا قیمت مسکن نیز کاهش خواهد یافت یا خیر؟

بسیاری از کارشناسان اقتصاد مسکن معتقدند اگر این روند کاهشی ارز، سبب کم شدن قیمت تمام شده تولید مسکن از طریق ارزانتر شدن نرخ نهاده‌های ساختمانی شود، نرخ مسکن نوساز را در روند ثابتی نگه می‌دارد.

عبده تبریزی: اثرگذاری مستقیم نوسانات ارز بر بازار مسکن تصور اشتباهی است

حسین عبده تبریزی مشاور وزیر راه و شهرسازی در تأمین مالی در گفت: وگو با خبرنگار مهر درباره اثرگذاری کاهش قیمت ارز بر قیمت مسکن اظهار کرد: درک بازار این است که مردم فکر می‌کنند قیمت زمین و مسکن هم با قیمت ارز باید بالا و پایین شود. درست است که وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، قیمت برخی دیگر از کالا‌ها از جمله مسکن هم افزایش می‌یابد، اما باید توجه کنیم زمین و مسکن کالای قابل معامله (Tradeable) و خرید و فروش نیست.

وی ادامه داد: با بال و پایین شدن قیمت دلار، قیمت خودرو هم دچار نوسان می‌شود، چون خودرو کالایی است که می‌توان آن را وارد یا صادر کرد. اما زمین و مسکن کالایی هستند که واردات و صادرات ندارند.

عبده تبریزی افزود: بنابراین این توقع که قیمت زمین و مسکن عینا با بالا و پایین شدن قیمت ارز، از آن تقلید کند، به نظر من تصور درستی نیست. اینگونه نیست که اگر نرخ ارز دو برابر شود، قیمت مسکن هم دو برابر می‌شود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: وقتی نرخ ارز افزایش می‌یابد، قیمت آن بخش از مصالح ساختمانی که به ارز وابسته است افزایش می‌یابد، قیمت مسکن هم کمی افزایش می‌یابد، اما نه به همان نسبت تغییرات قیمت دلار.

تیمور رحمانی: جذابیت بازار ارز کم شود، مسکن گرانتر خواهد شد

تیمور رحمانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفت: وگو با خبرنگار مهر درباره برهم کنشی ارز و مسکن تصریح کرد: کاهش نرخ ارز بر قیمت مسکن تأثیر معکوس دارد به این معنا که افزایش نرخ ارز سبب گرانتر شدن مسکن می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت مسکن کمی قبل از آغاز نوسانات ارزی، افزایش خود را از آذرماه سال قبل شروع کرده بود؛ گرانتر شدن مسکن به دلیل رشد نقدینگی است که سبب «هُل دادن» قیمت‌ها به سمت بالا می‌شود.

این اقتصاددان گفت: مسکن در آغاز راه افزایش قیمت‌ها بود که شرایط اقتصاد کشور باعث شد که بخش زیادی از نقدینگی به سمت بازار سکه و ارز هجوم بیاورد، و اتفاقا هم رشد قیمت و هم تعداد معاملات مسکن تا حدودی متوقف شد. حال که خیلی‌ها از سکه و ارز به عنوان بازار‌های سودده ناامید می‌شوند، به بازار‌های سهام و مسکن رو می‌آورند؛ بنابراین باید در انتظار رشد قیمتی سهام و مسکن باشیم.

گرانی مسکن به خاطر رشد نقدینگی بود نه افزایش نرخ ارز

وی توضیح داد: وقتی نرخ ارز افزایش می‌یابد، از طریق افزایش هزینه‌های تولید بر قیمت مسکن هم اثر گذاشته و قیمت مسکن بالا می‌رود. ازآنجایی که این افزایش قیمت، عمدتا به واحد‌های مسکونی جدید تعلق می‌گیرد، درنتیجه گرانتر شدن مسکن ارتباطی به افزایش مصالح و نهاده‌های ساختمانی ندارد لذا افزایش تقاضا است که سبب گرانی مسکن می‌شود.

به گفته استاد اقتصاد دانشگاه تهران، با توجه به اینکه افزایش تقاضای خرید مسکن، از افزایش نقدینگی سرچشمه می‌گیرد، حال اگر راه این نقدینگی از ورود به ارز و سکه متوقف شود خود به خود مسکن را جایگزین می‌کند.

رحمانی افزود: کار چندانی نمی‌توان برای مقابله با حرکت نقدینگی به سمت مسکن و درنتیجه گرانتر شدن آن انجام داد بهتر هم هست که جلوی آن را نگیریم، چون حرکت نقدینگی به سمت مسکن بهتر از حرکت آن به سمت ارز و سکه است.

وی با اشاره به افت شدید سرمایه گذاری در مسکن طی چند سال گذشته، گفت: کاهش سرمایه گذاری در مسکن می‌تواند در آینده اجاره بها را به شدت تحت تأثیر قرار دهد بنابراین شاید حرکت نقدینگی به سمت مسکن کمک کند تا حدودی سرمایه گذاری در این بخش از نظر ساخت و ساز هم بیشتر شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • شهروند

      والا بقول جوانا اقای رحمانی تحلیل اقتصادیت تو حلقم اخه داداش افزایش قیمت مسکن بیشتر ازاین بابت هست که فروشنده ها ازاین میترسن که سرمایه شان هنگام نقد شدن کاهش پیدا کند بهمین جهت قصد دارند نرخ فروش را به نسبت افزایش نرخ دلار وطلا تنظیم کنند ولی این رویه در دهه گذشته نشان داده قابل اجرا نیست چون خانه یک کالاست ونه پول یا شبه پول وبقول دوستان در همین متن قابلیت انتقال به خارج ازکشور راندارد وفقط باید مشتری داخلی برایش پیدا شود واز انجاییکه مصرف کننده که خریدار نهایی مسکن است روز به روز قدرت خرید ضعیفتری پیدا می کندنهایت بازار مسکن با افزایش قیمت در رکود عمیقتری فرو خواهد رفت واین طور نیست با کاهش قیمت ارز بازار مسکن رونق بگیرد چون ضریب افزایش قیمت مسکن محدود است واصلا تا قبل از این تلاطمات ارزی بازار مسکن در رکود بود چه برسد به الان که قیمتها دو برابر شده ومن فکر می کنن اقای رحمانی کلی سرمایه تو بخش مسکن خوابونده ومنتظره نقدش کنه !

      پاسخ ها

      • ب

        ایول. دقیقا موافقم

    • بدون نام

      کاربر شهروند تو یکی از املاک هایی هستی که کثیف هستن مثل ..دروغ میگن پول بنگاه ماشین واملاک حرومه چون مثل ...دروغ میگن

    • کامبیز

      تو دولت تدبیروامید اگه قیمتی بالا رفت ۱۵روز گذشت دیگه تثبیت شده است وبرنمی گرده!؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج