جاباما
۷۹۶۵۹۷
۳ نظر
۵۰۰۴
۳ نظر
۵۰۰۴
پ

برف، تنها چاره بی‌آبیِ مازندران

مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان این‌که بارش برف، مهم‌ترین عامل افزایش ذخیره منابع آبی در این استان است، گفت: بارش باران در بالا و پایین‌دست مازندران به دلیل ایجاد روان آب و جاری شدن به دریا مشکل ذخیره سازی آب را برطرف نمی‌کند.

ایسنا: محمدرضا رضوی، مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه وضعیت ذخیره آب های زیرزمینی در این استان با توجه به بارش‌های صورت گرفته رو به بهبود است اما نفوذپذیری آب در زمین‌های که کشت برنج انجام می‌شود کم است، اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشترین آب مصرفی شهرهای مازندران از آب چاه است و با وجود کم‌کیفیت بودن آنها، مدیران مجبور می‌شوند آب‌های برخی از شهرها را با یکدیگر ادغام کنند تا کیفیت بهتری به دست آید.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال آب مصرفی بابل از چاه‌های آمل تامین می‌شود، این در حالی است که عمق چاه‌ها در حال حاضر به ۱۷۰ تا ۲۰۰ متر رسیده است و با این وجود در این شرایط، آب‌های سطحی چگونه خود را به منابع زیرزمینی برساند که افزایش منابع آب زیر زمینی شکل بهتری به خود بگیرد.

مدیرکل هواشناسی مازندران در پاسخ به این سوال که بر اساس پیش‌بینی انجام شده، چه میزان این بارش ها به پر شدن سدهای تامین آب این استان کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: مازندران نسبت به سایر کشور سدهای بزرگی ندارد که بارش باران تاثیر چشمگیری در ذخیره اب آنها داشته باشد و این بارش‌ها برای پرشدن و ذخیره آب در سدهای کوچک مناسب است.

بارش برف، مهم‌ترین عامل افزایش ذخیره منابع آبی

رضوی با اشاره به اینکه بزرگترین سدهای مازندران مانند شهید رجایی و البرز که حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب می تواند در خود ذخیره کند و می تواند در تأمین آب شهرهای استان تاثیر داشته باشد، ادامه داد: بارش های فعلی در ذخیره سازی آب سدها کمک می‌کند اما چون ذخیره آبی چشمگیر نیست تاثیر زیادی مشاهده نمی‌شود.

برف، تنها چاره بی‌آبیِ مازندران

وی با بیان اینکه بارش برف در ارتفاعات به پر شدن چاه‌های زیرزمینی و ذخیره آب در سدها کمک زیادی می‌کند، افزود: بارش باران در بالا و پایین‌دست به دلیل ایجاد روان آب و جاری شدن به دریا مشکل ذخیره سازی آب را حل نمی‌کند و شاید تنها بارش برف در این امر تاثیر چشمگیری داشته باشد.

مدیرکل هواشناسی مازندران با اشاره به پیش‌بینی وضعیت بارش باران در سال جاری نسبت به سال های گذشته نیز خاطرنشان کرد: متوسط بارندگی در سال زراعی ۹۶ -۹۷ برابر با ۵۰۴ میلیمتر بوده که نسبت به دوره آماری نرمال و بلندمدت ‏23 درصد کاهش داشته و در مقایسه با سال زراعی ۹۵ -۹۶ این کاهش حدود ۱۰ درصد بوده است.

افزایش ۲۵ درصدی بارش باران نسبت به سال زارعی گذشته در مازندران

رضوی با اشاره به اینکه زمان سال زراعی یا آبی از اول مهر هر سال آغاز و تا پایان شهریور سال بعد ادامه دارد، گفت: در سال زراعی ۹۷- ۹۸ از ابتدای مهرماه تا ۲۰ آبان ماه به طور متوسط حدود 186میلیمتر بارش باران به وقوع پیوست که نسبت به دوره بلند مدت، حدود ۴۵ درصد افزایش داشته و این امر نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۲۵ درصد نیز بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه بارش طی این مدت به لحاظ پراکنش مکانی و زمانی مناسب نبود چرا که در غرب مازندران بارش باران قابل ملاحظه به وقوع پیوست اما در ارتفاعات کمتر و در شرق بارش بسیار محدودی را شاهد بودیم، افزود: به دلیل رگباری بودن بارش‌ها، بیشتر روانآب ایجاد شده است و آب کمتری ذخیره شد.

بارش برف به کاهش دما بستگی دارد

مدیرکل هواشناسی مازندران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا می توان امسال را سال پربرفی دانست یا خیر، تصریح کرد: با توجه به ارتباط بارش برف و دما، اگر دما از یک میزان مشخص پایین تر باشد بارش‌ها تبدیل به برف می‌شود، در این راستا برای ۲ تا ۳ ماه آینده میانگین دما متمایل به بیش از نرمال پیش‌بینی می‌شود و متوسط بارش‌ها نیز در مازندران بیش از میزان نرمال است.

رضوی افزود: در پیش‌بینی ماه‌های آبان و آذر، انتظار می‌رود بارش‌های باران در حد نرمال و بیش از آن باشد اما میزان بارش برف به طور دقیق قابل پیش‌بینی نیست چرا که در این پیش‌بینی فصلی از لحاظ دمایی و بارش در بازه های کوتاه مدت افت و خیزهای دمایی و بارشی نیز وجود دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اقایان کارشناس به خدا قسم اصلی ترین علت ضفت شدن زمین وفرو نرفتن اب در ان و حتی نشست کردن زمین که در چر خه اب هوا و مصرف اب زیاد برا ابیاری غیر فقط فقط کود شیمیایی است ولا غیر چون در مصرف ان شبیه ادم معتاد است هر چه بیشتر کود مصرف میکنید رمین صفت تر ونفوذ اب کندتد برای برا سال بعد دوباره همیطو فقط یک را است گه میشود مبارزه کرد ان هم زمین را دوسال یک بار کشت کرد و از کود حیوانی استفاد کرد ولا غیر

      .

    • بدون نام

      اگه چهارتا مدیر و مسول تحصیل کرده که بدون پارتی بازی استخدام شدن و به فکر پر کردن جیبشون نیستن بیان سرکار میتونن مدیریت کنن و این همه بارونی که میباره رو به نحو درست ذخیره سازی کنن
      از دیشب تا الان مدام داره سیل آسا بارون میاد مازندران

    • مازنی در حال کوچ به سیستان

      بی آبی مازندران یک چاره دیگر هم دارد و آنهم هجوم دسته جمعی هموطنان از سایر نقاط ایران به شمال است

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج