پشت استعفای «جیمز متیس» از دولت ترامپ
استعفای جیمز متیس از سمت وزارت دفاع امریکا ناگهانی نبود. رئیس جمهوری امریکا خودش مستقیما درباره بازنشستگی و کنار رفتن این ژنرال ارشد صحبت کرده بود. اما وضعیت و زمان استعفا به گونه ای شد که این گونه برداشت شود استعفای وی از روی اعتراض بوده نه بازنشستگی، آن طور که ترامپ اعلام کرده است.
دیپلماسی ایرانی: استعفای جیمز متیس از سمت وزارت دفاع امریکا ناگهانی نبود. رئیس جمهوری امریکا خودش مستقیما درباره بازنشستگی و کنار رفتن این ژنرال ارشد صحبت کرده بود. اما وضعیت و زمان استعفا به گونه ای شد که این گونه برداشت شود استعفای وی از روی اعتراض بوده نه بازنشستگی، آن طور که ترامپ اعلام کرده است.
یک روز بعد از این که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که نیروهای امریکایی به طور کامل از سوریه خارج می شوند، متیس به عنوان «عاقلترین فردی که در دولت امریکا» از او توصیف می شود، اعلام کرد که راه خود را از رئیس جمهوری این کشور جدا می کند.
ساعت پنج عصر پنج شنبه به وقت محلی، جیمز متیس، ژنرال معروف امریکایی که به «سگ دیوانه» یا «سگ میانه رو»، آن طور که ترامپ از او توصیف کرده است، به سمت کاخ سفید می رود در حالی که استعفانامه خود را در دست دارد و از روی آن ۵۰ نسخه کپی گرفته تا بلافاصله بعد از دیدارش با رئیس جمهوری امریکا که حدود ۴۵ دقیقه طول کشید، در رسانه ها توزیع شود. فاکس نیوز گزارش داد وقتی که وارد دفتر ترامپ شد و استعفای خود را تقدیم او کرد به هیچ وجه تلاش نکرد ترامپ را راضی کند که از تصمیم خود برای عقب نشینی نیروهای امریکایی از سوریه منصرف شود.
قبل از این که متیس راهی کاخ سفید شود، در تلویزیون ترامپ را می دید که درباره پیروزی های ایالات متحده علیه داعش در سوریه صحبت می کرد، و این که الآن وقت بازگشت سربازانمان به میهنشان است.
کاخ سفید از آغاز به کار دولت ترامپ دائما دچار بحران بوده و استعفاهای گوناگونی را به خود دیده است، اما استعفای متیس معنای عمیقی دارد. استعفای او در پی اختلاف نظر سیاسی اش با رئیس جمهوری انجام شد. وزیر دفاع امریکا با استعفای خود عقربه های ساعت را ۴۰ سال به عقب برد، استعفای او شباهت بسیاری به استعفای سایروس ونس، وزیر امور خارجه دوران جیمی کارتر، رئیس جمهوری اسبق امریکا دارد که به دلیل ناکامی اش در آزادی گروگان های امریکایی در ایران مجبور شد از سمت خود استعفا دهد.
اختلاف نظر و دیدگاه های متضاد رئیس جمهوری امریکا و وزیر دفاعش فقط حول محور سیاست خارجی نمی چرخید، چند هفته پیش ترامپ با تعیین رئیس ستاد ارتش به جای ژنرال جو دانفورد، از لحاظ داخلی نیز به او ضربه زد. متیس برای انتصاب دیوید گولدفاین به جای دانفورد تلاش می کرد اما ترامپ ناگهان مارک میلی را برای این سمت برگزید.
سوالی که در پی کناره گیری ژنرال متیس مطرح شده این است که آیا کنار رفتن متیس بیش از همه به سود شرکت های به خصوصی مثل بلک واتر تمام خواهد شد؟ چرا که متیس از مخالفان سرسخت سپردن پرونده های امنیتی در جنگ افغانستان و جاهای دیگر به شرکت های خصوصی بود و این اقدام را به ضرر امنیت ملی امریکا می دانست. سوال دیگری که مطرح می شود این است که با کنار رفتن وی چه کسی جانشین او خواهد شد، آیا قرار است کسی که جانشین متیس شود از لحاظ فکری و نگاه استراتژیک و اهداف کاملا مطابق با ویژگی های ترامپ باشد؟
تبلیغات متنی
-
درخواست فوری برای برکناری رئیس صداوسیما
-
واکنش عارف به افزایش قیمت خودسرانه ایرانخودرو
-
نطق تازه ترکیه درباره حمله نظامی آمریکا به ایران
-
عکس توجهبرانگیز از منوچهر هادی در جشنواره فجر
-
قطع همکاری محترمانه پرسپولیس با یک عضو مشکوک
-
تماس ناگهانی فرانسه با قطر درباره ایران
-
طرز تهیه ترشی به با طعم عالی و خوشمزه
-
نکته توجهبرانگیز حامد لک درباره اشتباه صداوسیما
-
زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
طرح جالب یک روزنامه برای جانباختگان حوادث دیماه
-
اطلاعیه درباره علت مرگ مشکوک دو دانشجوی پزشکی
-
حضور بازیگر زن زخمکاری در جشنواره فجر جلبتوجه کرد
-
ماجرای چند نام تکراری در فهرست اعلامی دولت از جانباختگان
-
مهناز افشارِ ۲۵ ساله در کنار محمدرضا گلزار
-
درخواست فوری برای برکناری رئیس صداوسیما
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
اطلاعیه درباره علت مرگ مشکوک دو دانشجوی پزشکی
-
ماجرای چند نام تکراری در فهرست اعلامی دولت از جانباختگان
-
پیغام جدیدی که از آمریکا به ایران مخابره شد
-
بخشی از واکنش ترامپ به صحبتهای امروز رهبر انقلاب
-
اقدام معنادار عراق با رونمایی از یک شهر موشکی
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
مهدی قایدی جلوی خنده مجری شبکه افق را گرفت
-
موج تازه برف و باران شدید در راه است
-
آغاز پروازهای شرکت هواپیمایی هلند به خاورمیانه
-
شجاع خلیلزاده امشب دوباره به صدر اخبار رفت
-
آرایش نظامی پایگاههای آمریکا در منطقه تغییر کرد!
-
شروط عراقچی برای توافق با آمریکا اعلام شد
-
اقدام معنادار زننده سوپرگل این هفته لیگ برتر
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
کریسمسِ صداوسیمای ایران تا ابد عزادار شد
-
احکام برخی دستگیرشدگان اعتراضات اخیر صادر شد
-
دو انفجار خبرساز در اهواز و بندرعباس
-
خواننده و مجری سرشناس ترکیه درگذشت
-
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین تکذیب شد؟
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
یک سامانه بارشی قوی در آستانه ورود به کشور
-
بازیگران در جشنواره فجر مشکیپوش شدند
-
رابعه اسکویی از مردم عذرخواهی کرد
-
موضع عربستان درباره جنگ با ایران ۱۸۰ درجه تغییر کرد
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
پیام شهاب حسینی به پدر و مادرِ ایلیا دهقانی
-
رسانه قالیباف خواستار اخراج بازیکن استقلال شد
-
تاریخ جدید رزمایش دریایی ایران، چین و روسیه مشخص شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر