۸۸۳۹۸
۲ نظر
۵۰۱۱
۲ نظر
۵۰۱۱
پ

پول‌ های بلوکه‌ شده ایران واریز شد

یک مقام آگاه از واریز پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور به حساب بانک مرکزی خبر داد.

عصر ایران: یک مقام آگاه از واریز پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور به حساب بانک مرکزی خبر داد.

اقتصادایران آنلاین نوشت: لغو تدریجی تحریم‌ها کلید خورده و بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران در خارج از کشور هم به صورت گام به گام آزاد می‌شود.

در ادامه دولت با محوریت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت امور خارجه ماموریت یافت تا بانک ایرانی برای واریز پول‌های بلوکه شده ایران در خارج را معرفی کند.

در این میان، اسامی تعدادی از بانک‌های دولتی و خصوصی روی میز دولت قرار گرفته بود که در نهایت، قرار شد این پول‌ها به حساب خود بانک مرکزی واریز شود.

یک مقام آگاه در این باره به خبرنگار اقتصادایران آنلاین گفت: پول‌های بلوکه شده به حساب بانک مرکزی واریز می شود و هر بانکی گشایش اعتبار کند، می تواند از این محل استفاده کند.

پیش از این، رویترز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی زمان بندی آزادسازی ۴.۲ میلیارد دلار دارایی ایران در چارچوب اجرای توافق ژنو را اعلام کرده و گزارش داده بود: این مبلغ در ۸ مقطع و اولین قسط به مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار در روز اول فوریه تحویل ایران می شود.

این مقام ارشد آمریکایی گفته بود: با شروع اجرای توافق هسته ای ژنو، کاهش برخی از تحریم ها در مورد ایران اعمال خواهد شد، اما تمامی موارد کاهش تحریم ها که در توافقنامه آمده است، تا پایان دوره ششم ماهه تکمیل خواهد شد.

بر اساس برآورد مقامات آمریکایی، کاهش تحریم ها در چارچوب موافقتنامه ژنو، مجموعا حدود ۷ میلیارد دلار عاید تهران خواهد کرد که از این میزان، ۴.۲ میلیارد دلار مربوط به فراهم شدن امکان دسترسی ایران به موجودی حساب های خود در بانک های خارجی است.

این مقام آمریکایی که جزئیات توافق مربوط به اجرایی شدن موافقتنامه هسته ای ژنو بین ایران و ۶ قدرت جهانی را برای خبرنگاران تشریح کرد، با اشاره به تعهد ایران مبنی بر رقیق سازی نیمی از ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد خود به زیر ۵ درصد گفته بود: «دسترسی به بخشی از این پول ها بستگی به پیشرفت ایران در تکمیل فرآیند رقیق سازی اورانیوم ۲۰ درصد دارد.»

وی ادامه داده بود: «ایران تا روز آخر بازه زمانی شش ماهه، به قسط پایانی ۴.۲ میلیارد دلار دسترسی پیدا خواهد کرد.»

وی از بیان جزئیات بیشتر در مورد نحوه آزاد سازی این ۴.۲ میلیارد دلار در طی دوره شش ماهه خودداری و تنها به گفتن این جمله بسنده کرده بود که آزادسازی این مبلغ بر اساس «یک جدول مشخص با فاصله های زمانی منظم در طی دوره شش ماهه صورت خواهد گرفت.»

در همین حال، یک مقام دیگر آمریکایی روز یکشنبه گفته بود: ایران ۵۵۰ میلیون دلار از مجموع ۴.۲ میلیارد دلار مذکور را حدودا در اول فوریه دریافت خواهد کرد.

این مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، زمان بندی پرداخت اقساط به ایران را به این شرح اعلام کرده بود:

اول فوریه: ۵۵۰ میلیون دلار (از آنجایی که اول فوریه شنبه است، ممکن است پرداخت قسط اول به روز سوم فوریه موکول شود.)

اول مارس: ۴۵۰ میلیون دلار (پرداخت بابت نیمی از فرآیند رقیق سازی)

۷ مارس: ۵۵۰ میلیون دلار

۱۰ آوریل: ۵۵۰ میلیون دلار

۱۵ آوریل: ۴۵۰ میلیون دلار (پرداخت بابت تکمیل فرآیند رقیق سازی)

۱۴ می: ۵۵۰ میلیون دلار

۱۷ ژوئن: ۵۵۰ میلیون دلار

۲۰ جولای: ۵۵۰ میلیون دلار (۲۰ جولای یکشنبه است، بنابراین ممکن است این پرداخت ۲۱ جولای انجام شود.)

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • tehrani

    2014-01-23 00:43:04 پنجشنبه
    03-11-1392
    خبر خوبیه
    باعث خوش حالیه
    تهرانی

  • احسان

    کاشکی حتی یک دلارش باعث می شد قدری به معیشت مردم توجه بهتری بشه و فشارهای اقتصادی همیشگی دولت بر زندگی مردم کاهش پیدا کند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج