چگونه ژنرال مشهور روسیه، جاسوس از آب درآمد؟
دیمیتری پولیاکوف یک جاسوس سرشناس روسیه بود که در طول سالهای فعالیت خود در دوران جنگ سرد یکی از امین ترین ماموران مخفی سازمان اطلاعات روسیه محسوب می شد اما پس از مدتی مشخص شد او یکی از مخرب ترین مأموران تاریخ اطلاعات شوروی بوده است.
انتخاب: دیمیتری پولیاکوف یک جاسوس سرشناس روسیه بود که در طول سالهای فعالیت خود در دوران جنگ سرد یکی از امین ترین ماموران مخفی سازمان اطلاعات روسیه محسوب می شد اما پس از مدتی مشخص شد او یکی از مخرب ترین مأموران تاریخ اطلاعات شوروی بوده است.
روس ها تصور می کردند که ژنرال پولیاکوف یکی از نیروهای قدرتمندشان در سازمان اطلاعات است. او نه تنها بسیار مورد اعتماد بود، بلکه نیروهای دیگر را نیز آموزش می داد.
اما این اعتماد که در دوران جنگ سرد به اوج خود رسیده بود به بدترین شکل ممکن شکسته شد چرا که مشخص شد این فرد درواقع جاسوس آمریکا است. دیمیتری پولیاکوف نزدیک به ۲۵ سال ، افسر اطلاعاتی ارتش اتحاد جماهیر شوروی بود و در طول همه این سالها اخبار و اطلاعتاتی موثق از روسیه را برای همتایان آمریکایی خود مخابره می کرد.
بر اساس اسناد موجود پولیاکوف به ارتش آمریكا کمک می کرد تا نحوه برخورد با سلاح های دوران اتحاد جماهیر شوروی را پیدا کند. جالب است که حتی برخی تصور می کنند پولیاکوف نه تنها یک جاسوس دو جانبه بود، بلکه می تواند یک جاسوس سه جانبه یا چند جانبه باشد.
پولیاکوف در سال ۱۹۲۱ در اوکراین متولد شد. پس از خدمت در جنگ جهانی دوم ، توسط آژانس اطلاعاتی نظامی اتحاد جماهیر شوروی استخدام شد. او در ظاهر یک پدر متعهد بود که در دوران فراغت خود نجاری می کرد اما در باطن او یک نیروی ویژه در اطلاعات و امنیت روسیه محسوب می شد. در آن زمان این سازمان مأموریت هایی در سرتاسر جهان داشت و در نتیجه پولیاکوف وظیفه داشت همه چیز ممکن را درباره زندگی ، اولویت ها و دارایی های نظامی بیاموزد. ایالات متحده نیز همین کار را در قبال اتحاد جماهیر شوروی انجام می داد ، اما به دلیل رازداری مطلق حاکم بر سازمان اطلاعات شوروی نیروهای روسیه تا حدودی قوی تر بودند.
این ماحرا ادامه داشت تا این که پولیاکوف خود را به عنوان جاسوس دو جانبه به سیا معرفی کرد. این اتفاق زمانی رخ داد که او در ماموریت اتحاد جماهیر شوروی در سازمان ملل در نیویورک مستقر بود. گرچه پولیاکوف اوایل کار خود به شدت به اتحاد جماهیر شوروی وفادار بود ، اما او به مرور از برخی وقایع درون سازمانی خود زده و جذب فعالیت در سازمان سیا شد.
رونالد کسلر ، نویسنده مشهور تاریخ جنگ سرد می نویسد که پولیاکوف همیشه خود را "میهن پرست روسی" می دانست. این جاسوس معتدل زندگی می کرد و از پذیرش مبالغ زیادی برای کار خود امتناع می ورزید. او اصرار داشت که فقط 3،000 دلار در سال به وی پرداخت شود و پول به صورت نقدی به وی تحویل داده نشود. او اغلب درامد خود را صرف وسایل سرگرمی مثل ابزار ماهیگیری می کرد.
سالها طول کشید تا این جاسوس وفاداری خود را به مقامات اطلاعاتی شکاک ایالات متحده ثابت کند. اما هنگامی که او شروع به انتقال اطلاعات کرد دیگر هر چه که بود و نبود را به ماموران سیا منتقل می کرد. برای مثال او اثبات كرد كه روابط بین اتحاد جماهیر شوروی و چین در حال افزایش است. ایالات متحده نیز به نوبه خود از این پویایی ها در تلاش برای از سرگیری رابطه با چین سوءاستفاده کرد. پولیاکوف همچنین جاسوسی فرانک بسارد ، یک افسر نظامی انگلیس را افشا کرد.
سندی گریمز ، افسر سابق سیا ، در مصاحبه ای در سال 1998 گفت: "او کاملاً در صدر فهرست جاسوسان ما قرار داشت. از آنجا که پولیاکوف به بسیاری از اطلاعات موجود در دستگاه اطلاعاتی شوروی دسترسی داشت ، او اطلاعاتی بی سابقه و بی نظیر را ارائه می داد.
در این میان پولیاکوف از نقش خود به عنوان افسر ارشد استفاده کرد. از زمان پست خود در آمریكا ، او تعداد زیادی از اسناد را عكس گرفت ، اطلاعاتی را رو در رو از خبرچینان خطرناک بدست آورد و یك دارایی محبوب برای مقامات سیا شد كه به او آزادی انتخاب تاكتیك های خود و حتی مأموریت های دلخواه را دادند.
با گذشت زمان ، او از گنجینه اسناد مهمی پرده برداری كرد؛ از اطلاعات شوروی مربوط به جنگ ویتنام گرفته تا گزارش های ماهانه استراتژی نظامی اتحاد جماهیر شوروی و فهرستی از فناوری نظامی كه شوروی ها می خواستند از غرب به دست آورند. اما در سال 1980 ، این جاسوس دو جانبه به مسکو احضار شد. سپس ناگهان بازنشسته شد و از منظر کاملاً ناپدید شد. اگرچه برخی اصرار داشتند كه پولیاكف به راحتی بازنشسته شده است ، اما برخی دیگر نگران این بودند که وی اعدام شده است.
سپس ، در سال 1990 ، روزنامه رسمی حزب کمونیست مقاله ای را منتشر کرد که اعلام می کرد پولیاکوف در حین عمل جاسوسی دستگیر و به اعدام محکوم شده است.
تبلیغات متنی
-
جمله ترامپ درباره تنگه هرمز خبرساز شد
-
پایان کار مهاجم موردعلاقه پرسپولیس در تیم عربستانی
-
گزارش سیانان از دستور رهبر انقلاب درباره مذاکره
-
ادعای تازه درباره درآمد نجومی از تنگه هرمز
-
طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی خوشمزه و مجلسی
-
هنرنمایی کیتی پری و آنیتا در افتتاحیه جامجهانی
-
تصویری از مراسم عروسی «جورج دبلیو بوش»
-
نشان مخصوص برای «جام جهانی اولی ها» در آمریکا!
-
توئیت مقام دولت رئیسی درباره اینترنت پرو جلبتوجه کرد
-
عکس خانوادگی یک فضانورد که روی ماه جا ماند
-
ادعای نتانیاهو: وارد ایران میشویم و اورانیوم را خارج میکنیم!
-
تصمیم اندونزی برای عبور نفتکشهای ایران از تنگه لومبوک
-
بازیگری که فاتحه خواندن سر خاکش را دید!
-
خداحافظی یک ستاره بعد از جام جهانی ۲۰۲۶
-
تفسیر بازیکن پیشین تیم ملی از لبخند قلعهنویی
-
جمله ترامپ درباره تنگه هرمز خبرساز شد
-
گزارش سیانان از دستور رهبر انقلاب درباره مذاکره
-
ادعای نتانیاهو: وارد ایران میشویم و اورانیوم را خارج میکنیم!
-
ترامپ: من نگفتم عملیات رزمی علیه ایران تمام شده
-
واکنش همتی به افزایش نرخ دلار: منطقی بود
-
فوری؛ پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد
-
پوتین: ایران پیشنهاد رقیقسازی اورانیوم را داد
-
شغل جدید و عجیبی که این روزها رونق گرفته است
-
ماجرای تعمیر خانه یک خانم مسن توسط رسول خادم
-
ادعای امارات درباره شلیک پهپاد به خاک این کشور
-
رگبار و رعد و برق از این تاریخ مهمان تهران است
-
سرقت مسلحانه از طلافروشی در اندرزگو
-
یک اتفاق هولناک دقایقی بعد از ترور رهبر کرهشمالی
-
صدای انفجار شدید در چابهار شنیده شد
-
تایتانیک در هامون به آب انداخته شد!
-
توهین باورنکردنی به علی دایی روی آنتن زنده صداوسیما!
-
بنر آیسان اسلامی در چند شهر مازندران زده شد
-
تمام واکنشها به خبر دیدار پزشکیان با رهبر انقلاب
-
اولین تصویر از حمله موشکی به پتروشیمی امیرکبیر
-
یک اتفاق هولناک دقایقی بعد از ترور رهبر کرهشمالی
-
اعتراض به گرانیها به تجمعات شبانه رسید
-
چهل سالگی فیلمی که تا هنوز و تا ابد دوستش داریم
-
ادعای هاآرتص: این کشور مانع سرنگونی نظام ایران شد
-
بنگاه برادر رونالدو در گلشهر کرج افتتاح شد!
-
حرکت پهلوانانه رسول خادم همه را به ستایش وا داشت!
-
پیام تبریک متفاوت ایران به سخنگوی کاخ سفید
-
پرونده پژمان جمشیدی در افکار عمومی پیچیدهتر شد!
-
ویدئوی خبرساز همشهری از مداحی برای دختران کمحجاب!
-
یک عبارت دو کلمهای از دل قطعی اینترنت متولد شد!
-
تعریف و تمجید یک رسانه از تتوی بیرانوند روی دستش
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
کوزه بالاخره تو راه چشمه میاوفته و میشکنه اما عجب ...
پاسخ ها
وطن فروشی عاقبت نداره
توخوددولت ایرانم ازاینهازیادداریم
پاسخ ها
دقیقا
بیشتر تصمیمات دولت اصولا به ضرر کشور تمام میشه.ایا این عادیه؟چرا نشده یکبار به نفع مردم و کشور باشه.نمونه اش معاهده پاریس با امضای خانم ابتکار ، امضای سند 2030، برجام ،دلار 4200، کاهش سود بانکی و ...
درحوضه امنیت نباید درنگ کرد.وعتمادواطمینان..واقعا مملکت به امنیتشه اگرروزنه مشکل پیداکرد دیگه اون مملکت وکشور نیست میشود
خود پوتين واقعي نيست و بدله
اسم روسیه با جاسوسی گره خورده
اعدام حقش بود.
اگر صحبت از داشتنه! ما هم داریم و خوبش هم داریم :از صدر تا ذیل! فقط کافی ست نگاه بصیرت گونه داشت و عملکرد ها را ملاک قرار داد نه گفتار های پوچ و یاوه.