۱۵۹۷۹۶۶
۳۶۳
۳۶۳
پ

تغییر لباس هائیتی یک روز مانده به جام جهانی!

فیفا خواستار حذف تصویر نبرد «ورتیرس» روی لباس هائیتی شده بود، چون این امر سیاسی تلقی میشد.

ایلنا: هائیتی در آستانه ورود به جام جهانی با چالشی جدی مواجه شده است. فیفا از این تیم خواسته تا لباس‌های خود را به دلیل وجود تصاویری که به عنوان «پیام سیاسی» تلقی شده، تغییر دهد. این تصاویر مربوط به نبرد ورتیر هستند که به عنوان نقطه پایانی جنگ استقلال هائیتی شناخته می‌شود. طبق قوانین فیفا، «تجهیزات نباید شامل هیچ شعار، نوشته یا تصویری با محتوای سیاسی، مذهبی یا شخصی باشد».

شرکت تأمین‌کننده لباس هائیتی، سئاتا، در این باره اعلام کرد که «با توجه به بررسی‌های فیفا و مقررات مربوط به تجهیزات، تغییرات لازم را با موفقیت انجام داده‌ایم تا اطمینان حاصل کنیم که تیم به طور کامل آماده است». این لباس به منظور گرامیداشت «افتخار، تاب‌آوری و روحیه مردم هائیتی» طراحی شده بود و سئاتا تأکید کرد که «پروژه نهایی ارائه شده به فیفا» به هیچ وجه قصد نداشت موضع سیاسی خاصی را مطرح کند.

اخیراً اطلاعات نادرستی در رسانه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌های لهستانی منتشر شده است که ادعا می‌کند پرچم سفید و قرمز لهستان بر روی لباس‌های تیم هائیتی وجود دارد. این نظریه به تاریخچه روابط دو کشور بازمی‌گردد، زیرا در سال ۱۸۰۲ (۱۱۸۱)، ناپلئون هزاران سرباز لهستانی را به هائیتی فرستاد تا یک شورش محلی را سرکوب کند. اما این سربازان به زودی متوجه شدند که ناپلئون از آن‌ها به عنوان نیروی اشغالگر استفاده می‌کند و بسیاری از آن‌ها از جنگیدن با مردم محلی خودداری کرده و به کمک شورشیان برای دستیابی به آزادی پرداختند.

سازنده لباس‌ها، سئاتا، تأیید کرده است که بر روی لباس‌های هائیتی، پرچم استقلال هائیتی به تصویر کشیده شده است. در برخی عکس‌های تبلیغاتی، طراحان برای جلوگیری از ادغام پرچم با پس‌زمینه، رنگ‌های پرچم را روشن‌تر کرده‌اند که این امر باعث شده پرچم هائیتی به طور بصری مشابه پرچم لهستان به نظر برسد.

هائیتی

یک کاربر لهستانی در این باره گفت: «چرا باید این پرچم به لهستان نسبت داده شود و نه به کشور دیگری؟» او همچنین به این نکته اشاره کرد که بسیاری از کشورها در تاریخ به کمک هائیتی آمده‌اند و این موضوع نباید به یک کشور خاص محدود شود.

پرچم هائیتی به وضوح بر روی لباس سفید این تیم قابل تشخیص است و هیچ شباهتی به پرچم لهستان ندارد. به نظر می‌رسد فیفا این نکته را درک نکرده یا از ریسک کردن در این زمینه خودداری کرده است.

تیم ملی هائیتی برای اولین بار از سال ۱۹۷۴ به جام جهانی بازمی‌گردد و در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۶ (۲۳ خرداد ۱۴۰۵) در بوستون به مصاف اسکاتلند خواهد رفت و سپس در تاریخ ۱۹ ژوئن ۲۰۲۶ (۲۹ خرداد ۱۴۰۵) با برزیل و در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۶ (۳ تیر ۱۴۰۵) با مراکش در فیلادلفیا و آتلانتا به رقابت خواهد پرداخت.

photo_2026-06-11_15-02-33

این تصویر مربوط به سال ۱۸۰۲ است که ناپلئون سربازان لهستانی را برای سرکوب انقلاب هائیتی فرستاد، اما بسیاری از آن‌ها به جای جنگیدن، به انقلابیون هائیتی پیوستند و در راه استقلال این کشور جنگیدند.

Desktop Banner Mobile Banner

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج