۱۶۰۸۰۳۳
۱۷۸
۱۷۸
پ

اینفانتینو می‌رود، تاج می‌ماند؛ فوتبال ایران جای عجیبی است!

جیانی اینفانتینو رئیس فیفا با وجود دستاورد‌های قابل توجه در طی ده سال گذشته حالا به خاطر اولین اشتباه بزرگ در لبه سقوط قرار گرفته است. در ایران، اما مهدی تاج مصونیتی آهنین دارد.

رویداد۲۴: طرح جدید اینفانتینوی ۵۶ ساله برای آنچه به طور عام فروش جام جهانی به بخش خصوصی عنوان می‌شود با انتقادات فزاینده‌ای رو‌به‌رو شد و حالا کار به جایی رسیده که گفته می‌شود ممکن است او در انتخابات پیش روی فیفا کرسی خود را از دست بدهد. گرچه مرد باهوش ایتالیایی اشتباهات کوچک دیگری در کارنامه اش داشته، اما به خاطر موفقیت‌های قابل توجه و همینطور درآمدزایی‌های مکرر برای فوتبال در سطح جهان همیشه از حمایت حداکثری اعضا و همینطور مقامات سیاسی بهره‌مند بود. با این حال نخستین اشتباه بزرگ او در حال تبدیل شدن به آخرین اشتباهش است. درست عکس ایران که مدیران فدراسیون فوتبالش اشتباهات سریالی بزرگ روتین کارشان است و برای پیدا کردن یک دستاورد در کارنامه شان باید ذره بین به دست گرفت. اما به شکل خنده داری اینفانتینو در حال از دست دادن جایگاه خود است و مهدی تاج با قدرت به کارش ادامه می‌دهد.

0

شیطان بزرگ را بکش!

هفته گذشته اعلام شد فیفا قصد دارد با ایجاد یک شرکت تجاری جدید به نام «Fifa Forward Enterprise» یا FFE بخشی از سهام جام جهانی را به سرمایه گذار‌های خصوصی بفروشد. قرار بود این طرح ۲۰ میلیارد دلاری با حمایت برخی چهره‌های سیاسی و سرمایه گذاری و همینطور همکاری با بانک جی پی مورگان سودی بیش از ۳۰ میلیون دلاری نصیب هر عضو فیفا کند. با این حال انتشار زودهنگام این طرح در رسانه‌ها کنترل روایت را از دست اینفانتینو خارج کرد و یک بحران بزرگ به راه انداخت. به طور خلاصه یوفا، کونکاکاف و‌ای اف سی در بیانیه‌هایی شدیدالحن طرح جدید اینفانتینو را محکوم کرده و خواستار عقب نشینی فیفا از آن شدند. اتفاقی که در نهایت رخ داد، اما در نهایت برخی اعضای تاثیرگذار فیفا مطمئن شدند زمان عبور از جیانی از راه رسیده است.

در این میان برخی چهره‌های سیاسی نظیر نخست وزیر انگلیس نیز قویا تاکید کردند اعتمادشان را به رهبری فیفا از دست داده‌اند و این وضعیت باید تغییر کند. حال طبق اخبار شنیده شده گروه مخالفان اینفانتینو به رهبری الکساندر چفرین رئیس یوفا که در پایان جام جهانی هیچ شانسی برای تغییر در مدیریت این نهاد نمی‌دیدند، چرا که طبق گفته اینفاتینو او در انتخابات پیش رو حمایت بیش از ۲۰۰ عضو از ۲۱۱ عضو فیفا را داشت، مصمم شده‌اند به قول رسانه‌های انگلیسی شیطان بزرگ را بکشند!

این در حالی است که دستاورد‌های اینفانتینو در توسعه فوتبال واقعا قابل توجه است. شکستن رکورد درآمد فیفا در سه دوره متوالی جام جهانی، شکسته شدن رکورد تماشاچی، افزایش تعداد تیم‌های حاضر در جام جهانی به ۴۸ در عین حفظ کیفیت مسابقات، توسعه همه جانبه فوتبال و... تنها بخشی از موفقیت‌های او بوده است. موفقیت‌هایی که باعث شدند مواردی نظیر نزدیکی بیش از حد به رییس جمهور آمریکا، اعطای مدال صلح مسخره به یک جنایتکار جنگی (ترامپ)، بخشش کارت قرمز بازیکن تیم ملی آمریکا در جام جهانی و همینطور مراوده بیش از اندازه با قطری‌ها تنها به عنوان «انتقادات قابل حل» مطرح شوند.

تاج در نوسان بین «ویلموتس گیت» و «سهمیه گیت»

در ایران، اما اوضاع کاملا متفاوت است. مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در طول دوران بسیار طولانی مدتش در مدیریت کلان فوتبال کلکسیونی از اشتباهات و ناکامی به جا گذاشته است. بزرگ‌ترین موارد آن پرونده ویلموتس گیت بوده و آخرین آن افتضاح بزرگ در معرفی نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا. مورد آخر باعث شد روزنامه گل با تیتری بزرگ بنویسد «تاج تباهی» و شرح دهد: در کنار اشتباهات همیشگی فدراسیون فوتبال باروکردنی نیست که این سازمان حتی از انجام کار ساده معرفی کردن یک نماینده به مسابقات آسیایی هم ناتوان باشد و چنین افتضاحی به بار بیاورد.

در همین مورد آخر ماجرا از این قرار است که بعد از فریز شدن جدول لیگ برتر به خاطر جنگ تحمیلی علیه کشورمان، فدراسیون فوتبال اعلام کرد دو تیم نخست جدول یعنی استقلال و تراکتور سهمیه لیگ نخبگان می‌گیرند و سپاهان راهی سطح دوی آسیا می‌شود. با این حال بعد از ناکامی سپاهان در اخذ مجوز حرفه‌ای اعلام شد سهمیه لیگ قهرمانان آسیا از طریق برگزاری تورنمنت سه جانبه بین گل گهر، چادرملو و پرسپولیس تعیین می‌شود. بعد از برگزاری تورنمنت و برتری چادرملو مشخص شد فدراسیون نام گل گهر را از مدت‌ها پیش به عنوان نماینده ایران به‌ای اف سی ارسال کرده و این یعنی همه ارکان فوتبال کشور سرکار بودند. این پرونده جزئیات و ابهامات بسیار عجیبی دارد که فعلا در اختیار دادستانی استان یزد قرار گرفته است.

بین این دو اشتباه وحشتناک یعنی از «ویلموتس گیت» تا «سهمیه گیت» فدراسیون فوتبال با مدیریت مهدی تاج حذف‌های پی در پی تیم‌های ملی در رده‌های مختلف سنی، برگزاری مبهم‌ترین انتخابات تاریخ فدراسیون در زمستان ۱۴۰۳، رهاشدگی فوتبال زنان، افزایش شدید دلال سالاری در فوتبال، از بین رفتن زیرساخت‌ها و ناتوانی فدراسیون در برگزاری استاندارد لیگ و ده‌ها مورد دیگر هم تجربه کرده است.

با این حال برخلاف فوتبال در سطح جهان، هیچ عزم و اراده‌ای برای تغییر دیده نمی‌شود. در حالی که بیش از ۱۴۰ عضو فیفا خواستار تغییرات گسترده در مدیریت این نهاد هستند، در ایران روسای هیئت‌های استانی به عنوان عضو مجمع فدراسیون فوتبال عوض پاسخگو کردن مدیران نامه فدایت شوم برای تاج می‌نویسند. سیاسیون یا سکوت کرده‌اند یا در حال حمایت مخفیانه از استمرار وضع موجود هستند و منتقدان تاج وطن فروش و خائن خطاب می‌شوند؛ و بالاخره مدیران وزارت ورزش بعد از حذف تیم ملی در دور گروهی جام جهانی ۴۸ تیمی آن هم در آسان‌ترین گروه برای تاج فرش قرمز پهن می‌کنند.

اینفانتینو باید به تاج حسودی کند!

شاید این روز‌ها اینفانتینو آرزو کند کاش مصونیتی که مهدی تاج در ایران دارد را در سطح جهان می‌داشت. اینکه هر کاری کند و هر اشتباهی مرتکب شود و هر ضرری به مجموعه برساند و باز هم کسی به او نگوید بالای چشمت ابروست. اینکه شبکه‌ای از چهره‌های مختلف در نهاد‌های غیرورزشی و رسانه‌ها و صداوسیما داشته باشد که از شکست هایش دستاورد بسازند و منتقدان را با فحاشی ناموسی تهدید کنند و رسانه‌های منتقد را فیلتر. فعلا گفته می‌شود تنها حامی اینفانتینو ترامپ است که آن هم خودش بیشتر مایه سرشکستگی است تا اطمینان به بقا!

حال باید دید سرنوشت اینفانتینو چه خواهد شد چرا که گویا سرنوشت فوتبال ایران با مدیرانی شبیه تاج و ممبینی و سایر رفقا از پیش مشخص شده است.

اگه میخواهید حتی توی خواب هم چربیسوزی داشته باشید کلیک کنید.

خرید محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج