adexo3
۱۷۹۳۶۶
۹ نظر
۵۰۱۲
۹ نظر
۵۰۱۲
پ

«لاین» و «واتس آپ» از دسترس خارج شدند؟!

دسترسی به تعدادی از شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه و رایانه های شخصی مانند « لاین » و « واتس آپ » محدود شده است.

خبرگزاری ایرنا: دسترسی به تعدادی از شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه و رایانه های شخصی مانند « لاین » و « واتس آپ » محدود شده است.

تعدادی از کاربران شبکه های اجتماعی یاد شده از اختلال در دسترسی به این سرویس ها از چند روز گذشته خبر می دهند.

یکی از این کاربران به ایرنا گفت: برنامه لاین بر روی گوشی تلفن همراه من باز می شود اما امکان ارسال و دریافت پیام یا گذاشتن مطلب جدید در آن وجود ندارد.

امیری افزود: در واقع سرعت این شبکه به حدی کند شده است که امکان انجام هیچ کاری در آن وجود ندارد.

وی این موضوع را اختلال در دسترسی به شبکه های اجتماعی دانست و اضافه کرد: این امر باعث شده که بسیاری از کاربران بدنبال برنامه های فیلتر شکن جدید یا ارتقاء نسخه برنامه لاین خود باشند.

این اظهارات در حالی است که تعدادی از کاربران نیز اذعان می کنند که قادر به استفاده از این شبکه های اجتماعی هستند اما لازم است که نسخه جدید آن دریافت شود.

مدیر یک شرکت خدمات دهنده اینترنت نیز گفت: از حدود چهار روز گذشته سرعت دسترسی به دو شبکه اجتماعی لاین و واتس آپ بسیار کند شده است.

مشک فروش با بیان اینکه این دو شبکه، قطع یا فیلتر نیست افزود: این موضوع ربطی به فیلترینگ هوشمند ندارد و به احتمال زیاد دلیل آن ترافیک روی این شبکه ها است .

تعدادی از فعالان عرصه فضای مجازی نیز احتمال می دهند که بزودی این اتفاق برای شبکه اجتماعی وایبر (Viber) نیز رخ خواهد داد.

از چند ماه گذشته زمزمه هایی برای فیلتر شدن یا محدودیت در دسترسی به شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه به گوش می رسد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه شهریورماه امسال با ارسال نامه ای به وزیر ارتباطات از این وزارتخانه خواست تا مدت حداکثر یک ماه نسبت به فراهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر برخی شبکه های اجتماعی نظیر واتس آپ، وایبر و تانگو اقدام کند.

وی دلیل این درخواست را انتشار گسترده محتوای مجرمانه و ارتکاب انواع جرائم علیه عفت و اخلاق اسلامی و امنیت عمومی از طریق این شبکه عنوان کرده بود.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در واکنش به این نامه اعلام کرد: درباره محتوای مجرمانه بطور جدی اعتقاد داریم که باید حذف شود و این حرف درستی است اما اینکه با مسدود کردن بخواهیم این کار را درست کنیم، حرف دیگری است.

در همین راستا و با توجه به اتمام مهلت داده شده توسط معاون اول قوه قضائیه خبری در دی ماه امسال مبنی بر دستور فیلترینگ سه برنامه پیام رسان لاین، تانگو و واتس آپ توسط کمیته تعیین مصادیق مجرمانه منتشر شد اما امکان دسترسی به این شبکه ها همچنان وجود داشت.

در حالیکه یک منبع آگاه در کمیته تبیین مصادیق مجرمانه در گفتگو با ایرنا این خبر را تایید کرده و گفته بود که این طرح ارتباطی به فیلترینگ هوشمند ندارد و نرم افزارهای یاد شده بطور کامل فیلتر می شوند، رمضانعلی سبحانی یکی دیگر از اعضای این کارگروه از چنین موضوعی اظهار بی اطلاعی کرده بود.

کارگروه «تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» براساس ماده ۲۲ قانون جرایم رایانه ای مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد.

این اظهارات ضد و نقیض در حالی است که جعفری دولت آبادی، دادستان تهران بهمن امسال اعلام کرد که به مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرای فیلترینگ نرم افزارهای ارتباطی مهلت چند ماهه داده شده است.

مسئولان وزارت ارتباطات نیز همواره اعلام داشته اند که سیاست دولت، فیلتر کردن شبکه های اجتماعی نیست بلکه محتوای مجرمانه این شبکه ها باید فیلتر و پالایش شود .

البته فیلتر شدن شبکه های اجتماعی در کشور حرف تازه ای نیست و پیش از این نیز برای برنامه وی چت (Wechat) اتفاق افتاده است.

در حالیکه این شبکه اجتماعی پارسال مسدود شد اما وزارت ارتباطات در گزارشی اعلام کرد که بعد از فیلترینگ وی چت، بیشتر کاربران از طریق فیلترشکن و تغییر آی پی آدرس (IP) به آن دسترسی یافتند و از این شبکه ارتباطی استفاده می کنند.

لاین (Line) و واتس آپ (Wathsapp) برنامه های پیام رسان فوری مخصوص تلفن های هوشمند و رایانه های شخصی است و به کاربران این امکان را می دهد تا با یکدیگر به تبادل پیام های متنی، صوتی، عکس و ویدیو بپردازند.

همه کشمکش ها و اختلاف نظرها درباره فعالیت شبکه های اجتماعی در ایران در حالی صورت می گیرد که بر اساس آمارهای جهانی، میلیون ها ایرانی عضو این شبکه ها هستند بطوریکه تعداد کاربران ایرانی واتس آپ حدود پنج میلیون نفر اعلام شده است.

ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور ۸۱ درصد و اینترنت ۵۴ درصد است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حاجی

      ببندید این شبکه ها رو ناموس مردم رو دشمن با اینکار هدف قرار داده

      پاسخ ها

      • saeide

        معلومه چجوری استفاده میکنی خب بلد نیستی استفاده نکن .

    • بدون نام

      .بهتر که بسته باشند. خانه خیلیها رو خراب کرد

    • بدون نام

      من تجربه طولانی مدت در استفاده از این نوع شبکه های دارم و شخصا موافق این شبکه ها نیستم. کلا چیز خوبی نیست. لااقل ما ایرانی ها استفاده درست ازش نمیکنیم.

    • کاربر

      خوبه ولی بعضیا متاسفانه خوب و بد رو از هم تشخیص نمیدن حسادت و کینه و استفاده نادرست باعث میشه بعضبا از این برنامه ها خوششون نیاد

    • مرجان

      چرا منفی میدین واقعا اینقدر موافق بی بندباری هستین؟من خودم چند نفر رو میشناسم که خودشون این برنامه هارو توی گوشیشون نصب کرده بودن والا حرفهایی که در مورد این برنامه ها زدن خیلی کار خوبی کردن از دسترس خارج کردن حالا منفی بدین

      پاسخ ها

      • بدون نام

        شما برو عضو داعش شو جات اونجا خالیه

    • مصطفی

      به نظر من خیلی خوبه ........ولی متاسفانه ما ایرانی ها درست ازش استفاده نمیکنیم...
      کلا نه فقط واتسآپ و لاین بلکه تلگرام و اینستاگرام و فیس و وایبر و .........درکل هدف ایجاد این گونه شبکات از نظر سازنده شاید فقط ایجاد ارتباط سریع و آسان باشه که این خیلی خوبه...ولی در جامعه ما بیشتر هدف استفاده از این ابزارها اساسا دوست یابی و از این قبیل کارهاست...


      خیلی بهتره که فیلتر هوشمند بشه.....

    • behzad

      آقا مشکلو باید از ریشه حل کرد.باید برق قطع بشه.والا....

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج