۹۹۰۵۳
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

مسمومیت با غذاهای کنسروی کشنده است

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به اینکه غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند، گفت: با وجود این که اکثر مسمومیت‌های غذایی معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف می‌شوند، اما بعضی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می‌توانند کشنده باشند.

خبرگزاری ایسنا: رئیس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با هشدار نسبت به اینکه غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند، گفت: با وجود این که اکثر مسمومیت‌های غذایی معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف می‌شوند، اما بعضی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می‌توانند کشنده باشند.

دکتر طلعت قانع افزود: مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم، در اثر مصرف غذا و کنسرو آلوده بروز می‌کند و بسیار کشنده است. بنابراین بیمار مبتلا باید سریعاً به یک مرکز درمانی مجهز، جهت تزریق داروی ضد سم منتقل شود.

وی با اشاره به اینکه بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیرپاستوریزه، غذاهای کنسروی (که قبل از مصرف حرارت مناسب به آنها نرسیده است) و یا سوسیس و کالباس آلوده بروز می‌کند، گفت: علائم و نشانه‌های این مسمومیت با تاخیر و بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت ظاهر می‌شود.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو افزود: این علائم شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع، خشکی و درد گلو است.

قانع با بیان اینکه مهمترین اقدام درمانی در این مسمومیت، تجویز سریع داروی ضد سم آنتی توکسین در مرکز درمانی است، گفت: در صورت عدم درمان ممکن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسی فوت نماید.

به گفته وی می‌توان با جوشاندن کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با توصیه به اینکه هرگز غذاهای پخته شده را بیش از دو ساعت و اگر هوای اتاق گرم است، بیش از یک ساعت در دمای محیط رها نکنید، عنوان کرد: برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آنها را تا ۷۴ درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهایی که بیش از سه روز باقیمانده‌اند را مصرف نکنید.

وی ادامه داد: همیشه قبل از آماده کردن و یا خوردن غذا، دست‌هایتان را با صابون بشویید. نوعی از اسهال میکروبی طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است. به خاطر داشته باشید دست‌هایتان را حتماً بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله‌ها بشویید.

قانع با بیان اینکه علائم و نشانه‌های برخی از مسمومیت‌های غذایی با تاخیر ظاهر می‌شود، گفت: به این معنا که ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، علائم در فرد مسموم بروز کند. علائم و نشانه‌های این مسمومیت ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و درد شکم است.

به گفته وی دستور طلایی پیشگیری از مسمومیت غذایی " پختن غذا و خوردن آن در همان روز " است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج