سومین سایت پربیننده دنیا ۱۰ ساله شد
یوتیوب بزرگترین مرجع ویدیویی جهان
شبنه چهاردهم فوریه، همزان با روز ولنتاین، سایت یوتیوب هم ۱۰ سالگی اش را جشن گرفت. مشهورترین سایت اشتراک گذاری ویدیو، بعد از گوگل و فیسبوک، سومین سایت پربیننده جهان است و برای کسانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، سرزدن به ویدیوهای یویتوب تبدیل به یکی از عادات روزمره شده.
هفته نامه تماشاگران امروز: شبنه چهاردهم فوریه، همزان با روز ولنتاین، سایت یوتیوب هم 10 سالگی اش را جشن گرفت. مشهورترین سایت اشتراک گذاری ویدیو، بعد از گوگل و فیسبوک، سومین سایت پربیننده جهان است و برای کسانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند، سرزدن به ویدیوهای یویتوب تبدیل به یکی از عادات روزمره شده.
چه طرفدار یک تیم فوتبال باشید، چه بخواهید روزتان را با یک کلیپ طنز شروع کنید یا این که دنبال یادگیری یک نرم افزار باشید، می توانید ویدیوی دلخواه تان را روی این سایت پیدا کنید. این گزارش توضیح می دهد که چطور یوتیوب در این زمان نسبتا کوتاه توانست به یکی از محبوب ترین سایت های دنیا تبدیل شود.
۱۴ فوریه ۲۰۰۵ بود که سه موسس یوتیوب، نام (domain) این سایت را ثبت کردند. چاد هارلی، استیو چن و جاوید کریم، همکاران سابق در سایت «پی پال» طرحی داشتند که براساس آن بستری برای بارگذاری و جست و جوی آسان ویدیوها به وجود آورند. یک سال بعد شرکت گوگل این سایت را به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار خرید که در آن زمان رقم بالایی بود، ولی ارزشش را داشت.
یوتیوب برای گوگل یک نوآوری درخشان و بستر جدید برای فعالیت تبلیغاتی محسوب می شد. یوتیوب حالا به مرجع ویدیو در اینترنت تبدیل شده و هرچند سایت های مشابهی در سال های گذشته متولد شده اند، هیچ کدام نتوانسته اند با یوتیوب به رقابت بپردازند. هر دقیقه ۳۰۰ ساعت ویدیو در یوتیوب بارگذاری می شود و هرماه یک میلیارد نفر از این سایت بازدید می کنند.
این سایت هیچ پروژه ای برای تولید محتوا ندارد و این کار را به تولیدکنندگان ویدیوها واگذار کرده. یوتیوب جامعه بزرگی است با قوانین و ستارگان خودش.
این ستارگان گاهی از اتاق خانه شان می توانند میلیون ها بیننده را پای سایت بکشانند. مثلا یک کمدین فرانسوی که کلیپ های طنزی را در اتاق نشیمن خانه اش ضبط می کند، حدود ۷ میلیون بیننده دارد. البته کیفیت صدا و تصویر این ویدیوهای آماتور در حد یک برنامه استاندارد تلویزیونی است. برای جلب توجه بینندگان، این ویدیوها باید فضای خانگی داشته باشند و از طرف دیگر حرفه ای تولید شوند. یوتیوب هم که متوجه این تقاضا شده، ۵ استودیو در جهان راه اندازی کرده که در آنها می توان ویدیوهایی با کیفیت بالا تولید کرد.
ستارگان دنیای مجازی توانسته اند جذابیت این اسیت را چند برابر کنند. در مراسم سالانه ای که یوتیوب برای آگهی دهندگان ترتیب می دهد، یکی از این ستارگان که ۱.۳ میلیون بیننده آبونه دارد، به همراه نمایندگان شرکت «اورئال» روی صحنه آمد. او دختری ۱۹ ساله است که به خاطر ویدیوهایش درباره تکنیک های آرایش و زیبایی مشهور شده و به لطف همین شهرت در تبلیغات محصولات آرایشی زیادی شرکت دارد.
ستارگان یوتیوب با فضای وب کاملا آشنا هستند و نفوذ زیادی روی جوانان درند. شهرت این ستارگان اما به صفحات مانیتور و گوشی های تلفن همراه محدود می شود. آنها با فضای خودمانی وب رشد کرده اند و به سختی می توانند به چارچوب کلاسیک و خشک رسانه های رسمی وارد شوند.
یوتیوب در این سال ها تبدیل به رقیب شبکه های تلویزیونی شده و آنها نگران بودند که این سایت بینندگان را به سوی خودش بکشاند؛ ولی تلویزیون متوجه شد که می تواند از این فرصت برای جذب بینندگان جوانتر استفاده کند.
شبکه های تلویزیونی سرانجام به این نتیجه رسیدند که در یوتیوب کانال رسمی شان را راه اندازی کنند و به فکر جذب استعدادهای جدید باشند. مثلا دیسنی شرکت «میکر استودیوز» را که در یوتیوب فعال بود، به قیمت ۵۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. ولی میلیون ها بیننده یوتیوب به راحتی تبدیل به درآمد نمی شوند و تخمین زده می شود هر یک میلیون بازدید می تواند درآمدی معادل یک هزار یورو داشته باشد. درعوض یوتیوب تلویزیون را رقیب خودش نمی داند. روبرت کینکل، مدیر عملیات تجاری سایت می گوید: «هرکدام از ستارگان یوتیوب که به تلویزیون می رود، درواقع تعداد بازدیدکنندگان خودش را افزایش می دهد.» نگرانی اصلی یوتیوب رقیبان اینترنتی هستند.
در سال های اخیر سایر غول های دنیای وب، مثل فیسبوک توجه ویژه ای به ویدیو داشته اند. این شبکه اجتماعی روزانه یک میلیارد بازدیدکننده دارد. این سایت پیش از این هم امکان تولید و نشر ویدیو را به کاربران می داد، ولی انتشار ویدیوهای شخصی، دیگر آنها را راضی نمی کند. فیسبوک حالا می خواهد ستاره های یوتیوب را به سمت خودش بکشاند. این استراتژی مشابه همان چیزی است که تامبلر، دیگر سایت مورد علاقه جوانان در نظر گرفته.
بهترین های یوتیوب؛ گانگنام استایل تا جاستین بیبر
در بین میلیون ها ویدیویی که در ۱۰ سال گذشته در یوتیوب منتشر شده، کلیپ های موسیقی با استقبال بیشتری رو به رو شده اند که تعدادی از آنها تبدیل به پدیده شدند. «گانگنام استایل» کلیپ سای، خواننده پیش از این گمنام کره ای یکی از آنها بود که تبدیل به اولین ویدیوی یوتیوب شد که بیشتر از یک میلیارد بار دیده شد. جاستین بیبر، خواننده جوان پاپ هم شهرتش را مدیون یوتیوب است و اولین کلیپ های او در این سایت مورد توجه قرار گرفت.
یکی دیگر از ویدیوهای ماندگار یوتیوب مصاحبه ای است که ستارگان این سایت با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا داشتند. این ویدیو نشان داد که کاخ سفید هم متوجه اهمیت و فراگیری این سایت نشر ویدیو شده است. ویدیوی «من در باغ وحش» (Me at the Zoo) هم به عنوان یکی از ۱۰ ویدیوی مشهور تاریخ یوتیوب شناخته می شود. این ویدویوی ۱۸ ثانیه ای که درباره چند فیل توضیح می دهد، نکته خاصی ندارد، ولی اولین ویدویی است که روی این سایت به دست جاوید کریم، یکی از موسسان بارگذاری شده است.
تبلیغات متنی
-
مبلغ مالیات هر واحد مسکن مهر اعلام شد
-
پیام تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به ملت ایران
-
رسانه اسرائیلی هدف آمریکا از مذاکرات را افشا کرد
-
قطار تهران- آنکارا به سفرهای عید میرسد
-
جشنواره فجر در روزهای پایانی به جنجال کشیده شد
-
راهنمای جامع نگهداری واکسن در سردخانههای استاندارد
-
تغییر قیمتها در بازار طلا و سکه میلیونی شد
-
دبیر، منتقدان حسن یزدانی را «نفهم» خواند!
-
توقف رونمایی از دستاوردهای دفاعی به دلیل ملاحظات امنیتی
-
تلاش استقلالیها برای اضافه کردن یک بازیکن در دبی
-
هویت مسافر ایرانی مسقط مشخص شد
-
مایا صباغ باز هم خبرساز شد
-
بزرگترین نیروگاه اتمی ژاپن دوباره فعال شد
-
عامل شهادت محمدباقر صدر اعدام شد
-
ریزش بیسابقه فالوورهای هادی چوپان در اینستاگرام
-
پیام تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به ملت ایران
-
رسانه اسرائیلی هدف آمریکا از مذاکرات را افشا کرد
-
جشنواره فجر در روزهای پایانی به جنجال کشیده شد
-
تغییر قیمتها در بازار طلا و سکه میلیونی شد
-
دبیر، منتقدان حسن یزدانی را «نفهم» خواند!
-
توقف رونمایی از دستاوردهای دفاعی به دلیل ملاحظات امنیتی
-
هویت مسافر ایرانی مسقط مشخص شد
-
خالق شاهکارهای وسترن با یک سریال درخشان برگشت
-
مبلغ عیدی بازنشستگان مشخص شد
-
تذکر مجلس به عراقچی درباره مذاکرات مستقیم
-
لیست تغییرات باورنکردنی قیمت خودرو در شش ماه اخیر
-
حمله عجیب خبرگزاری فارس به کاپیتان پرسپولیس
-
قوه قضاییه: روزنامه ایران و ایرنا فورا جبران کنند
-
بالا بردن یک پلاکارد عجیب توسط نماینده مجلس
-
جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس درباره مسائل منطقه
-
نیروی دریایی هند سه نفتکش ایرانی را توقیف کرد
-
رضا عطاران و مریلا زارعی در جشنواره فجر غیب شدند
-
پهپادهای ویژه سپاه به خدمت اعزام شدند
-
مشاور ارشد میرحسین موسوی بازداشت شد
-
دروازهبان تیم ملی از مردم حلالیت طلبید
-
استوری طارمی و جهانبخش در ساعات اخیر توجهبرانگیز شد
-
مهاجم خارجی استقلال، ایرانی از آب در آمد
-
تشکیل پرونده حقوقی و کیفری برای منوچهر هادی
-
طلا به مرز حساس قیمتی رسید
-
نفس بازغی: برای خوب شدن حالم، هیچ تلاشی نمیکنم
-
اطلاعیه قوه قضاییه درباره بازداشت پزشکان در روزهای اخیر
-
خواننده مشهور در ۴۷ سالگی درگذشت
-
نامزد لئوناردو دیکاپریو پرچمدار ایتالیا در افتتاحیه المپیک شد
-
دایه اصلان: روز خواستگاریام شبیه سکانس «بامداد خمار» بود!
-
یک پیشبینی خبرساز از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل



ارسال نظر