۹۶۷۷۲۸
۴ نظر
۵۰۵۴
۴ نظر
۵۰۵۴
پ

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

اخبار مربوط به تحریم‌های آمریکا علیه هواوی طی سال گذشته آن‌قدر سروصدا به راه انداخته که بسیاری از افراد ناآشنا با دنیای تکنولوژی هم با خبر‌های مربوط به این موضوع روبرو شده‌اند. به دلیل این تحریم، هواوی دیگر نمی‌تواند با شرکت‌های آمریکایی همکاری داشته باشد و فقط مجوز‌های موقتی برای همکاری محدود صادر شده است.

مجله دیجی‌کالا - یوسف اسفندیاری: اخبار مربوط به تحریم‌های آمریکا علیه هواوی طی سال گذشته آن‌قدر سروصدا به راه انداخته که بسیاری از افراد ناآشنا با دنیای تکنولوژی هم با خبر‌های مربوط به این موضوع روبرو شده‌اند. به دلیل این تحریم، هواوی دیگر نمی‌تواند با شرکت‌های آمریکایی همکاری داشته باشد و فقط مجوز‌های موقتی برای همکاری محدود صادر شده است. به همین خاطر، گوشی‌های جدید هواوی نمی‌توانند از سرویس‌های موبایل گوگل بهره ببرند.

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

اما چرا سرویس‌های موبایل گوگل برای هواوی اهمیت زیادی دارد؟ این سرویس‌ها که به آن‌ها GMS گفته می‌شود، بخش بسیار مهم بیشتر گوشی‌های اندرویدی محسوب می‌شوند. این سرویس‌ها شامل چندین اپلیکیشن، API‌های مختلف و سرویس‌های مهمی مانند گوگل مپ، گوگل درایو، یوتیوب، گوگل فوتوز، پلی استور، گوگل کروم و دیگر موارد هستند.

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

بدون سرویس‌های موبایل گوگل، گوشی‌های هواوی نه‌تن‌ها محصولات مهم گوگل را از دست می‌دهند، بلکه کاربران برای دسترسی به اپلیکیشن‌های مهمی مانند فیسبوک، واتس‌اپ، اینستاگرام و دیگر موارد مشهور با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که تعداد زیادی از اپلیکیشن‌ها برای عملکرد صحیح متکی بر زیرساخت‌های ارائه شده توسط گوگل هستند.

هواوی برای مقابله با این محدودیت به ناچار دست به توسعه سرویس‌های موبایل اختصاصی موسوم به HMS زده است. با عرضه نسخه جهانی گوشی‌های آنر ۹ X پرو، هواوی میت Xs و آنر ویو ۳۰ پرو، سرویس‌های موبایل هواوی بار دیگر در مرکز توجه قرار گرفته‌اند.

در این مطلب قصد داریم به صورت مختصر و مفید به ویژگی‌های HMS بپردازیم و این موضوع را مطرح کنیم که این سرویس‌های برای گوشی‌های جدید هواوی و آنر چه امکاناتی را ارائه می‌کنند.

سرویس‌های موبایل هواوی (HMS) چه هستند؟

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

به زبان ساده HMS یک پلتفرم ارائه شده توسط هواوی است که به‌عنوان جایگزین سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل مانند جیمیل، گوگل مپ و دیگر موارد در گوشی‌های هواوی و آنر قرار است انجام وظیفه کنند.HMS همچنین برای توسعه‌دهندگان ابزار‌های و سرویس‌هایی را ارائه می‌دهد تا بتوانند اپلیکیشن‌های موردنظر خود را توسعه دهند. هواوی با ارائه‌ی HMS قصد دارد تمام امکاناتی که گوگل برای کاربران و توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد، فراهم کند.

پلتفرم HMS از دو بخش مربوط به کاربران (مانند اپ استور AppGallery) و بخش مربوط به توسعه‌دهندگان موسوم به HMS Core تشکیل شده است. HMS Core شامل API ها، SDK‌ها و سرویس‌هایی است که توسعه‌دهندگان می‌توانند برای خلق و بهبود اپلیکیشن‌ها از آن‌ها استفاده کنند.

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

باید خاطرنشان کنیم که سرویس‌های موبایل هواوی از مدت‌ها قبل وجود داشته‌اند، ولی بعد از تحریم‌های آمریکا، هواوی تصمیم گرفت وسعت آن را افزایش بدهد و به صورت گسترده‌تری ارائه کند. در حال حاضر، نسخه جهانی آنر ۹ X پرو، آنر ویو ۳۰ پرو و گوشی تاشو هواوی میت Xs از این سرویس‌ها به همراه اپ استور AppGallery بهره می‌برند. همچنین در گوشی‌هایی که هواوی و آنر پیش از تحریم‌ها عرضه کرده‌اند، HMS قابل دسترس است.

هواوی این ادعا را مطرح کرده سرویس‌های موبایل این شرکت بیش از ۵۷۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و کاربران بیش از ۱۷۰ کشور هم به اپ استور App Gallery دسترسی دارند. مطابق انتظارات، تمام گوشی‌های جدید هواوی، مانند سری P۴۰، همراه با این سرویس‌های موبایل روانه‌ی بازار خواهند شد. حتی اگر به هر نحوی ارائه‌ی سرویس‌های گوگل در این گوشی‌ها ممکن شود، به احتمال زیاد هواوی به توسعه HMS ادامه خواهد داد.

سرویس‌های موبایل هواوی شامل چه چیز‌هایی هستند؟

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

در سمت کاربر، این سرویس‌ها امکانات زیادی را به‌عنوان جایگزین GMS ارائه می‌دهند. مهم‌ترین اپلیکیشن هم اپ استور AppGallery است که قرار است جای خالی پلی استور گوگل را پر کند. در ادامه به مهم‌ترین سرویس‌های فعلی HMS نگاهی می‌اندازیم. به دلیل اهمیت AppGallery، در بخش جداگانه‌ای به آن می‌پردازیم.

Huawei ID

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

اولین و مهم‌ترین شرط استفاده از HMS، شناسه کاربری موسوم به Huawei ID است. مانند Apple ID یا اکانت گوگل، Huawei ID به شما اجازه می‌دهد گوشی‌های هواوی خود را شخصی‌سازی کنید. بخشی از اطلاعات شخصی مانند فهرست مخاطبین، پیام‌ها، رمز وای‌فای و موارد مشابه با Huawei ID شما سینک می‌شوند.

Huawei Mobile Cloud

فضای ابری هواوی به دارندگان Huawei ID این امکان را می‌دهد که به راحتی به داده‌های مختلف خود دسترسی داشته باشند. داده‌هایی مانند تصاویر، ویدیوها، فهرست مخاطبین، تقویم‌ها، یادداشت‌ها و موارد دیگر در این محیط ذخیره می‌شوند. به صورت رایگان، می‌توانید از فضای ۵ گیگابایتی بهره ببرید و با پرداخت مبالغ موردنظر امکان استفاده از حداکثر ۲ ترابایت فضای ابری مهیا می‌شود.

Huawei Assistant

هواوی برای پر کردن جای خالی گوگل اسیستنت، از دستیار دیجیتالی Huawei Assistant استفاده می‌کند. مانند دیگر دستیار‌های دیجیتالی، Huawei Assistant هم به کاربران اجازه می‌دهد از طریق فرامین صوتی کار‌های مختلفی را انجام دهند.

Huawei Themes

این اپلیکیشن به‌عنوان محیطی برای تعویض تم و شکل و شمایل گوشی‌های هواوی انجام وظیفه می‌کند. با بهره‌گیری از آن، می‌توانید محیط گوشی خود را بسته به تمایل خود شبیه‌سازی کنید و مثلا آیکون‌ها، فونت‌ها، لاک‌اسکرین و تصاویر پس‌زمینه را تغییر دهید.

Huawei Music

این یک سرویس استریمینگ موسیقی محسوب می‌شود و هواوی تا حالا اطلاعات زیادی در مورد آن منتشر نکرده و شاید به‌صورت بین‌المللی ارائه نشود. در صفحه رسمی این سرویس آمده که مانند دیگر موارد مشابه، میزبان آهنگ‌های هنرمندان محبوب خواهد بود.

Huawei Video

سرویس استریمینگ Huawei Video در گوشی‌های هواوی و آنر مبتنی بر نسخه پنجم EMUI یا جدیدتر قابل دسترس است. در حال حاضر، کاربرانی که Huawei ID آن‌ها در ایتالیا و اسپانیا ثبت شده می‌توانند از این سرویس استفاده کنند. در این سرویس محتوا‌هایی مانند سریال‌های اسپانیایی، ویدیو‌های ورزشی، فیلم‌های سینمایی و مستند‌های مختلفی وجود دارد.

Huawei Browser

همان‌طور که از نام این ابزار پیداست، مرورگر اختصاصی هواوی به حساب می‌آید. این مرورگر همچنین از فید اخبار یکپارچه بهره می‌برد و از حالت تاریک هم پشتیبانی می‌کند.

اپ استور هواوی (AppGallery)

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

مهم‌ترین بخش سرویس‌های موبایل هواوی AppGallery است که جای خالی پلی استور را در گوشی‌های هواوی و آنر پر می‌کند. هواوی برای خلق اپلیکیشن‌های مربوط به این محیط بودجه هنگفتی را کنار گذاشته و طبق ادعای این شرکت بیش از ۴۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه از آن استفاده می‌کنند. البته در مورد صحت و سقم این رقم‌های مطرح شده نمی‌توانیم با قاطعیت اظهارنظر کنیم، زیرا هیچ شرکت ثالثی این ادعا‌ها را تایید نکرده است.

در زمینه AppGallery هم باید بگوییم که سابقه‌ی زیادی دارد، ولی از لحاظ میزبانی اپلیکیشن‌های محبوب در برابر پلی استور حرفی برای گفتن ندارد. در حال حاضر، اپلیکیشن‌های موجود در این محیط در ۱۸ دسته‌بندی مختلف قرار گرفته‌اند. اما کدام‌یک از اپلیکیشن‌های محبوب در این محیط حضور دارند؟

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

در حال حاضر می‌توانیم به نام‌هایی همچون اسنپ‌چت، TikTok، آمازون، Deezer، Booking.com و BBC News اشاره کنیم و در ضمن تعدادی از بازی‌های مشهور هم در AppGallery حضور دارند. متأسفانه، برخی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌ها مانند فیسبوک، واتس‌اپ، اینستاگرام و نتفلیکس در این اپ استور دیده نمی‌شود. البته گفته می‌شود به‌زودی تعدادی از آن‌ها به این محیط راه پیدا می‌کنند. با توجه به تحریم‌های آمریکا، قرار نیست اپلیکیشن‌هایی مانند یوتیوب، جیمیل، گوگل فوتوز و گوگل مپ در این اپ استور عرضه شوند.

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

از جمله ویژگی‌های قابل توجه AppGallery می‌توانیم به قابلیت موسوم به Quick Apps اشاره کنیم. این مشخصه که شباهت زیادی به Instant Apps گوگل دارد، به کاربران اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌های موردنظر را بدون نصب کردن اجرا کنند. هواوی اعلام کرده که تا حالا حدود ۱۷۰۰ اپلیکیشن از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند و تعداد آن‌ها رو به افزایش است. هواوی به غیر از توسعه اپ استور اختصاصی، مشغول همکاری با شیائومی، ویوو و اوپو برای ایجاد یک اپ استور یکپارچه مختص برند‌های معروف چینی است. در حال حاضر در مورد این پروژه اطلاعات زیادی وجود ندارد.

پشت صحنه سرویس‌های موبایل هواوی

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

در رابطه با سرویس‌های موبایل هواوی، نباید پشت صحنه مربوط به توسعه‌دهندگان را از قلم بیندازیم. سرویس‌های مختص توسعه‌دهندگان HMS Core نام دارد و شامل ابزار‌هایی برای رهگیری موقعیت مکانی، خرید درون برنامه‌ای، تبلیغات، تشخیص چهره، تشخیص متن و دیگر موارد است. توسعه‌دهندگان برای خلق اپلیکیشن‌های موردنظر می‌توانند از این ابزار‌ها بهره ببرند.

در ضمن هواوی API‌های جایگزین موارد مشابه موجود در سرویس‌های گوگل را هم توسعه داده است. بدون وجود این API ها، تعدادی از اپلیکیشن‌های اندروید در گوشی‌های هواوی نمی‌توانند اجرا شوند. به همین خاطر با وجود اینکه می‌توان اپلیکیشن‌های گوگل را به‌طور غیر رسمی در گوشی‌های جدید هواوی نصب کرد، ولی تعدادی از آن‌ها به درستی اجرا نمی‌شوند.

HMS چیست؟ هرآنچه که باید در مورد سرویس‌های موبایل هواوی بدانید

هواوی در ماه دسامبر به توسعه‌دهندگان وعده داد که اگر اپلیکیشنی در پلی استور حضور داشته باشد، با صرف فقط ۱۰ دقیقه می‌توانند آن را برای سرویس‌های موبایل هواوی ارائه دهند. این شرکت به غیر از این تلاش‌ها، مشوق‌های مالی هم برای اپلیکیشن‌های اندرویدی معروف در نظر گرفته تا بتواند بانک اپلیکیشن‌های خود را غنی‌تر کند.

کاملا مشخص است که هواوی برای رقابت با سرویس‌های گوگل کار بسیار سختی در پیش دارد. همچنین باید خاطرنشان کنیم میلیون‌ها کاربر به استفاده از سرویس‌های گوگل عادت کرده‌اند. در حال حاضر، روی هم رفته هواوی غیر از توسعه اکوسیستم اختصاصی خود چاره دیگری ندارد. امیدواریم سرویس‌های موبایل هواوی طی ماه‌های آینده بتوانند تا حد زیادی پیشرفت کنند و البته در یک دنیای ایدئال، تحریم‌های آمریکا برداشته می‌شود و هواوی با خیال راحت می‌تواند از سرویس‌های گوگل بهره ببرد.

منبع: Android Authority۵

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • Maleki. Maleki. Maleki. Maleki

      سرویس های هواوی قبلا تو گوشی من کار می کرد مدتیه دیگه کار نمیکنه. کسی دلیلش رو میدونه؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بزرگتر از هوآوی هم نمیتونه در مقابل فشار آمریکا دوام بیاره .گوشی که امکانات گوگل توش نباشه پشیزی ارزش نداره

    • بدون نام

      آمریکا اگر کل آسیا رو بمب بزنه بازم از هوآوی استفاده میکنم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        زنده باد ایران ،گوگل و مایکروسافت

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج