چرا کار تفتیان استثنائی است ؟
اهمیت دو ۱۰۰ متر باندازه ای روشن است که کمتر جمله ای درباره آن می توان گفت.
ورزش سه: از نظر تاریخی قدمت مسابقات سرعت در مسافت کوتاه به بالای ۵۰۰۰ سال می رسد. در اساطیر یونانی هم مهمترین مشخصه "هرمس" که پیک خدایان است سرعت بالای اوست . مساله ای که باعث شده دو سرعت (۱۰۰متر) بعنوان مهمترین رشته ورزشی از نخستین المپیک ۱۸۹۶ تاکنون برگزار گردد و هر دوره بر اهمیت آن افزوده شود.
قهرمانی در این رشته آنقدر اهمیت دارد که بطور معمول قهرمان دو سرعت مسابقات المپیک را "سریعترین انسان جهان" می شناسند. در حقیقت وجه اصلی این مسابقه از دیرباز برتری اقوام و نژادهای مختلف نسبت به یکدیگر بوده است. بارها داستان المپیک 1936 و اهداف هیتلر در برگزاری این رقابتها و عملکرد استثنایی جسی اونس را شنیدیم یا خواندیم. اینکه جسی اونس با قهرمانی در دو 100 متر افسانه برتر بودن نژاد ژرمن را به سخره گرفت و باطل کرد. بعدها در جریان جنگ سرد هم وجه سیاسی دیگری به این رقابتها افزوده شد . سریعترین مرد جهان از غرب و آمریکا می آمد و قویترین مرد جهان از روسیه و اروپای شرقی ، بخصوص که حضور تلویزیون و رسانه ها از اواسط دهه 1970 تحول جدی در مسابقات سرعت المپیک ایجاد کرد و هر دوره بیننده بیشتری به صورت زنده عملکرد ورزشکاران سرعت المپیک را مشاهده می کردند.
از دهه ۸۰ به بعد هر چه به بینندگان این رقابت مهیج در کمتر از ده ثانیه افزوده می شد. پای شرکتهای تبلیغاتی ، اسپانسرها و سرمایه گذاران بیشتری به این رشته و کلا دوومیدانی کشیده می شد. و طبعا جایی که پول می آید رونق و توجه کشورها هم به آن بیشتر می شد. پدیده ارتباطات و اطلاعات هم این رشد را مضاعف کرد و تاثیر مثبتی بر آن گذاشت. توجه بیشتر اسپانسرها باعث برگزاری مسابقاتی نظیر لیگ الماس و رشد جوایز مالی تورنمنتهای دوومیدانی شد . مساله ای که سقف درآمد پایین برای دوندگان را شکست و دوندگان حالا می توانند به ارقام میلیون دلاری هم برسند. در این میان بهره اصلی را دو صد متر برد که قهرمانان آن در معرض توجه بیشتر و کسب درآمد بهتری شدند و چهره ای مثل اوسین بولت می تواند به درآمد سالانی ۳۳ میلیون دلار دست پیدا کند . حضور قهرمانان کشورها در رقابتهایی که بیشترین بیننده را دارد تنها به درآمد یا کسب مدال ختم نمی شود بلکه امکان تاثیرگذاری و نفوذ فرهنگی و اجتماعی یک کشور را بالاتر می برد.
در آسیا کشورهای ژاپن ، چین و کره از دهه 90 بصورت خاص تلاش بالایی در پرورش ورزشکاران دو سرعت بعمل آوردند. ظرف 15 سال رکورد آسیا از 10.22 توسط ژاپنی ها به 10.00 ثانیه رسید و چینی ها تلاش کردند تا نشان بدهند که دو سرعت در اختصاص آمریکن آفریقایی ها نیست و ورزشکاران نژاد زرد هم قهرمانان آینده مسابقات دو سرعت خواهد بود. اگرچه بخشی از این سرمایه گذاری به بار نشسته است و برای مثال این دو کشور جمعا 6 ورزشکار در مسابقات المپیک ریو 2016 داشتند که از هر کشور 2 نفر در نیمه نهایی حضور داشتند. با اینحال سرمایه گذاریها پایان نیافته است ، ژاپن و چین هر دو در تدارک راه اندازی اختصاصی ترین کمپ و ورزشگاه ویژه برای دونده های خود هستند که تا سال 2020 به بهره برداری می رسد.
جدا از کشورهایی که بصورت پایه ای سرمایه گذاری می کنند. سایر کشورها نیز بخاطر اهمیت موضوع شروع به جذب بهترین دوندگان جهان نمودند. از کشورهای غربی که بگذریم کافی است بنگریم به کشورهای همجوار ایران که با ارقام هنگفت به استخدام بهترین ورزشکاران دوومیدانی جهان روی آوردند. سه کشور همسایه ایران ۶ ورزشکار در دو صد متر در المپیک ۲۰۱۶ داشتند که ۳ نفر آنان به نیمه نهایی هم رسیدند . ترکیه با ۳ ورزشکار مهاجر شامل جیکز مونتگمری هاروی (با نام جدید : جک علی) ، وینستون بارنز ( با نام جدید : ارنه ظفر) هر دو از جامائیکا و رامیل گالیف آذربایجانی . بحرین با "کمرلی براون" و "آندرو فیشر" هر دو از جامائیکا و قطر با "فمی اوگونده" نیجریه ای الاصل .
مقدمه طولانی بالا گفته شد تا اهمیت کار حسن تفتیان مشخص شود . آنچه کشورهای شرق آسیا با سرمایه گذاری بلندمدت ساختند یا کشورهای حاشیه خلیج فارس با ارقام هنگفت خریدند را حسن تفتیان و امثال آن با تکیه بر استعداد و پشتکار و تنها به کمک مختصر فدراسیون دوومیدانی ایجاد کردند . هر چه ما به جلو می رویم امکان حضور ورزشکاران ایرانی در تورنمنتهای معتبر بیشتر می شود و نام ایران در مهمترین میدانهای ورزشی دنیا دیده می شود.
دو صدمتر بجز امکان درآمدزایی و نفوذ بالای تبلیغاتی ، همچنان تحت تاثیر هدف اصلی است که برتری نژادی یک کشور را به رخ جهانیان می کشاند. حضور تفتیان در این رقابتها نشان داده است که ایرانیها جدا از اینکه قویترین مردان جهان هستند می توانند در بین سریعترین مردان جهان هم نقش پررنگی داشته باشند.
تبلیغات متنی
-
تصادفی که پرده از راز یک قتل هولناک برداشت
-
اتهام سنگین میثاقی به بازیکنان لیگ برتر
-
راز قتل در کمپ ترک اعتیاد مخفی نماند
-
عکس لو رفته از شروین حاجیپور و ترلان پروانه شر شد
-
فال روزانه سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ | فال امروز| Daily Omen
-
رایزنیهای مداوم تهران و ریاض در روزهای اخیر
-
منوچهر هادی: به ما برچسب «قاتل» زدند
-
پری سیمای سریال ستایش: حرفی برای گفتن ندارم
-
رد پای یک سفارتخانه خارجی در اوضاع آشفته فوتبال
-
پیامک مسخرهای که وسط اتفاقات مهم به دست مردم رسید
-
تراکتور با پرداخت پول به دنبال تغییر رأی کمیته انضباطی
-
نطق اردوغان در آستانه دیدار مهم ایران و آمریکا
-
گزارش محرمانه ارتش اسرائیل به آمریکا درباره ایران
-
پهپاد سپاه بالای سر ناو هواپیمابر آمریکا قرار گرفت
-
مشاور رهبر انقلاب با لباس نظامی مقابل دوربین حاضر شد
-
گزارش محرمانه ارتش اسرائیل به آمریکا درباره ایران
-
مشاور رهبر انقلاب با لباس نظامی مقابل دوربین حاضر شد
-
پیغام مهمی که شمخانی ساعاتی پیش مخابره کرد
-
جمله خاص آقای کارگردان در جشنواره فجر پرحاشیه شد
-
یکتا ناصر بهخاطر منوچهر هادی درخواست حلالیت کرد
-
بروکسل تصمیم ایران درباره ارتش را رد کرد
-
واکنش رسمی به دیدار احمدینژاد با چهره جنجالی آمریکا
-
رفتار عجیب و بیادبانه محمدحسین مهدویان در جشنواره فجر
-
اقدام امنیتی برای حفاظت از تهران و پایگاه فردو
-
فراخوان برای آنفالو کردن هادی چوپان در اینستاگرام
-
الناز شاکردوست از سینما خداحافظی کرد
-
صداوسیما فهرست اهداف حمله به امارات را اعلام کرد
-
یک ملیپوش دیگر از تیمملی خداحافظی کرد
-
حضور داماد یهودی ترامپ در نشست جمعه با ایران
-
نطق شبانه ترامپ درباره مذاکره با ایران در استانبول
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
ادامه اعزام نیرو و تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
خبر مهم؛ آمریکا در حال تخلیه پایگاه العدید قطر
-
نیروهای ویژه آمریکا در دیگو گارسیا مستقر شدند
-
حرکت زشت و زننده مجری شبکه افقِ صداوسیما
-
ادعای رادیو اسرائیل، زمان حمله آمریکا را لو داد
-
تک چرخ با موتور سیکلت ۱۲ سیلندر هوندا
-
توسلی: از اخراج آقازادهها توسط کشورهای خارجی تشکر میکنیم
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
خیلی ممنون.عجب متن خاصی بود.من خودم اعتقاد دارم ایرانیها در همه رشته استعداد دارند.