۱۰۳۵۱۱۹
۲۸ نظر
۵۴۴۰
۲۸ نظر
۵۴۴۰
پ

مازوخیسم به روایت سریال دل

عامل ناکامی‌های رستا، آرش، نکیسا، رابی و ... در سریال «دل»، اختلال روان‌شناسانه یکی از نزدیکان‌شان است که درمان نشده است.

روزنامه خراسان - فرزانه شهریاردوست: «دل»، عاشقانه‌ای لاکچری است که هفته‌هاست در بستر شبکه نمایش خانگی عرضه می‌شود و قسمت‌های پایانی خود را سپری می‌کند. انتشار قسمت‌های این سریال در روز‌های چهارشنبه هر هفته است. به‌رغم همه انتقادات تقریبا درستی که به سریال وارد است از جمله ریتم بسیار کند، تبلیغات زیاد و سبک‌زندگی غیرقابل باور و غیر مشابه با روتین زندگی مردم، در این مطلب قصد داریم شخصیت «آوا»، خواهرخوانده رستا را ارزیابی کنیم.

مازوخیسم به روایت سریال دل

اشتباه مادر «آوا» در شکل‌گیری یک باور

نقش آوا در سریال کم رنگ آغاز و به تدریج پررنگ‌تر می‌شود و مخاطب می‌داند قرار است پرونده ویژه‌ای برای این شخصیت در قصه باز شود. اگرچه بسیار دیر و کند، اما بالاخره در قسمت‌های پایانی مشت آوا برای مخاطب باز می‌شود و خواهر فداکار قصه، جایش را به خواهر متخاصم می‌دهد.

در یکی از قسمت‌های گذشته با فلش بکی به کودکی آوا، متوجه می‌شویم که او طی یک حادثه اتفاقی پدرش را در کودکی از دست می‌دهد و برای این حادثه هولناک خودش را مقصر می‌داند. البته که رفتار مادر طی دوران سوگ و افسردگی وی در پی فوت همسرش، آوا را به ورطه تنهایی و عزلت می‌کشاند و این باور اشتباه در آوا تقویت می‌شود که برای این سانحه، شایسته شماتت اطرافیان است پس شروع به رفتار‌های مازوخیستی می‌کند.

مازوخیسم به روایت سریال دل

چرا «آوا» یک مازوخیسم است؟

مازوخیسم یا خودآزاری، اختلالی است که فرد با خود رفتار‌های مخربی دارد یعنی با آسیب عمدی و قصد ‏صدمه به خود، موجب آزار جسمی به خود می‌شود. صدمه به خود می‌تواند پیام‌ها و دلایلی داشته باشد که عبارتند از:

۱. متوجه ساختن دیگران از وجود یک مشکل برای فرد

۲. توجیه کردن احساس رنج و عذاب فردی

۳. به دست آوردن حس کنترل

۴. بیان احساس شرم و تنفر از خود

۵. به دست آوردن حس آرامش و آسودگی خاطر

۶. مدیریت احساساتی غیرقابل قبول مانند خشم

۷. مجازات خود

۸. اعتراض و ....

مازوخیسم به روایت سریال دل

افراد مازوخیست (خودآزار) اغلب در احساساتی عمیق مانند حس ناتوانی، نداشتن گزینه‌ای برای انتخاب یا حس گرفتار بودن غرق هستند. این اختلال ممکن است از تجربیاتی ناخوشایند در گذشته و رویدادی آسیب‌زا ناشی شود. در خصوص شخصیت آوا نیز این مسئله صدق می‌کند. آوا پس از رویداد استرس‌زایی همچون فقدان پدر و مشاهده سوگ مادر به شدت احساس ناتوانی و تنفر از خود می‌کند و طولانی شدن دوران سوگ مادر و به انزوا کشاندن دخترش، به غرق شدن او در احساس نداشتن حامی دامن می‌زند.

جلسات روان‌درمانی «آوا» باید ادامه می‌یافت

در ادامه داستان و در پی شکل‌گیری آشنایی خسرو با مادر آوا، کارگردان ما را با این نکته مواجه می‌کند که دلجویی ناهید (مادر آوا) از دختر خسرو (که در زندان به سر می‌برد) بیش از پیش سبب می‌شود وی خودش را با رستا مقایسه کند و خود را برای مرگ پدر مقصر و سزاوار بی‌توجهی و حتی مجازات بداند. آن‌طور که از قصه بر می‌آید، آوا در پی جلسات روان‌درمانی، ازدواج مادرش با خسرو و قرار گرفتن در کانون خانوادگی به تدریج وضعیت بهتری را تجربه می‌کند تا این‌که در بزرگ سالی در یک مثلث عشقی قرار می‌گیرد.

مازوخیسم به روایت سریال دل

این داستان با چاشنی اغراق همراه است

آوا، خواهرخوانده خود را که به تازگی از نامزدش جدا شده و دوران سختی را می‌گذراند، برای کار به آرش (رئیس خود) که از قضا مورد علاقه پنهانی آواست، معرفی می‌کند و در پی معرفی، اتفاقی ناگوار برای آوا رخ می‌دهد، علاقه رستا و آرش به یکدیگر. تلاش‌های آوا برای منصرف کردن این دو نفر به ثمر نمی‌رسد و آوا دوباره پس از سال‌ها در معرض رویدادی استرس‌زا قرار می‌گیرد (از دست دادن فرد مورد علاقه‌اش).

احساس می‌کند همچون دوران کودکی دوباره مورد بدرفتاری قرار گرفته، درک نمی‌شود و در این ماجرا هیچ فردی را حامی خود نمی‌یابد. در این گیر و دار عاطفی، آوا به عنوان آخرین گزینه سراغ شاگرد پدر خوانده‌اش یعنی نکیسا می‌رود که می‌داند از سال‌های دور علاقه‌ای پنهانی به رستا داشته، اما هرگز جرئت و عرصه‌ای برای ابراز نداشته است.

اگرچه داستان با چاشنی اغراق همراه است، اما آن‌چه به تصویر کشیده می‌شود، سناریوی عجیب و غریبی است که آوا برای برهم زدن ازدواج خواهرش با آرش می‌چیند. کارگردان با اغراق بسیار نقشه آوا را با همه موانع ناخواسته‌ای که سر راهش پیش می‌آید، از جمله بازگشت رابی دختر خاله آرش (که از کودکی شیفته آرش بوده)، سکته خسرو و پی‌بردن مادر آوا از نقشه شوم دخترش که در قسمت‌های پایانی اتفاق افتاد، پیش می‌برد، اما به طور کلی، این قدر اغراق درباره عوارض یک اختلال روان‌شناسی، منطقی نیست و از منظر روان شناسی قابل قبول به نظر نمی‌رسد.

مازوخیسم به روایت سریال دل

تلاش آوا برای فرار از تکرار تجربه فقدان

آوا در حین پیش بردن نقشه پلید خود، دوباره دچار تکرار و بازسازی قصه کودکی‌اش می‌شود. یک بار تجربه تلخ فقدان را داشته است و این بار نمی‌خواهد دوباره از دست دادن عزیزی را تجربه کند. آوا دچار شرایط سختی است که برای بیان، درک و متعادل کردن احساساتش همه جانبه درگیر است. در چنین شرایطی احساس کرختی می‌کند، از خود و جهان اطرافش دور می‌شود، اما با تمام قوا بلند می‌شود و نمی‌خواهد این بار بازنده شود.

از سویی، رنج و عذابی که به خاطر آسیب زدن به زندگی خواهر خوانده‌اش در او به وجود آمده، سبب می‌شود با صدمه به خود و تحمل درد فیزیکی حواسش را از درد‌های روانی نهان خود پرت یا کمک کند بر احساسات شرم و خشمش کنترل داشته باشد. به همین دلیل ما پس از مورد تجاوز قرار گرفته شدن رستا، شاهد آسیب زدن آوا به جسم خود در سکانس‌هایی از سریال هستیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بهنام

      سریال های آبکی و آپارتمانی. ارزش دیدن نداره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آپارتمانى نيست خونه ى ويلايى دارند

      • فری

        باز عاشقانه یه چیزی ولی این دل خیلی پرتی بود

      • بدون نام

        این بیست سی قسمت را می شد در 2 قسمت نشون داد

        آب بستند به فیلم نون حروم می خورند

      • بدون نام

        سریال دل دو تا مشکل اساسی داشت،یکی اینکه آدم های تو رنج سنی چهل و پنج تا پنجاه سال نقش آدم های بیست و چند ساله رو بازی کردن که خیلی تو ذوق زد،یکی هم افسرده و کش دار بودن صحنه ها بدون محتوای جنجالی و تماشاگر پسند که بیشتر شبیه تم بود تا سریال

      • بدون نام

        کاش بیست سی قسمت بود چهل قسمته!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • بدون نام

      کارگردانش هادی سواد سینمایی نداره تدارکاتچی تلویزیون بوده با رانت پارتی شده کارگردان

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقا

      • 007

        متاسفانه من سه قسمت اول ابن مجموعه را دیدم در قسمت چهارم وسط سریال بالا آوردم و دیگر موفق به دیدنش نشدم

    • بدون نام

      اگه دنبال همچینم سریال هایی بودیم همون ترکی هارو می دیدیم

    • بدون نام

      اینام که شدن مثل سریال های ترکیه ای

    • بدون نام

      متاسفانه منوچهر هادی یا هر کارگردان سریال ساز دیگری حاضر نیستند یک روانشناس بعنوان متخصص برای مسائل روانشناختی داشته باشن از نظر ما که مدرک این رشته رو داریم اشتباهات زیادی در سریالها هست برای مثال شخصیت گیسو در عاشقانه گفته شد دو قطبی هست در حالیکه شخصیت مرزی داشت تمام نشانه هاش همین رو نشون میداد دو قطبی یعنی افسردگی و سرخوشی، گیسو اختلال شخصیت داشت، همه سریالها و حتی فیلمهای سینمایی ما مشکل شخصیت پردازی دارند حتی فیلمهای عالی ما، حمید نعمت الله شخصیت پردازیش عالیه که فک میکنم بخاطر مطالعات خودش هست

    • بدون نام

      سریال بسیار بی محتوا، کند، پرتبلیغات، پر از فلش بک های الکی و با فیلمنامه ای بسیار ضعیف که کارهای دیگر منوچهر هادی را نیز زیر سوال می برد.
      شخصیت پردازی ها اینقد ضعیف بوده که تحلیل روانشناختی برای آن ، مسخره است.

    • بدون نام

      سریال بسیار بی محتوا، کند، پرتبلیغات، پر از فلش بک های الکی و با فیلمنامه ای بسیار ضعیف که کارهای دیگر منوچهر هادی را نیز زیر سوال می برد.
      شخصیت پردازی ها اینقد ضعیف بوده که تحلیل روانشناختی برای آن ، مسخره است.

    • سهین

      در اینکه این سریال خیلی کند پیش میره حرفی نیست ولی داستانش غیر واقعی یا فرای تصور نیست.

    • بدون نام

      منوچهر هادی انقدر که از قبال این فیلم ها پول به جیب زده الان زندگیش شده مثل سریالاش! پر زرق و برق!!

      پاسخ ها

      • أناهید

        فقط کارگردان بی سواد خواست نقش زنش پررنگتر باشه و باعث ناراحتی مردم بشه وازاین ناراحتی کیفش کوک بشه وبره همسرش وببوسه که اآفرین عجب خوب بازی کردی که لج همه رو درآوردی

    • بدون نام

      انقدر سریالش تفسیر داشت؟من که دیگه نمیبینمش راحت شدم

      پاسخ ها

      • رادمهر

        تفسیرش بیشتر مبحث روانشناسی بود تا تفسیر سریال.

    • بدون نام

      واقعا چرا آدم باید وقت بگذاره و پول بده تلاش کارگردان برای بولد کردن همسرش (و یا کس و کار همسرش مثل خواهرزنش که خیلی بی دلیل آورده بودش تو سریال قبلی) رو ببینه؟؟؟ اونم کارگردانی که شور کم فروشی و کندی سریال رو در آورده؟ عاشقانه بد نبود ولی این یکی حتی تحمل یه قسمتش کار سختیه

    • بدون نام

      من که سریال هندی می بینم به نظرم بعضیاش جالبه ولی سریال ترکی اصلا دوست ندارم

    • بدون نام

      بابا این خیییییییییییییییلییییییییی مسخره
      س
      این فیلم نیست موسیقی فیلم

    • بدون نام

      آپشنهای لاکچری که زاییده ذهن شماست رو اگه واسه کسی که توی موناکو و بورلی هیلز منهتن و خیلی جاهای توپ دنیا زندگی میکنن تعریف کنی تگری میزنه، حقیر این سریال رو خوشبختانه ندیدم ولی دوستانی که دیدند و ول کردند گفتند ادا اطواره فقط، سپاس

    • golshid

      از جمله سریالاییه که میشه پنج قسمت درمیون دید

    • بدون نام

      سریال خیلی قشنگیه واقعا که شما مردم حقتون همون سریال های صدا و سیماست

    • بدون نام

      آشغال ترين سريال
      آشغال ترين داستان
      آشغال ترين بازي

      كل سريال 10 قسمت نيست 20 قسمت فقط آهنگ و تصوير ثابت داره

    • بدون نام

      اتلاف وقت و انرزي مخاطب

    • بدون نام

      ارایش بازیگرا به شدت بد...بخصوص افسانه بایگان ویکتا ناصر ..ادم دوست داره صورتشونو بشوره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج