راهنمای خرید تلویزیون برای حرفه ایها
امسال خرید تلویزیون نسبت به سال های گذشته بسیار سخت تر شده است. قابلیت های زیاد در کنار گستردگی مدل ها و سایزها باعث شده بسیاری از خریداران در بازار گیج شوند.
در دنیایی که همه چیز به سرعت به سمت دیجیتالی و هوشمند شدن پیش میروند طبیعی است که برای خرید هر وسیله خانه با انبوهی از مدلها و امکانات مختلف روبرو شویم. به ویژه اگر قصد خرید تلویزیون دارید با دنیایی از گزینههای هوشمند، دیجیتال و متنوع روبرو میشوید که انواع امکانات را در اختیارتان قرار میدهد. بنابراین نیاز است هنگام خرید این وسیله مهم و پراستفاده در منزل یک راهنمای کارآمد داشته باشید تا بتوانید بهترین گزینه را مناسب شرایط، خواستهها و سبک زندگی خود انتخاب کنید.
در خرید تلویزیون به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
برای اینکه یک خرید کارآمد داشته باشید که مناسب شرایط، خواسته و سبک زندگیتان باشد بهتر است که به مواردی برای انتخاب مدل مورد نظر خود توجه کنید. این موارد در ادامه شرح داده شدهاند:
ابعاد و وضوح
برای انتخاب یک تلویزیون مناسب اولین موردی که باید توجه کنید ابعاد آن است. برای اینکه بتوانید تلویزیونی با مناسب منزل و یا فضای کاری خود بگیرید خوب است که فاصله بین تلویزیون و محل نشستن را در نظر بگیرید. این فاصله باید به گونهای باشد که کیفیت تصویر و وضح آن به راحتی به بیننده منتقل شود. به عنوان مثال فاصله بیننده برای تماشای تلویزیون Full HD باید سه برابر و برای تلویزیون 4K یک و نیم برابر ارتفاع تلویزیون باشد.
وضوح تصویر نیز یک فاکتور بسیار مهم در انتخاب تلویزیون است که همزمان با ابعاد به این فاکتور نیز باید توجه شود. بدیهی است که هر چه رزولوشن بالاتر باشد کیفیت تصویر نیز بالاتر است و جزئیات بیشتری نمایش داده خواهد شد. رزولوشنهای متداول ۴K، FULL HD، ۸K هستند که در ابعاد و تلویزیونهای مختلف یافت میشوند.
نوع پنل
در صورتی که به دنبال تماشای تصاویر دلخواه خود با بالاترین کیفیت هستید باید بدانید که تنها رزولوشن بالا نیست که کیفیت تصویر را تضمین میکند بلکه نوع پنل که تاثیر زیادی بر کیفیت تصویر و زاویه دید دارد نیز در این مورد نقش مهمی دارد. انواع پنل در تلویزیونها از نوع LED, OLED, QLED هستند. ضمن این که نوع پنل در مصرف انرژی نیز تاثیر گذار است.
پشتیبانی از HDR
این گزینه در افزایش دامنه رنگ، روشنایی ان و وضوح نمایش در تصاویر تاریک و روشن بسار مهم است و مخفف High Dynamin Range است. با افزایش دامنه روشنایی و تاریکی، تصاویری واقعیتر و جذابتری توسط این فناوری ارائه میشود.
نرخ نوسازی و قابلیتهای گیمینگ
برای اینکه حرکت روان تصاویر را در صفحه تلویزیون شاهد باشیم به نرخ بالای نوسازی احتیاج داریم. این نرخ هر چه بالاترت باشد حرکات تصاویر روانتر و طبیعیتر دیده میشوند. که در فیلمهای اکشن و بازیهای ویدیویی بیشتر به چشم میآیند. هر چه نرخ نوسازی و قابلیتهای گیمینگ در تلویزیون بالاتر باشد، به عنوان مثال 120 هرتز یا بیشتر، تفاوت تجربه بازی نیز متفاوت و باکیفیتتر خواهد بود.
راهنمای انتخاب بهترین سایز تلویزیون بر اساس متراژ خانه
تلویزیون OLED, LED یا QLED؟ کدام یک برای شما بهتر است؟
این که کدام یک از این سه گزینه بهتر است به دلایل از جمله نیازها و اولویتهای شما بستگی دارد. هر یک از این گزینهها مزایا و معایب خاص خود را دارند. به عنوان مثال فناوری OLED توانایی بالایی در کنترل هر پیکسل دارد و کنتراست بینهایت و سیاهی عمیقی ارائه میدهد اما به نسبت در برابر سوختگی آسیبپذیر است.
در ادامه مزایا و معایب هر یک ترتیب عنوان شده است.
مزایا LED
- روشنایی بالا
- قیمت مناسب
- کیفیت تصویر متوسط به بالا
معایب LED
- کیفیت تصویر ضعیف نسبت به دو گزینه دیگر
- کنتراست پایین نسبت به دو گزینه دیگر
- شفافیت کمتر رنگها و تصاویر نسبت به دو گزینه دیگر
مناسب برای ...
- افرادی که تلویزیون ساده و کمتجهیزات میخواهند برای استفاده ساده و روزانه.
مزایا OLED
- کنتراست و سیاهی عمیق و بینهایت
- گستردگی زاویه دید
- نمایش تصاویر با دقت بالا
- رنگهای زنده
- ضخامت کم
- طراحی باریک
- عدم نور پسزمینه
معایب OLED
- احتمال سوختگی پیکسل
مناسب برای ....
- افرادی که کیفیت بالای تصاویر اهمیت میدهند و در محیطی کمنور و یا تاریک تلویزیون تماشا میکنند.
مزایا QLED
- رنگهای زنده
- روشنایی بالا
- مقاومت در برابر سوختگی پیکسل
- مناسب برای محیطهای با نور زیاد
- طول عمر بالا
- قیمت مناسب نسبت به OLED
تلویزیون هوشمند یا معمولی؟ کدام انتخاب به صرفهتر است؟
برای پاسخ به این سوال باید به این موارد توجه شود که چه نیازهایی دارید و متناسب با نیازهایتان، فضایی که در اختیارتان است و بودجهای که دارید چه تلویزیونی برای شما مناسب است؟ هوشمند یا معمولی؟ عدهای هستند که از تلویزیون تنها برای تماشای روزمره استفاده میکنند. عدهای میخواهند بازی کنند و عدهای از آن به اندازه سینمای خصوصی توقع کاربرد و امکانات دارند. بنابراین تلویزیون هوشمند میتوانند درخواستهای این افراد را تامین کند. در مقابل تلویزیون معمولی قیمت به صرفهتری دارد، استفاده از آن سادهتر است اما امکان دسترسی به اینترنت، پلتفرمها و اتصال به تلفن همراه در این تلویزیونها وجود ندارد.
بهترین تلویزیونهای اقتصادی برای بودجه محدود
خبر خوب این است که در بازار تلویزیونهای خانگی تلویزیونهای اقتصادی بسیاری پیدا میشوند که به نسبت پولی که بابتشان هزینه میگردد اتفاقاً امکانات خوبی دارند. در ادامه چند مورد از این تلویزیون@های اقتصادی معرفی میشوند:
تلویزیون برند TCL
این برند یکی از پر امکاناتترین تلویزیونهای اقتصادی را که کیفیت تصویر قابل قبولی نیز دارند به بازار عرضه میکند. این تلویزیونها طراحی مدرنی دارند و در کنار اقتصادی بودن هوشمند نیز هستند و کیفیت تصویرشان نیز ۴K است.
تلویزیون برند Hisense
تلویزیون برند Vizio
این برند شناخته شده در بازار آمریکا محصولات خود را با کیفیتی مناسب و متوسط به بالا در مناسبترین بازه قیمتی عرضه میکند. Vizio کیفیت تصویر و صدای خوبی دارد و بعضی مدلهای آن امکانات تلویزیون هوشمند را نیز در اختیار کاربرانش قرار میدهد.
تلویزیون برند Sharp
شاید امکانات این تلویزیون نسبت به سایر برندها کمتر باشد اما کیفیت تصاویر و صدای آن بالا است و البته نسبت به سایر گزینهها قیمت مناسبی دارد. تلویزیونهای این برند از کارایی بالا و عمر طولانی برخوردار هستند و برای کسانی کاربری سادهای از تلویزیون توقع دارند مناسب است.
نظر کاربران
آقا ال ای دی سامسونگ نخرید سر یه سال پنل نابود میشه
هرچی بزرگتر بهتر
۳ بعدی و 4k نخرید کارایی نداره
خمیده و خیلی باریک هم نگیرید
در کل کالای لوکس به حساب میاد این تلوزیون جدیدا اگه یه وقت چیزیش بشه باید فکر هزینه های بعدیشم بکنید
ال جي و سامسونگ ارزش خريد ندارن و بعد از مدتي كيفيتشون افت مي كنه
چه مارکی خوبه؟
شارپ 65 اینچ کیفیتش فوق العاده است
فقط سونی