۹۳۲۷۱۳
۴۷ نظر
۵۰۳۰
۴۷ نظر
۵۰۳۰
پ

به بهانه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

زنان؛ قربانیانی که صدایشان کمتر شنیده می‌شود

وقتی حرف از خشونت علیه زنان به میان می‌آید، هر کسی ممکن است رفتار‌ها یا برخورد‌هایی را به خاطر بیاورد؛ از خشونت جسمی تا بددهنی، از توهین تا ایجاد محدودیت‌های شدید و. واقعیت این است که درباره مصادیق خشونت علیه زنان، هنوز اتفاق نظر جامعی وجود نداشته و همین در برخی مواقع کار را دشوار کرده است.

روزنامه خراسان - نرگس عزیزی: وقتی حرف از خشونت علیه زنان به میان می‌آید، هر کسی ممکن است رفتار‌ها یا برخورد‌هایی را به خاطر بیاورد؛ از خشونت جسمی تا بددهنی، از توهین تا ایجاد محدودیت‌های شدید و .... واقعیت این است که درباره مصادیق خشونت علیه زنان، هنوز اتفاق نظر جامعی وجود نداشته و همین در برخی مواقع کار را دشوار کرده است.

اما هر چه هست خوشبختانه در بخش‌هایی اتفاق نظر بین فرهیختگان، قانون‌گذاران و البته عموم مردم در حال شکل‌گیری است. سال ۹۸ از نظر مبازره با خشونت علیه زنان تا به این‌جا سالی خاص بوده است؛ چرا که بالاخره بعد از چندین سال انتظار، کار روی لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت از سوی قوه قضاییه نهایی و این لایحه اواخر شهریور امسال برای دولت ارسال شد.

هر چند برای اجرایی شدن این لایحه هنوز باید صبور بود، اما به هر صورت تدوین این لایحه به عنوان قدم اول، مهم و قابل تامل است. دوشنبه این هفته یعنی امروز به نام روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نام گذاری شده است. به این مناسبت به سراغ این لایحه رفته و بخش انواع جرایم علیه زنان را به صورتی مختصر مرور کرده‌ایم. در کنار آن به برخی انواع خشونت که بسیار مغفول است اشاره‌ای داشته‌ایم. در نهایت هم چهار توصیه به زنان داریم تا به کمک آن بتوانند میزان رفتار‌های خشن درباره خود را کاهش دهند.

زنان؛ قربانیانی که صدایشان کمتر شنیده می‌شود

لایحه‌ای که لازم است هر زنی آن را بخواند

لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» شهریور امسال یک قدم به تصویب و اجرایی شدن نزدیک‌تر شد، اما چرا باید این موضوع را اتفاقی خوب در نظر بگیریم؟

شهریور امسال، بالاخره لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» از قوه قضاییه به دولت فرستاده شد. لایحه‌ای که اکنون می‌توانیم آن را جزو نهایی‌ترین ایده‌ها در زمینه حمایت از زنان در برابر خشونت در نظر بگیریم. هر چند این لایحه تا تبدیل به قانون شود، مسیر نسبتا طولانی در پیش دارد و ممکن است تا به مرحله اجرا برسد، لازم باشد دست کم تا سال ۹۹ صبر کنیم، اما هرچه هست این لایحه نکات مثبتی دارد که خوب است همه به آن نگاهی بیندازیم.

مصادیق خشونت علیه زنان در این لایحه

این لایحه از فصول مختلفی تشکیل شده است، از مسائل اجرایی آن تا تعریف جرایم در این زمینه و البته رسیدگی به این موارد. در این بخش، نگاهی به فصل چهارم این لایحه انداخته‌ایم تا بتوانیم دیدی بهتر از مصادیق خشونت علیه زنان داشته باشیم.

در این لایحه، جرایم علیه زنان در چهار بخش دیده شده است؛ جرایم علیه تمامیت جسمانی، جرایم علیه حیثیت معنوی و روانی، جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی و جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده. در هر کدام از این چهار دسته، نکات مثبتی وجود دارد که اطلاع از آن‌ها می‌تواند به زنان کمک کند تا آگاهی بیشتری از حقوق خود داشته باشند.

خشونتی آشنا برای همه

زمانی که بحث خشونت مطرح می‌شود، اولین چیزی که به خاطر بسیاری می‌آید، خشونت جسمی است. در این لایحه نیز خشونت جسمی علیه زنان تا حد زیادی تحت پوشش قرار داده شده است.

نکته جالب این‌که در نگاه تدوین‌کنندگان این لایحه، نه فقط نقص و از کار افتادگی دایمی یا موقت عضو یا سایر انواع آسیب‌های جسمانی بلکه حتی آسیب به زیبایی زنان، چه به صورت موقت و چه دایمی، قابل شکایت و پیگیری است.

در نظر داشته باشیم آسیب به زیبایی افراد، بیشتر اوقات عوارضی جدی بر سلامت روان آن‌ها دارد و این‌که تدوین‌کنندگان این لایحه به این موضوع توجه داشته‌اند، وجه مثبت دیگری از ماجراست.

زنان؛ قربانیانی که صدایشان کمتر شنیده می‌شود

آزار به کمک زبان

اما همان‌طور که بسیاری از ما می‌دانیم، خشونت تنها آسیب جسمی نیست. خشونت کلامی و خشونت روانی، دسته دیگری از انواع خشونت است که این روز‌ها روان‌شناسان توجه زیادی به آن دارند. خوشبختانه در این لایحه، این موضوع در مبحث جرایم علیه حیثیت معنوی و روانی تا حد خوبی دیده شده است.

نکته قابل توجه در این بخش این است که استفاده از روش‌های جدید ارتباطی مانند بستر اینترنت به منظور مزاحمت برای بانوان و ابراز خشونت کلامی به آن‌ها نیز دیده شده است. در این خصوص ارسال پیام‌های مستهجن برای زنان یا پیام‌های نامتعارف هم قابلیت پیگیری حقوقی توسط زنان را دارد.

از سویی تهدید زنان به قتل یا ضرر جسمی، عرضی یا مالی، تهدید به افشای سر و پخش بدون اجازه تصاویر زنان یا عکس‌ها و فیلم‌های خانوادگی و خصوصی، همه از جمله مواردی است که به عنوان جرم دیده شده است. البته هم اکنون نیز زنان امکان شکایت از افراد بابت پخش بدون اجازه عکس و فیلم را دارند.

نکته مثبت دیگر در این لایحه، اشاره به رفتار همسر در این بخش است. در تبصره ماده ۳۶ این بخش آمده است: «هرکس همسر خود را به طور مکرر تحقیر کند به یکی از مجازات‌های درجه هفت محکوم می‌گردد».

هر چند آوردن قید «به طور مکرر» در این بند می‌تواند بحث‌هایی را به دنبال داشته باشد، اما توجه به این نکته مهم که مردان حق هر برخوردی را با همسران خود ندارند، نکته مثبتی است که لازم است هم مردان و هم حتی خود زنان به آن توجه داشته باشند.

رفتار‌هایی آزاردهنده در اماکن عمومی

در مبحث سوم جرایم، این لایحه به موضوع جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی پرداخته است. تمرکز اصلی این بخش بر رابطه جنسی اجباری با زن، پیشنهاد رابطه یا درخواست رابطه است.

نکته مثبت این‌که اگر پیشنهاد یا درخواست رابطه در محیط کار به زن داده شود، حق زن برای پیگیری ماجرا دیده شده است، اما شاید یکی از فراگیرترین موارد در این بخش، ماده ۵۰ این مبحث باشد. آن‌جا که تدوین‌کنندگان لایحه آورده‌اند: «هرگاه در اماکن عمومی مردی عمداً بدن خود را به بدن زنی بزند یا به هر نحو باوی تماس ایجاد کند به شلاق درجه هشت محکوم می‌گردد.»

خشونت علیه زنان در خانه و محل کار

هر چند پیگیری خشونت جسمی و خشونت روانی از سوی اعضای خانواده، طبق موادی که پیش از این اشاره شده در این لایحه دیده شده است، اما جدای از آن، در مبحث چهارم این لایحه به موضوع جرایم علیه حقوق و تکالیف خانواده پرداخته شده است.

طبق مواد این مبحث «ازدواج و طلاق اجباری» زنان ممنوع است و کسی که مرتکب این موضوع شود (پدر، مادر یا هر فرد دیگری) به حبس یا جریمه نقدی محکوم خواهد شد. نکته دیگری که در این بخش آمده مربوط به زنان شاغل است.

این‌که در محیط‌های کاری، کارفرما حق تعیین تکلیف برای ازدواج یا بارداری زنان شاغل را ندارد و نمی‌تواند به واسطه مواردی، چون بچه‌دار شدن، زن را از حقوق قانونی خود در محیط کار محروم کند. البته واقعیت این است که بحث حمایت از زنان شاغل، موضوعی است که هنوز جای کار بسیاری دارد و اختصاص چند ماده به آن کفایت نمی‌کند.

کلام پایانی آن‌که هرچند انتقاد‌هایی به این لایحه وارد است، اما غالب متخصصان معتقدند تصویب و اجرایی شدن این لایحه می‌تواند قدم مثبت قابل توجهی برای تحقق حقوق زنان باشد و از بخشی از رفتار‌های خشن علیه زنان به خوبی پیشگیری کند.

زنان؛ قربانیانی که صدایشان کمتر شنیده می‌شود

خشونت‌های پنهان علیه زنان

هنوز هم در خصوص برخی از انواع خشونت‌ها علیه زنان، کمتر صحبت شده و زنان حمایت کمتری برای دفاع از حقوق خود در این زمینه دارند.

این روز‌ها متخصصان، خشونت علیه زنان را به صورت عمومی در چهار دسته تقسیم بندی می‌کنند؛ خشونت جسمانی، خشونت روانی و کلامی، خشونت جنسی و خشونت مالی. در لایحه‌ای که توسط قوه قضاییه تهیه شده است، خوشبختانه دو دسته اول خشونت، دیده شده و تا حدی به مصادیق آن اشاره شده است.

هر چند در بخش خشونت روانی، هنوز موضوع جای کار دارد. درباره خشونت جنسی نیز به صورت خاص، این لایحه خشونت جنسی علیه زنان توسط افراد غریبه را تا حدی تحت پوشش قرار داده، اما در خصوص خشونت جنسی توسط اعضای خانواده سکوت کرده و البته دسته آخر، یعنی خشونت مالی، بخشی است که به میزان زیادی در این لایحه مغفول مانده است.

منظور از خشونت مالی چیست؟

ساده‌ترین تعریف خشونت مالی را می‌توان این طور در نظر گرفت: این‌که فردی به واسطه توان مالی و جایگاهی که دارد، امکان دسترسی زن به منابع مالی را محدود کند و از پول به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر او کمک بگیرد. البته این منابع مالی، گاهی منابع مشترک خانواده است و گاهی پول و دارایی خود زن.

چند مثال زیر می‌تواند منظور از خشونت مالی را روشن‌تر کند: پدری که به دختر نوجوان یا جوانش اجازه خرج کردن بدون دخالت مستقیم خودش را ولو به میزان اندکی نمی‌دهد، همسری که ارث رسیده به زنش را تصاحب کرده و اجازه نمی‌دهد او برای آن تصمیم بگیرد.

زن شاغلی که ناچار است هر ماه تمام درآمد خود را به حساب همسرش واریز و طی ماه تنها با اجازه و تایید همسر خرج کند، زنی که برای درمان بیماری نیاز به پول دارد، اما همسر یا پدرش با وجود توان مالی در این زمینه تعلل می‌کند و .... استفاده از ابزار توان مالی برای تحت فشار گذاشتن زنان، یکی از روش‌های قدیمی برای اعمال نظر و وادار کردن زنان برای همراهی است.

شاید اگر زنان آگاهی بیشتری از حقوق خود در این زمینه داشتند و البته قانون نیز حمایت صریح‌تری از زنان در این خصوص می‌کرد، زنان کمتری قربانی این سبک خشونت می‌شدند.

به خشونت نه بگویید!

به عنوان یک خانم می‌توانید با توجه به این ۴ نکته، خشونت علیه خودتان را به کمترین میزان ممکن برسانید
خشونت علیه زنان، به هر شکلی که باشد و با هر توجیهی که همراه شود، محکوم است، اما واقعیت این است که محکوم کردن این رفتار‌های ناپسند در بسیاری از مواقع نمی‌تواند مانع تکرار آن شود. به راستی اگر قرار به توقف این رفتار‌ها از سوی زنان باشد، آن‌ها باید به چه نکاتی توجه داشته باشند؟

زنان؛ قربانیانی که صدایشان کمتر شنیده می‌شود

درباره حقوق خود اطلاعات کسب کنید

تا چند دهه قبل این‌که پدری برای ازدواج دخترش تصمیم بگیرد و حتی به عنوان ازدواج ناشی از خون‌بس او را به خانواده دیگری بدهد، امری شایع بود. اما حالا آرام آرام این موضوع در حال جا افتادن است که ازدواج یا طلاق اجباری، ممنوع است و خود دختر باید برای زندگی‌اش تصمیم بگیرد. اگر شما به عنوان یک زن تا به حال روی موضوع حقوق خود دقیق نشده‌اید، پیشنهاد اولیه ما مطالعه این پرونده و در کنار آن لایحه پیشنهادی قوه قضاییه در این زمینه است.

روی مهارت‌های ارتباطی خود کار کنید

این مشکل بسیاری از زنان است که با وجود آگاهی از حقوق خود، توان ایستادگی در برابر خشونت را ندارند. در این بین بسیاری جرئت مخالفت هم ندارند و می‌ترسند در صورت مخالفت، آسیب بیشتری ببینند یا این که در عین حال که قربانی ماجرا هستند، باز هم محکوم شوند. هر چند برای حل مشکلاتی، چون محکوم شدن قربانی یا پیشگیری از برخورد‌های نادرست دیگران، نیاز به فرهنگ سازی گسترده داریم، اما یادتان باشد در بسیاری از مواقع، آشنایی با مهارت بیان جرئت‌مندانه می‌تواند به شما کمک کند تا از حقوق خود به شکل کارآمدتری دفاع کنید.

خود را توانمند سازید

بسیاری از زنان قربانی خشونت، ناچار از ماندن در روابط آسیب‌زای خود هستند. این واقعیت تلخی است که پیدا کردن راه چاره برای آن نیز چندان آسان نیست. زنی که ناچار به تحمل شوهر بددهن و غیر قابل اصلاح خود است، چون امکان جدا شدن ندارد، زنی که بدرفتاری کارفرما را تحمل می‌کند، چون نیاز به آن شغل دارد و ....

در شرایطی از این دست، کسب مهارت برای درآمدزایی، گسترش دایره روابط اجتماعی، تقویت مهارت‌های اجتماعی و ... می‌تواند به زنان کمک کند تا گزینه‌های جدیدی برای خود تعریف و امکان بیرون آمدن از روابط پرآسیب را در زمانی کوتاه‌تر فراهم کنند.

سکوت نکنید

شکایت از دیگران بابت رفتار‌های آزاردهنده، یکی دیگر از موضوعاتی است که به صورت معمول با اکراه زیادی از سوی زنان صورت می‌گیرد. آن‌ها می‌ترسند نتوانند شکایت خود را اثبات کنند، متحمل بدرفتاری مضاعف شوند و تنها هزینه زیادی روی دست‌شان بماند و شکایت، آورده‌ای برایشان نداشته باشد.

اگر شما هم چنین دغدغه‌هایی دارید، شاید بهتر باشد از موارد کم‌هزینه‌تر آغاز کنید. به عنوان مثال اگر در فضای شبکه‌های اجتماعی به شما توهین شده، موضوع را در همان شبکه اجتماعی گزارش دهید. اگر در فضایی مانند مترو یا اتوبوس هدف بدرفتاری قرار گرفته‌اید، به مسئول بخش مراجعه کنید و رفتار فرد خاطی را گزارش دهید

اگر در محیط کار قربانی بدرفتاری یکی از همکاران شده‌اید، برای مدیر خود نامه بنویسید و وضعیت را شرح دهید. اگر در خانه قربانی خشونت همسر خود هستید با شماره اورژانس اجتماعی (۱۲۳) تماس بگیرید و از آن‌ها کمک بخواهید. این رفتار‌ها هیچ‌کدام به منزله شکایت حقوقی نیست، اما تمرین خوبی برای دفاع از حقوق شماست و به شما کمک می‌کند تا در زمان لازم بتوانید اقدام قانونی موردنیاز را به عنوان یک گزینه در نظر داشته باشید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      یکی از رایج ترین این خشونت ها توسط استادان مرد با درخواست ها و مزاحمتاشونه که حتی در صورت گزارش هم کاری نمیکنن مثلا دکتر ن.ف یکی از این ادم ها است فقط خود من از 4 دانشگاه مختلف خبر مزاحمت هاشو دارم که نهایتا یه ترم تعلیق شده اونم فقط از همون دانشگاه و الان چند دهس که تو محیط های دانشگاهی به رفتار کثیفش داره ادامه میده. سکوت نکردن و اینا همه حرفه مشکل جای دیگس!! وقتی قانونی پشت سر زن ها نیست چه کار میشه کرد؟

      پاسخ ها

      • اُپرا

        بصورت خودجوش و نامحسوس یه کم گرد و خاکش رو بتکونن ؛)

      • التماس تفکر

        کلیشه های جنسیتی.مرگ بر خشونت چه علیه زنان چه مردان و چه کودکان و کهنسالان

      • بدون نام

        کاش میشد مرد
        وقتی ک غرورت اجازه ی طلاق و رفتن ابروتو نمیده
        وقتی ک دلت نمیاد پدرو مادرتو ازرده ببینی تو سن کهولت
        وقتی بچه ی پنج شیش ساله داری و ....
        وقتی هیچ کاری هیچ قانونی هیچ چیزی پشت سر زن نیست کاش میشد مرد
        من خیلی وقته منظر مرگم اصلا دل خوشی و اینده ی روشنی نمیبینم برای خودم
        بچمم بزرگ میشه و فراموش میکنه ک روزی مادری داشته

      • بدون نام

        ما زنها حتی تو دادگاه و وکیل و هیچی شانس نداریم
        خیلیا ب چشم دیگه ایی مارو میبینن
        بابا بخدا زن بیوه عروسک نیس
        زن بیوه بلای جان زندگی ها نیست
        ولی متاسفانه بعضی خانم ها بد رفتار مکنن

    • باران

      مردی که بد دهنه و خشونت داره درست نمیشه با کلنجار رفتن باهاش بدتر هم میشه ما زنها به خاطر بچه هامون و اواره نشدن مجبوریم ندیده بگیریم و فراموش کنیم برا همینه که زنها افسرده میشن زود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نه به خشونت عليه مردان

      • بدون نام

        مجبور نیستین شده تنها زندگی کنین شده بدبخت تر زندگی کنین، اما جدا شین اما نذارین اون بچه همش خشونت های پدرشو ببینه چون بعدا اون خشونت ها رو رو سر یه دختر دبگه تلافی میکنه زندگی دخترای مردم رو خراب میکنید نه فقط زندگی خودتونو

    • am

      همه ما زنا همیشه توی این جامعه مظلوم واقع شدیم
      از شرکتی که تو رو بخاطر ظاهرت استخدامت میکنه تا اجبار خانواده ها برای ازدواج و بعدش هم رفتاری که شوهرت باهات میکنه همه و همه نشون میده هیچ وقت حق با یه زن نمیتونه باشه
      خواهر من بعد چند سال کتک خوردن وحشیانه از شوهرش داره طلاق میگیره که هیچ یک از اینا رو به ما نمیگفت هر بار که میپرسیدیم چی شده میگفت از پله افتادم یا به کابینت خوردم.وقتی که یه مرد به خاطر یه رابطه زنشو درک نمیکنه و کتکش میزنه مرد نیست از یه حیون هم کمتره چون هیچ حیونی با خانوادش همچین کاری نمیکنه
      متاسفانه متاسفم که یه زنم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مظلوم نمایی دیگه بسه مار عفعی

      • سارا

        منم متاسفانه زنم

    • بدون نام

      سلام
      کی گفته این طوریه که مردها هیولا وزنها بد بخت وزیر دست هستن
      خدای بیشتر زنها پدر مردها رو در اوردن با دادگاه وپاسگاه
      نصف شکایتها واسه مهریه نفقه .....
      مرد باید همه مایحتاج رو از توی دهن گرگ دربیاره
      مرد داره میمیره دیگه بسه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بله
        همیشه استثنا هست
        اما بیشتر زنها هستن ک زجر میکشن ولی صداشون درنمیاد

      • بدون نام

        كاملا دركت ميكنم ميفهمم با اينكه خودمم خانم هستم و سالها كار كردم بعضي فقط بعضي خانما توقع دارن بعد از ازدواج مرد وظيف داره خرجشو كامل بده پول آرايشگاه و مهمونيو لباساي كه هر ماه بهواد جديد باشه و خودش تا ساعت ١١-١٢ظهر بخوابه بعد يه ناهار با منت درست كنه يادشون ميره خونه باباشون مادرشون چجوري بوده خودشون چقدر خرج ميتونستن بكنن ما خانما بايد ياد بگيريم كار كنيم نه به اندازه مردا هركي ام دوست داشت بيشتر كار كنه نبايد چه زن چه مرد تو مسائل مالي وابسته بهم باشن

      • a

        مرد وظیفه اش کار کردنه منت هم نداره دوما مگه با یه حکم جعلی عدم تمکین همین زنا رو از هر چی مهریه و نفقه ست محروم نمیکنین؟! اگه هم مهریه تعلق بگیره مگه میدن؟!
        وجود همین مهریه نشون میده زنا نه پولکی هستن نه چیژ دیگه ای ، فقط نشون میده که زنا یه پشتوانه واسه خودشون میخوان یه چیزی که بهش پشتش گرم باشه

      • بدون نام

        ههه ! بهتره یک سر به آمار خشونت های خانگی ، آزار های جنسی و... بزنید

      • بدون نام

        بهتره ببندیش

      • بدون نام

        aکاربر
        کاربر کردن مال همه هست نه فقط مرد (کار کردن بیرون از خانه)

    • Saharnaaz

      فیلم خانه پدری رو حتما ببینید

      پاسخ ها

      • بدون نام

        موافقم

    • مریم

      ای خدا دردمو به کی بگم عمرم تباه شد تو جوونی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خوبت شد چرا قبل از ازدواج درست تحقیق نکردی ؟پس حرف مفت نزن

    • بدون نام

      من دقيقا بعدازگرفتن ليسانسم توي يكي از مراكز دولتي استخدام رسمي شدم تقريبا ٢٢ساله شاد و پر انرژي بودم تو محيط كار متوجه نگاه ها بد همكارا مخصوصا متاهلا شدم برام وحشتناك بود مجردا بهتر برخورد ميكردن باهات حتي دفاع هم ميكردن متاهلا فقط دنبال رابطه بود خدا رو شكر ميكنم خيلي زود ازدواج كردم حتي بعد از ازدواج هم اگه خانمي يه ذره تو روشون ميخنديدباهاشون دوست ميشدن بعضي وقتا فكر ميكنم سالم موندن تو محيط كار واقعا هنره از هركي برنمياد شايد خدا هوامو داشت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کاش هیچ زنی مجبور نبود برای پول کار کنه

      • بدون نام

        خداروشکررر

      • ali

        اصلا درست نیست خانوم کار کنه

      • حنانه۲۱

        کاربر۱۷:۴۳ عزیزم مگه پول دراوردن عیبه که میگی مجبور؟؟خیلی از خانما علاقه دارن کار کنن و کسب درامد کنن مخصوصا تو این دوره زمونه همینکه یه درامدی در کنار همسرشون داشته باشن،خودش یه کمک بزرگ ب زندگیشه
        هرکی ب اقتضای شرایط زندگیش خودش هدفاشو انتخاب میکنه
        اینطور نیس که ما هر زنی دیدیم ک کار میکنه یا برعکس شاغل نباشه،قضاوتش کنیم!!

      • بدون نام

        بهتره که ببندیش حالا فهمیدیaliکاربر هایی مثل

      • بدون نام

        علی تو لطف کن نظر قجریت رو برای خودت نگه دار

      • بدون نام

        کاربرali میدونی چرا میگی درست نیست چون افکارت مربوط به بیست دهه پیشه اما متولد همین چند دهه پیشی. پوسیده ای پوسیدههههههه

    • بدون نام

      به جای اینکه قربون صدقه معامله شاهپسرهاتون برید آداب بچه تربیت کردن یاد بگیرید و بچه هاتون رو درست تربیت کنید تا در آینده زن ستیز نشوند. خانمهای مظلوم واقع شده!

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقاااااا

    • بدون نام

      هر چه قدر مردان زنان را وابسته تر به خودشون ببینن بیشتر اذیتشون میکنن

    • بدون نام

      قربانی هوس و خودشیفتگی و تربیت نادرست مردان همیشه زنان هستند.جمله معروفی که میگن گناه زمانی اتفاق میوفته که زنا انجامش بدن واسه مردا میشه ثواب و کار خیر از بس پیشرافتن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دمت گرم

    • بدون نام

      بعضی استادا که آخرشن ازکثافت کاری!
      دانشگاه شهرستان قوچان مشهد دانشجو بودم یه پیرمرد استاد ازکارافتاده داشتیم که هردختری باهاش بود، بهش ۲۰ میداد . اما مال ما خَرخونا برگه روتصیح نمی کرداز دَم ۱۴ میداد.خدالعنتش کنه ،معدلم خیلی کم شد.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        قوچان چه ربطی به مشهد داره؟

    • ...........

      بنظرمن هرموقع مردی زنش رو کتک میزنه زن هم باید تلافی کنه و اون رو کتک بزنه....هیچ مردی بالاتر از هیچ زنی نیست....و اون مردی که زنش رو کتک میزنه یه آدم حقیر و روانیه باید هرچی زودتر خودشو به روانپزشک نشون بده.......زن باید نترس و قوی باشه باید تحت هرشرایطی بتونه از خودش دفاع کنه..درضمن مردای واقعی دیگه الان خیلی کم پیدا میشن.....زن هست که صدتا مرد دربرابرش هیچ.....

      پاسخ ها

      • زهره

        موافقم.من خودم یکبار که شوهرم منو زد منم دستشو گاز گرفتم دوتا بخیه خورد دستش از اون موقع خودشو جمع کرده
        از من به هم هزنها نصیحت اگه شوهر عوضی تون زدتون شما هم بزنید
        اینجوری اگه سه تا بخوری حداقل خوشحالی یکی زدی

    • بدون نام

      اين ماله 40 ساله پيشه الان مردان مورد خشونت زباني و فيزيكي زنان قرار دارند ...!!!

      پاسخ ها

      • زهره

        عجبشون

      • بدون نام

        دقیقا

      • بدون نام

        بله مسئولین باید فکری در مورد این مسئله بکنن

      • بدون نام

        در عوض شما هم پدر ما رو در آوردید در همه ی موارد

    • بدون نام

      تومیدونستی قوچان کجاست؟من نمیدونستم شهری از مشهده!

    • بدون نام

      حالا ما یه برادر داریم صد رحمت به سگ هار !!!!

      ترسو و حسود و خودشیفته یکسره میره بدنسازی ،زورگو میگه انجام هم ندیم مثل سگ حمله می کنه بهمون

      هیچکس محل اش،نمیذاره ،اول اش دلمون براش،می سوخت چون می دونستیم بیرون حساب اش نمی کنن سر ما خالی،می کنه. اما دیگه خسته شدیم

      ادامه بده شکایتشو می کنیم

      میگن براش زن بگیرید آدم میشه
      گفتم آره !!!!
      زنه سه روزه مهریه رو میذاره اجرا خودشم که عرضه نداره ما باید بدیمش .
      بعدم می دونم زن بگیره خودش اذیتش می کنه اما انتظار داره ما جبران کنیم و از دل اش در بیاریم

    • سمانه

      ما این لایحه رو مدیون نماینده های اصلاح طلب هستیم. اصلاح طلب ها با تمام ایرادهایی که بهشون وارده اقدامات مثبت زیاد داشتند که توجه به اونها نیاز به چشم بصیرت داره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج