۴۲۵۴۲۰
۱ نظر
۵۰۲۲
۱ نظر
۵۰۲۲
پ

کشف مومیایی ۳۲۰۰ ساله در مصر باستان

باستان‌شناسان اسپانیایی به تازگی مومیایی‌ای را در شهر جنوبی مصر یعنی «اقصر» (Luxor) کشف کرده‌اند که ۳۲۰۰ سال قدمت دارد.

خبرگزاری آنا - نسترن صائبی: باستان‌شناسان اسپانیایی به تازگی مومیایی‌ای را در شهر جنوبی مصر یعنی «اقصر» (Luxor) کشف کرده‌اند که ۳۲۰۰ سال قدمت دارد.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان

این مومیایی در یک مقبره که احتمالا تاریخ آن به ۶۶۴ تا ۱۰۷۵ قبل از میلاد برمی‌گردد، در قسمت غربی رود نیل و ۷۰۰ کیلومتری جنوب قاهره کشف شده است. این مومیایی با پارچه کتانی آغشته به گچ پوشیده شده و سپس در داخل یک تابوت چوبی رنگ‌آمیزی‌شده در نزدیکی معبد مربوط به دوران چهارم هزاره پادشاه جنگجو «توتمس سوم» به خاک سپرده شده است.

به گفته باستان‌شناسان، به نظر می‌رسد آرامگاهی که این مومیایی در آن دفن شده است، متعلق به یک نجیب‌زاده با نام «Amenrenef»، یکی از پیشخدمت‌های خانواده سلطنتی است.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان
تابوت مومیایی در داخل یک آرامگاه که در معبد «اقصر» در جنوب مصر قرار دارد، کشف شد

مریم سکو آلوارز، مدیر تیم باستان‌شناسی، می‌گوید: «تابوت این مومیایی با رنگ‌های بسیار متنوع و زنده‌ای نقاشی شده است که در واقع یادآور نمادهای مذهبی مصر باستان است؛ مثل الهه ایزیس و نفتیس که در حال نمایش بال‌های خود هستند و همچنین چهار پسر حوروس».

نخستین شواهد به دست آمده از مومیایی کردن انسان‌ها در مصر به سال 4500 قبل از میلاد برمی‌گردد که تفکر مذهبی پشت آن، حفظ بدن انسان‌ها برای زندگی پس از مرگ بود.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان
این تابوت در نزدیکی معبد «هزاره فرعون توتمس سوم» کشف شده است
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان
اقصر یکی از مناطق کلیدی در صنعت گردشگری مصر به شمار می‌رود. این تصویر، نمای هوایی از خرابه‌های معبد مردگان رامسس دوم است

توتمس سوم

توتمُس سوم ششمین فرعون از دودمان هجدهم مصر باستان بود. او در ۲۲ سال آغاز فرمانروایی‌اش هم‌زمان با نامادریش «هتشپسوت» پادشاهی می‌کرد. پس از مرگ هتشپسوت او به قدرت راستین دست یافت و آنچنان امپراتوری‌ای پدیدآورد که تا آن زمان در مصر دیده نشده بود. او ۱۷ بار لشکرکشی کرد و از شمال سوریه کنونی تا چهارمین آبشار بزرگ نیل در نوبه را به زیر پرچم خود درآورد.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان

او را سازنده ۵۰ پرستشگاه در مصر می‌دانند. در دوره پادشاهی او معماری به بالاترین ورزیدگی و هنر خود رسید و چه پیش و پس از پادشاهی او هرگز همانندی نیافت. پس از مرگ، او را در دره پادشاهان که آرامگاه شاهان در دوره او بود به خاک سپردند. پس از او پسرش آمن‌هوتپ دوم به جانشینیش رسید.

الهه ایزیس

ایزیس (Isis)، الهه طبیعت، باززایی، تجسم ماهیت سحر و جادو و یکی از محبوب‌ترین الهه‌های مصر باستان به شمار می‌رود. او خواهر و همسر اوزیریس بود و از او صاحب فرزندی به نام حوروس شد.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان

در افسانه ایزیس او به دنبال جسد همسر خود، که توسط برادرش «ست» کشته شده بود، می‌گشت. نام ایزیس از نظر «پلوتارک»، تاریخ‌نگاران، زندگی‌نامه‌نویس و مقاله‌نویس یونان باستان، به معنی «دانش» است. ایزیس به صورت یک زن با یک دیسک خورشید شکل در بین شاخ‌های گاوی روی سرش مجسم می‌شود.

الهه نفتیس

نِفتیس (Nephthys) ایزد بانوی مردگان از ایزدان مصر باستان و از خانواده اوزیریس به شمار می‌رود. نامش شکل یونانی‌شده «نب‌تت» (nebthet) است و پلوتارک او را «آفریدویت» و «نیک» خوانده است.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان

او را مانند زنی تصویر کرده‌اند که بر سرش دو تصویر نگاره به چشم می‌خورد که دلالت بر نام او دارد و به معنی بانوی کاخ است. این دو تصویر نگاره عبارتند از یک سبد (neb) که روی نشانه‌ای قرار دارد که به معنی کاخ است. در افسانه ایزیسی، نفتیس در اصل ایزد بانوی مردگان و خواهر دوم ایزیس و ازیریس به شمار می‌رفت.

حوروس و چهار فرزندش

حوروس یا حاروئریس (Horus) در اساطیر مصر باستان عنوانی است که به طور کلی برای ایزدان متعددی به کار برده می‌شود ولی بلندآوازه‌ترین آنها حوروس فرزند ایزیس یا حوروس صغیر است، که پس از مرگ پدرش ازیریس انتقام او را گرفت. در بین صفات تمامی ایزدانی که با نام حوروس شناخته می‌شوند، مقام سلطنت، نماد آسمان و خورشید و پیروزی به چشم می‌خورد.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان

او «ایزد عقاب‌نما» یا خدای قوش‌سر بود که در نگاره‌های بازمانده از مصر باستان، سر عقاب دارد. او با نام هور که در مصری تلفظ واژه‌ای دارد، به معنای آسمان در نظر مصریان باستان، عقاب‌نما می‌نمود که فراز سرشان در آسمان پرواز می‌کرد. بسیاری از آنها آسمان را همچون عقابی ایزدی می‌پنداشتند که دو چشمش، یکی خورشید و دیگری ماه بود. پرستندگان ایزد عقاب‌نما را در نظام‌های پیش از تاریخ، «توتم» می‌دانستند و از نخستین زمان موجودی ایزدی و برجسته به شمار می‌آمد.

چهار فرزند حوروس چهار خدای مصر باستان هستند که همراه مومیایی‌ها می‌گذاشتند تا از آنها حفاظت کنند. این خدایان شامل «حاپی»، «ایمست»، «داموتف» و «کبه‌سنوف» بودند.
کشف مومیایی 3200 ساله در مصر باستان
چهار فرزند حوروس
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • golbahar

      جالب بود من عاشق مصر باستان و عجایبشم :)

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج