روش استفاده درست از یخچال و فریزر
رای حفظ ارزش تغذیهای مواد غذایی درون یخچال و فریزر، توجه به برخی نکات دارای اهمیت است.
برای حفظ ارزش تغذیهای مواد غذایی درون یخچال و فریزر، توجه به برخی نکات دارای اهمیت است. نگهداری موادغذایی در حالت انجماد بمدت طولانی موجب میشود که مقداری از ویتامینها (به خصوص ویتامینهای گروه ب و ویتــامین ث) موادغذایی کاهش یابد. علاوه بر آن از کیفیت ظاهری موادغذایی مانند طعم، رنگ و به طور کلی خصوصیات کیفی آن نیز کاسته میشود. بنابراین برای اینکه ارزش تغذیهای مواد غذایی بیشتر حفظ شود باید به نکات زیر توجه نمود:
۱- بعضی از مواد غذایی مانند سبزیها را بهتر است قبل از نگهداری در فریزر حرارت داد. حرارت دادن، آنزیمها و میکروبها را از بین میبرد، در حالی که اگر موادغذایی بدون حرارت دادن منجمد شوند میکربهایی که در ماده غذایی ممکن است وجود داشته باشند از بین نرفته و فقط از رشد آن ها جلوگیری میشود و درهنگام مصرف مجددا رشد و تکثیر پیدا میکنند و میتوانند موجب بیماری شوند.
۲- خونابههایی که هنگام خارج کردن موادغذایی از حالت انجماد از گوشتها خارج میشود،حاوی مقداری از املاح و ویتامینهای موجود در گوشت است و باید با رعایت اصول بهداشتی، مجددا به غذا اضافه شوند.
۳- مواد غذایی که از حالت انجماد خارج شدهاند، باید در حداقل زمان و اضافه کردن حداقل مقدار آب و با حداقل مقدار حرارت پخته شوند.
۴- هر قدر سرعت انجماد بیشتر باشد، تغییرات نامطلوب موادغذایی کمتر است. بنابراین بهتراست مواد غذایی را به تدریج و در فواصل زمانی هر ۱۰ ساعت و یا بیشتر در داخل فریزر قرار داد و از گذاشتن مقدار زیادی غذا در آن واحد در داخل فریزر خودداری کرد.
۵- یخچال را نباید بیشتر از ظرفیت آن از مواد غذایی پر کرد.
۶- یخچال باید در یک سطح صاف قرار داده شود و تراز باشد.
۱- بعضی از مواد غذایی مانند سبزیها را بهتر است قبل از نگهداری در فریزر حرارت داد. حرارت دادن، آنزیمها و میکروبها را از بین میبرد، در حالی که اگر موادغذایی بدون حرارت دادن منجمد شوند میکربهایی که در ماده غذایی ممکن است وجود داشته باشند از بین نرفته و فقط از رشد آن ها جلوگیری میشود و درهنگام مصرف مجددا رشد و تکثیر پیدا میکنند و میتوانند موجب بیماری شوند.
۲- خونابههایی که هنگام خارج کردن موادغذایی از حالت انجماد از گوشتها خارج میشود،حاوی مقداری از املاح و ویتامینهای موجود در گوشت است و باید با رعایت اصول بهداشتی، مجددا به غذا اضافه شوند.
۳- مواد غذایی که از حالت انجماد خارج شدهاند، باید در حداقل زمان و اضافه کردن حداقل مقدار آب و با حداقل مقدار حرارت پخته شوند.
۴- هر قدر سرعت انجماد بیشتر باشد، تغییرات نامطلوب موادغذایی کمتر است. بنابراین بهتراست مواد غذایی را به تدریج و در فواصل زمانی هر ۱۰ ساعت و یا بیشتر در داخل فریزر قرار داد و از گذاشتن مقدار زیادی غذا در آن واحد در داخل فریزر خودداری کرد.
۵- یخچال را نباید بیشتر از ظرفیت آن از مواد غذایی پر کرد.
۶- یخچال باید در یک سطح صاف قرار داده شود و تراز باشد.
منبع : همشهری آنلاین
پ
ارسال نظر