تاثيرات سيگار بر اجزاي بدن
تجـزيه از درون
عكسهاي تهوعآور روي جعبههاي سيگار را ديدهايد؟ همانهايي كه تفاوت ريه سيگاري با ريه سالم را نشان ميدهند؟ فكر ميكنيد شوخي است؟ نه آقاجان، اينطور نيست، كاملا واقعي است. تازه اگر بدانيد به غير از آن عكسها چقدر تصاوير بدتري ميتوان از اثرات سيگار بر اعضاي مختلف بدن نشان داد كه جعبه كوچك سيگار اجازه چاپ آنها را نميدهد چه؟ براي نمونه متن زير را بخوانيد
۱ - موها در افراد سيگاري زودتر نازك و شكننده ميشود و تغيير رنگ ميدهد. خاكستري شدن موها در افراد سيگاري ۳تا۶ برابر افراد عادي و ريزش موها هم در اين افراد شايعتر است. نيكوتين موجود در سيگار به فوليكولهاي موي سر و گردش خون ريشه موها آسيب ميرساند و اكسيژن مورد نياز موها را هم كاهش ميدهد. به همين دليل ميزان ريزش مو و طاسي در افراد سيگاري بيشتر است.
2 - سيگار تقريبا فاكتور اصلي خطر درتمام سرطانهاي ناحيه دهان و مري است. سرطان لب، زبان، دهان و حنجره در اثر تماس مستقيم سلولها با دود سيگار ايجاد ميشوند. طوري كه ميزان سرطان حنجره در سيگاريها تقريبا 20 تا 30 برابر افراد عادي است. به غير از همه اينها، بوي بد دهان و شايع بودن عفونتها از مشكلات هميشگي سيگاريهاست.
۳ - سيگار به بيشترين جايي كه بيشترين ضرر را ميزند، سيستم ايمني دندانها و لثه استف. ميزان عفونت لثه در سيگاريها ۶ برابر افراد عادي است. تورم لثه و رنگ پريدهشدن آنها ناشي از اختلال خونرساني به آنهاست. پلاك كه زمينهساز پوسيدگي دندان هستند، در اثر سيگار كشيدن بيشتر توليد ميشوند. رنگ دندانها تغيير ميكند و ميزان ترشح بزاق كه لايه حفاظتي دندان است نيز كاهش مييابد. نيكوتين موجود در سيگار با رسوب روي دندان لكههاي زرد رنگي بهجود ميآورد كه از ويژگيهاي دندان سيگاريهاست. ريشه دندانها هم در اثر سيگار متورم ميشود و لق شدن دندان را تسريع ميكند.
4 - خيلي از زوجهاي نابارور شايد ندانند يكي از عوامل متعدد ناباروري سيگار كشيدن يكي از زوجهاست. كاهش تعداد اسپرمها، كاهش قدرت حركت آنها در آقايان و اختلالات تخمكگذاري در خانمها ممكن است در اثر كشيدن سيگار باشد. كاهش ميل جنسي هم ميتواند يكي از عوارض مصرف دخانيات باشد. به غير از اينها ضعف سيستم ايمني و افزايش عفونتهاي رحمي يا مجاري ادراري هم ميتواند بهطور غيرمستقيم از اثرات سيگار روي توانايي باروري باشد. در افراد سيگاري سرطان مثانه شيوع بيشتري دارد.
5 - روند بهبود شكستگيهاي استخوان به دليل سيگار كشيدن به تاخير ميافتد و نيكوتين با كاهش جريان خون در بافتها ترميم استخوان را با مشكل مواجه ميكند. استئوپروز يا پوكي استخوان هم در سيگاريها زودتر بهوجود ميآيد كه اين مشكل در خانمها بيشتر خود را نشان ميدهد. پوكي استخوان در استخوانهاي لگن و ستون مهره بيشتر ديده ميشود و ديسكهاي بين مهرهاي در افراد سيگاري تحليل رفتهاند. در سيگاريها قدرت عضلاني و ترميم بافت هم كمتر از افراد عادي است.
بيشتر است.
50 درصد سرطانهاي كبد، كليه و پانكراس در آقايان در اثر سيگار كشيدن بهوجود ميآيند. تغييراتي كه در واكنشهاي شيميايي بدن در اثر سموم سيگار بهوجود ميآيد، احتمال ايجاد سنگهاي صفراوي و كليوي را افزايش ميدهد. تحقيقات مختلف حداقل 30درصد مرگوميرهاي ناشي از سرطان پانكراس را ناشي از كشيدن سيگار ميدانند.
منبع : مجله زندگی ایده آل
ارسال نظر