سریال جذاب «عداوت»؛ داستان دشمنی بین دو ستاره
درباره مینی سریال جذاب «عداوت» که از شبکه اف. ایکس پخش شده و داستان دو ستاره هالیوود و دشمنی بین شان را روایت می کند.
روزنامه هفت صبح - صوفیا نصرالهی: درباره مینی سریال جذاب «عداوت» که از شبکه اف. ایکس پخش شده و داستان دو ستاره هالیوود و دشمنی بین شان را روایت می کند.
برای آنهایی که اهل سریال دیدن نیستند، ازجمله خودم، تماشای مینی سریال ها کار راحت تری است. ذات مینی سریال های این روزها به آثار سینمایی نزدیک تر است. این ذاتی که می گویم شامل میزانسن ها، شیوه کارگردانی، حرکت دوربین و نکات فنی می شود گرنه که در عصر طلایی تلویزیوین، بازی ها در سریال ها هم به اندازه فیلم ها درخشان است.
برای آنهایی که اهل سریال دیدن نیستند، ازجمله خودم، تماشای مینی سریال ها کار راحت تری است. ذات مینی سریال های این روزها به آثار سینمایی نزدیک تر است. این ذاتی که می گویم شامل میزانسن ها، شیوه کارگردانی، حرکت دوربین و نکات فنی می شود گرنه که در عصر طلایی تلویزیوین، بازی ها در سریال ها هم به اندازه فیلم ها درخشان است.
مدعایش فصل اول مینی سریال «کارآگاه حقیقی» که از همان نمای ابتدایی کاملا سینمایی است و می شود روی پرده بزرگ نمایش اش داد. مینی سریال «عداوت» که امسال از شبکه اف. ایکس پخش شده، علاوه بر ساختار سینمایی اش سوژه سینمایی هم دارد. درباره دو ستاره بزرگ هالیوود در دهه ۳۰ و ۴۰: جوآن کرافورد و بتی دیویس.
برای دیدن این مینی سریال شاید یک پیش زمینه کلی از سینمای کلاسیک نیاز داشته باشید. البته بدون آن هم داستانس ریال آنقدر کامل و روانشناختی هست که مخاطباش را خسته نکند اما اگر قصه آن سال را بدانید دانستن این جزییات برایتان جذاب تر می شود. قصه جوآن کرافورد و بتی دیویس به دوران قدرت استودیوها بر می گردد. زمانی که بازیگران تحت قرارداد استودیوها بودند و معمولا هم نقش هایشان مشخص بود. کرافورد در متروگلدوین مایر نقش زنان جذاب را در فیلم های معمولی بازی می کرد و بتی دیویس در استودیوی برادران وارنر در فیلم های متفاوت تر با نقش های متفاوت تر ظاهر می شد.
فیلم های کرافورد محبوبیت بیشتری میان مردم داشتند و دیویس بازیگر موفق تری بود. احتمالا اگر هر کدام از آنها در استودیوی خودشان می ماندند، تیرهای ترکش شان به هم نمی خورد ولی استودیوها حاکمان اصلی هالیوود بودند و بازیگران برایشان یک مشت عروسک.
روسای استودیو مهره های بازی شطرنج را حرکت دادند و جک وارنر، کرافورد را از مترو گلدوین مایر گرفت تا چماقی بالای سر بتی دیویس باشد که بیشتر اوقات با چموشی هایش باعث دردسر استودیو می شد. کرافورد در همان سال های ابتدای ورود به وارنر، اسکار بهترین بازیگر زن را برای فیلم «میلدرد پیرس» گرفت. طبیعی است که رقابت او و دیویس جدی تر شد.
سریال «عداوت» در هشت اپیزود ریشه های مختلف دشمنی میان دیویس و کرافورد را در دل داستانک های مختلف نشان می دهد اما تمرکز اصلی روی فیلم «چه بر سر بیبی جین آمد؟» است. فیلمی که دو دشمن قدیمی را کنار هم جلوی دوربین قرار داد. یک بی مووی در ژانر وحشت تبدیل به فیلمی شد که منتقدان و مردم از آن استقبال فوق العاده ای کردند و بخش زیادی از این استقبال مرهون کنار هم قرار گرفتن دو بازیگر بزرگی بود که از دوران اوج شان فاصله گرفته بودند و قرار بود این فیلم بازگشت دوباره آنها به صدر خبرها باشد. وارنر البته تئوری دیگری هم داشت: می خواست برای مطبوعات خوراک تهیه کند و چه خوراکی بهتر از دعوای همیشگی بین کرافورد و دیویس؟!
مینی سریال «عداوت» علاوه بر اینکه نقبی به یکی از قصه های جذاب هالیوود می زند، یک داستان روانشناختی درباره تاثیرات شهرت، خانواده و کودکی و چگونگی مواجهه با شکست است. این بُعد سریال حتی برای تماشاگری که فیلم «چه بر سر بیبی جین آمد؟» رابرت آلدریچ را ندیده و حتی تصوری از میزان شهرت و محبوبیت کرافورد و دیویس و اقتدار استودیوها در هالیوود ندارد هم می تواند جذاب باشد.
کرافورد مشخصا شکننده تر است. هم به دلیل پیشینه خانوادگی اش و کودکی سخت و محنت بار و هم به خاطر مسیری که طی کرده تا تبدیل به یک ستاره محبوب شده است از جذابیتش برای رسیدن به قله سینما استفاده کرده در حالی که تحصیلات آکادمیک سینمایی نداشته و به همین دلیل وقتی پا به سن می گذارد ناگهان خودش را در لبه دره نابودی می بیند و دیوانه وار حرکاتی انجام می دهد که در شان یک ستاره سینما نیست.
از آن طرف دیویس بازیگر تئاتر بوده و حتی در آن زمان هم برای بازیگرانی که از تئاتر به سینما آمده بودند، ارج و قرب بیشتر قائل می شدند. دیویس هم دوران افول را طی می کند ولی به اندازه کرافورد در برابر از دست دادن طرفدارانش نگران و مضطرب نیست. برای او جوایز و افتخاراتش مهم است. این دو روح سرگردان رو به روی هم قرار می گیرند و تمام تلاش شان را می کنند تا در فیلمی که آخرین روزنه امیدشان به شمار می رود بدرخشند. موفق هم می شوند اما «بینی جین» یک اتفاق است و قرار نیست دوباره دیویس و کرافورد را تبدیل به ستاره کند. دوره آنها تمام شده است.
یکی از تکان دهنده ترین لحظات سریال تلاش کرافورد برای دیده شدن در اسکار است. وقتی سراغ آن بنکرافت و جرالدین پیج می رود و هر دو بازیگر دلشان به حالش می سوزد. سینما کم کم پوست انداخته و شرایطی تغییر می کند و بنکرافت و پیج قرار است ستاره های دوران جدید باشند. بازیگری، جوایز و حتی محبوبیت برایشان معنای دیگری دارد.
«عداوت» سریالی روانشناختی درباره رنج و عذاب شهرت است. شهرتی که همان اندازه که لذت بخش است می تواند ترسناک و نابودکننده هم باشد. سوزان ساراندون در نقش بتی دیویس و جسیکا لنگ در نقش جوآن کرافورد، بازی های درخشانی دارند به خصوص جسیکا لنگ که مدت ها بود در فیلم هایی متوسط نقش آفرینی های متوسط از خودش نشان می داد. کاراکتر جوآن کرافورد درهم شکسته، فرصت بیشتری هم به لنگ برای عرض اندام می دهد.
پیچیده ترین و جذاب ترین لحظات سریال هم سکانس هایی هستند که دو بازیگر زن رو به روی هم قرار می گیرند و عقده ها و خشم و نفرت شان را در صورت هم پرتاب می کنند. سریالی که هوشمندانه ساخته شده با طراحی صحنه و کارگردانی شیکی که برازنده ادای دین به دو ستاره قدیمی سینماست. سریال لحظات شوخ طبعانه دارد اما وجه تراژدی ان بر لحن گاهی کمدی اش می چربد.
«عداوت» یک سطح دیگر هم دارد: نمایش دهنده جنبش های زنان در هالیوود که در نهایت منجر به قدرت کمتر استودیوها شد. البته که هنوز زنان در هالیوود به مطالبات شان دست پیدا نمی کنند. سخنرانی سه سال پیش پاتریشیا آرکت که اسکار بازیگر زن مکمل را برای فیلم «پسربچگی» برده بود و به دستمزد نابرابر زن ها اعتراض کرد و با حمایت بازیگران زن رو به رو شد نشان می دهد بی عدالتی نسبت به بازیگران هنوز هم در سینما وجود دارد.
فقط یاد گرفته اند به جای اینکه خشم شان را روی هم خالی کنند، به تهیه کننده ها و کارگردانان اعتراض کنند و پشت هم بایستند. خالقان این سریال موفق شده اند داستان دعوای دو زن را به سطح بالاتری ببرند و از دل آن حتی تاریخ دوره ای از سینما را روایت کنند.

سریال «عداوت»
• خالقان: ژافی کوهن، مایکل زم، رایان مورفی
• بازیگران: سوزان ساراندون، جسیکا لنگ، استنلی توچی، آلفرد مولینا
• رتبه در imdb، 131 میان 250 سریال برتر تلویزیون
• امتیاز در imdb: ۸.۷ از ۱۰
• تعداد اپیزود: هشت
• خلاصه داستان: جوآن کرافورد و بتی دیویس که هر دو تحت قرارداد استودیوی وارنر بودند پا به سن گذاشته اند و نقش درست و حسابی به آنها پیشنهاد نمی شود و محبوبیت شان را میان مخاطبان سینما از دست داده اند. کرافورد برای بازگشت به دوران طلایی خودش کتابی پیدا می کند به نام «چه بر سر بیبی جین آمد؟» و سراغ دوست قدیمی اش آلدریچ می رود تا آن را کارگردانی کند در حالی که قرار است بازیگر رو به رو، دشمن قدیمی اش، بتی دیویس باشد.
تبلیغات متنی
-
فال روزانه یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ | فال امروز| Daily Omen
-
جرائم دیرکرد بیمهنامه شخص ثالث بخشیده شد
-
توافق ایران با آمریکا وارد فاز تازهای شد
-
فرود هواپیمای مرموز روسی در تهران
-
تازهترین قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد
-
اقدام غیرمجاز یک بازیکن، پرسپولیس را شاکی کرد
-
پشتپرده سفر یک روزه وزیر خارجه قطر به ایران
-
حرکت تازه و غیرمعمول دولت توجهبرانگیز شد
-
چهره غمانگیز یک پیرمرد هنگام شنیدن آواز پسری در مترو
-
به شمار فوتیهای انفجار بندرعباس اضافه شد
-
قتل همسر و مادرزن به خاطر یک مشت طلا
-
مهمترین گزینه سرمربیگری استقلال منتفی شد
-
پیغام معنادار پزشکیان به آمریکا درباره جنگ
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
آملیلاریجانی: اقدام اروپا بدون پاسخ نمیماند
-
توافق ایران با آمریکا وارد فاز تازهای شد
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
اختلال مجدد اینترنت در ایران طی ساعات اخیر
-
تصویر توجهبرانگیز از یکی از مجروحان انفجار بندرعباس
-
تماس مهمی که شبانه از آذربایجان با پزشکیان گرفته شد
-
فوری؛ نخست وزیر قطر وارد تهران شد
-
عراقچی با عکس تنگه هرمز به آمریکا پیغام داد
-
واکنش معنادار خبرنگار اکسیوس به توییت لاریجانی
-
بازتاب گسترده تصویر آسمان ایران از ساعاتی پیش
-
ترامپ باز هم ایران را تهدید کرد
-
واکنش رسمی فدراسیون فوتبال به خبر خداحافظی ملیپوشان
-
خبر فوری علی لاریجانی در رابطه با آمریکا
-
تصویر توجهبرانگیز یک رسانه از آسمان ایران
-
یک ادعا: گزینه جنگ از دستور کار آمریکا خارج شد
-
پاسخ یک مقام ارشد عرب درباره اهداف آمریکا در ایران
-
اعزام ناوشکنهای چین به آبهای اطراف ایران
-
کریسمسِ صداوسیمای ایران تا ابد عزادار شد
-
احکام برخی دستگیرشگان اعتراضات اخیر صادر شد
-
صابرین نیوز: ادعاهای کارشناس شبکه افق مضحک است!
-
در ساعات اخیر مهدی قایدی در صدر چهرههای پربحث است
-
هواپیمای دولتی ایران راهی مسکو شد
-
نعمیه نظامدوست: دلم میخواهد بمیرم
-
بازیکن خارجی استقلال آماده پخش زنده جنگ ایران و آمریکا شد!
-
تاییدنشده؛ شرط آمریکا برای انصراف از اقدام نظامی!
-
دو انفجار خبرساز در اهواز و بندرعباس
-
رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین تکذیب شد؟
-
در ساعات اخیر احتمال حمله آمریکا به ایران کاهش یافت
-
ترامپ امشب از یک تصمیم جدید درباره ایران خبر داد
-
چهره «طلا جفرودی» سریال سوجان در ۴۰ سالگی
-
وضعیت تعطیلی مدارس تهران، شنبه ۱۱ بهمن
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
توی یه صحنه از فیلم بیبی جین،آخرای فیلم،بتی دیویس به کراوفورد میگه تموم این مدت میتونستیم دوستای خوبی برای هم باشیم ولی حالا دیگه برا برگشتن به عقب دیر شده