به قلم Sebastian Mittag از وب سایت آلمانی Sport۱؛
واگذاری دمبله به بارسا، منطقی یا غیر قابل دفاع؟
بارسلونا به شدت به دنبال جذب عثمان دمبله برای پر نمودن جای خالی نیمار است. آیا فروش این ستاره فرانسوی در این تابستان به نفع دورتموند تمام خواهد شد؟
طرفداری: انتقال رکورد شکن نیمار به پاری سن ژرمن تاثیرات بسیار فراوانی به همراه داشته است که یکی از آنها افزایش قدرت مالی باشگاه بارسلونا به دلیل این جابه جایی ۲۲۲ میلیون یورویی است. اتفاقی تاریخی که سبب شده کاتالان ها تور خرید تابستانی خود را با اعتماد به نفس بیشتری دنبال نمایند.
بیشتر روزنامه های اسپانیایی از عثمان دمبله به عنوان جانشین احتمالی نیمار در بارسلونا نام می برند و بر اساس ادعای آنها این ستاره فرانسوی در صدر لیست خرید سران باشگاه بارسلونا قرار گرفته و حتی آنها آمادگی دارند برای جذب وی، پیشنهادی بالاتر از 100 میلیون یورو به باشگاه دورتموند ارائه کنند. میشائیل تسورک مدیر ورزشی دورتموند در حاشیه بازی دوستانه این تیم مقابل تیم روت وایس ارفورت در این زمینه مدعی شد:
من نمی توانم چنین اخباری را تایید کنم. دلیلی ندارد که باشگاه دورتموند بخواهد هر بار چنین شایعات و گمانه زنی هایی را تفسیر کند. به احتمال زیاد چنین اخباری تا مدت ها ما را همراهی خواهند کرد.
با این تفاسیر آیا واگذاری عثمان دمبله به بارسلونا در این تابستان با قیمتی نجومی به نفع دورتموند تمام نخواهد شد؟ یا چنین تصمیمی در بلند مدت منجر به ضرر این تیم پرطرفدار آلمانی خواهد شد؟ این یادداشت به بررسی دلایل موافقین و مخالفان چنین انتقالی می پردازد.
دلایل موافقین
یک- درآمدزایی باشگاه دورتموند
دورتموند می تواند از فروش دمبله درآمدی بسیار مناسب و قابل توجه داشته باشد و بر طبق ادعای برخی از روزنامه های آلمانی، سران دورتموند با پیشنهادی بالاتر از ۱۰۰ میلیون یورو، اجازه خروج ستاره فرانسوی خود را صادر خواهد نمود. هر چند هانس یوآخیم واتسکه از سران این باشگاه آلمانی به تازگی در گفتگویی با Eurosport، چنین مبلغی را برای فروش دمبله بسیار پایین دانسته است.
با این وجود باشگاه دورتموند در صورت تمایل با اندکی سیاست و مذاکره خواهد توانست دمبله را با قیمتی خیره کننده به بارسلونا واگذار نماید و حتی او را بعد از نیمار به دومین بازیکن گران قیمت جهان فوتبال تبدیل کند. اما اگر دورتموندی ها حتی حاضر به فروش دمبله به مبلغ 100 میلیون یورو یا بیشتر نیز شدند، سود بسیار مناسبی نصیب آنها خواهد شد. چون عثمان دمبله در تابستان گذشته تنها با مبلغ 15 میلیون یورو از لیگ فرانسه خریداری شده است.
دو- دمبله مشتاق به حضور در بارسلونا
فروش دمبله به بارسلونا منطقی به نظر می رسد، چون این ستاره فرانسوی خود به شدت مشتاق به انجام این جابه جایی و انتقال به بارسلونا است. حتی روزنامه فرانسوی L'Equipe در گزارشی مدعی شده که باشگاه بارسلونا به توافقات شخصی با عثمان دمبله دست یافته است. در حقیقت در اکثر مواقع روزنامه های فرانسوی به گمانه زنی و خبر پراکنی در خصوص خروج دمبله از دورتموند پرداخته اند، شاید به این دلیل که آنها دسترسی بهتری به اتفاقات اطراف این ستاره هموطن خود دارند و این احتمال نیز وجود دارد که به این طریق اطرافیان دمبله و مدیر برنامه های وی بخواهند دورتموند را هر چه بیشتر برای فروش ستاره خود تحت فشار قرار دهند.
سه- دمبله طرفدار توماس توخل
بی تردید استعداد و پشتکار دمبله بیشترین تاثیر را بر روی پیشرفت سریع و باورنکردنی وی داشته اند. اما نقش توماس توخل سرمربی سابق دورتموند نیز در این زمینه نباید نادیده گرفته شود، چون وی از همان ابتدا اعتماد فراوانی از خود به دمبله نشان داد. این ستاره فرانسوی نیز با حمایت های این سرمربی آلمانی پاسخ چنین اعتمادی را به بهترین شکل ممکن داد و حتی در زمانی که اختلاف بین توماس توخل و برخی بازیکنان و سران دورتموند در اواخر فصل گذشته شدت یافته بود، دمبله از سرمربی تیم حمایت کرد و به وی وفادار ماند. دمبله بدون شک تحت مربی گری پیتر بوش هلندی نیز نقشی کلیدی و مهم در تیم ایفا خواهد کرد، اما با وجود کناره گیری توماس توخل وی همواره کمبود یک سرمربی حامی و مطمئن را احساس خواهد نمود.
دلایل مخالفان
یک- دورتموند نیازی به پول ندارد
حتی اگر بارسلونا پیشنهادی اغوا کننده و بیش از ۱۰۰ میلیون یورو برای جذب دمبله به دورتموند پیشنهاد کند، این تیم نیازی چندان ضروری به این مقدار پول ندارد. در واقع بعد از اینکه این باشگاه آلمانی توانست خود را از ورشکستگی و انحلال نجات دهد، در سال های اخیر به قدرتی اقتصادی در فوتبال آلمان بدل شده است. به طوری که در سال مالی گذشته این باشگاه با کسب درآمدی ۳۷۶.۳ میلیونی یوریی رکورد خود را در این زمینه پشت سرگذاشته است که البته درصد قابل توجهی از این درآمد چشمگیر به دلیل استراتژی و سیاست منطقی و سودده سران باشگاه در بازار نقل وانتقالات بوده است، سیاستی که بر مبنای خرید ارزان قیمت بازیکنان و فروش گران آنها تنظیم شده است. حال عدم واگذاری دمبله با وجود پیشنهاد وسوسه کننده بارسلونا می تواند پیامی از سوی دورتموند داشته باشد، اینکه آنها به ثبات خوبی در زمینه اقتصادی دست یافته اند و آماده رقابت با سایر غول های فوتبال اروپا برای دستیابی به افتخارات بیشتر هستند.
دو- قربانی نکردن دمبله
بدون شک دمبله در فصل گذشته پیشرفتی سریع و غیر قابل باور را تجربه کرده است، اما هنوز وی از پتانسیل بالایی برای پیشرفت بیشتر برخوردار است. از طرفی انتقال به بارسلونا برای این ستاره خوش استعداد فرانسوی اندکی زود است و یک سال ماندن در دورتموند و کسب تجربه بیشتر می تواند به نفع وی تمام شود. قرارداد دمبله با دورتموند تا سال ۲۰۲۱ اعتبار دارد و این احتمال قابل تصور است که در این مدت ارزش وی افزایش یابد. اگر حباب بازار نقل و انتقالات همچنان حفظ شود، به احتمال فراوان این بازار در سال آتی دیوانه تر خواهد شد و آن گاه دورتموندی ها می توانند ستاره خود را با قیمت نجومی تری واگذار نمایند و درآمد بیشتری کسب کنند.
سه- کمبود گزینه مناسب برای جانشینی دمبله
اگر به هر دلیلی در این تابستان دمبله دورتموند را به مقصد بارسلونا ترک نماید، این باشگاه آلمانی نیازمند به جذب جانشینی مناسب برای وی خواهد بود که بی تردید سران باشگاه را به دردسر خواهد انداخت. چون با توجه به شرایط حاکم بر بازار نقل و انتقالات دورتموندی ها دیگر نخواهند توانست با قیمت هایی نازل استعدادهای کمتر شناخته شده را به خدمت خود درآورند.
از سویی دیگر بوش سرمربی تیم در کادر خود از گزینه های زیادی برای جانشینی دمبله برخوردار نیست، مارکو رویس دچار مصدومیتی سنگین شده و تا اواسط فصل می بایست برای بازگشت وی صبر کرد، ضمن اینکه احتمال بالای مصدومیت همواره وی را تهدید می کند. آندره شورله ثبات مورد نیاز برای پشت سرگذاشتن چندین بازی موفق را دارا نیست. ماریو گوتسه نیز به تازگی از بیماری سخت خود رهایی یافته و هنوز نمی توان به وی اعتمادی کامل داشت. بنابراین نگه داشتن دمبله با چنین شرایطی به طور کامل منطقی به نظر می رسد.
دورتموند در گذشته نیز تجربه های مثبتی در زمینه عدم واگذاری بازیکنان خود داشته است. در سال ۲۰۱۳ روبرت لواندوفسکی مایل بود تا به هر ترتیب ممکن دورتموند را ترک نماید، سران دورتموند اما در آن زمان از درآمد حاصل از فروش مهاجم لهستانی خود چشم پوشی کردند، چون در کادر خود مهاجمی مناسب برای جانشینی لواندوفسکی در اختیار نداشتند. این مهاجم لهستانی برای یک فصل دیگر در تیم ماندگار شد و توانست با گل زنی های خود جواز حضور در رقابت های لیگ قهرمانان را برای زردپوشان دورتموندی به ارمغان بیاورد.
تبلیغات متنی
-
پریناز ایزدیار صداوسیما را تحریم کرد
-
کشف ۷۰۰۰ بارنامه جعلی قاچاق سوخت در فارس
-
یک ادعا: ایران امروز تهدید به خروج از مذاکرات کرد
-
هادی چوپان از روی دوش مردم افتاد
-
حامد بهداد و بهنوش طباطبایی دعوت جشنواره را پس فرستادند
-
ماشالله کرمی آزاد شد
-
کاپیتان پرسپولیس مجریان صداوسیما را نفرین کرد
-
«پوشک بچه» روی طلا و دلار را کم کرد!
-
اولین واکنش ایران به خبر «حادثه امنیتی» در تنگه هرمز
-
رابعه اسکویی: از سر اتفاق زندهام
-
کارشناسی چهار صحنه جنجالی پرسپولیس - چادرملو
-
سطح اطلاعات هوش مصنوعی «بله» سوژه شد!
-
مکان دیدار عراقچی و ویتکاف تغییر کرد!
-
ویستامدیا با پویانمایی و فیلم کوتاه به فجر ۴۴ آمد
-
چند نکته ناگفته درباره سرنوشت ایران در روزهای پیشرو
-
یک ادعا: ایران امروز تهدید به خروج از مذاکرات کرد
-
حامد بهداد و بهنوش طباطبایی دعوت جشنواره را پس فرستادند
-
ماشالله کرمی آزاد شد
-
کاپیتان پرسپولیس مجریان صداوسیما را نفرین کرد
-
«پوشک بچه» روی طلا و دلار را کم کرد!
-
اولین واکنش ایران به خبر «حادثه امنیتی» در تنگه هرمز
-
مکان دیدار عراقچی و ویتکاف تغییر کرد!
-
چند نکته ناگفته درباره سرنوشت ایران در روزهای پیشرو
-
قهقهه مهران مدیری در تلویزیون رو اعصاب پرویز پرستویی رفت
-
تحرکات تازه و مشکوک آبراهام لینکلن در نزدیکی ایران
-
امروز در پرسپولیس، یک ستاره درخشان متولد شد
-
اقدام مخفیانه اسرائیل درباره جنگ احتمالی با ایران
-
برد مهم پرسپولیس با کشف جدید اوسمار
-
رفتار ویژه پدیده پرسپولیس در اکباتان
-
افزایش حقوق نیروهای امنیت سایبری تا ۱۲۰ درصد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
استعفای وکیل شاکی پرونده «پژمان جمشیدی»
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
ساعدینیا بازداشت و تمام اموال وی مصادره شد
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
طراحی پوستر سفر کاریِ سعید جلیلی جلبتوجه کرد
-
نیروهای ویژه آمریکا در دیگو گارسیا مستقر شدند
-
الناز شاکردوست از سینما خداحافظی کرد
-
تصاویری از آتشسوزی گسترده در غرب تهران
-
حجت اشرفزاده همکاری با صداوسیما را متوقف کرد
-
هدف احتمالی ترامپ از «محاصره دریایی ایران» فاش شد
-
مهدی قایدی جلوی خنده مجری شبکه افق را گرفت
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر