اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۱۳۷۴۲
۴ نظر
۵۰۰۷
۴ نظر
۵۰۰۷
پ

چرا ام اس در زنان بیشتر است؟

دانشمندان میزان تجمع نوعی پروتئینی را در مغز زنان مبتلا به ام.اس کشف کرده‌اند که امیداورند علت شیوع بیشتر این اختلال در میان زنان را توضیح دهد.

چرا ام اس در زنان بیشتر است؟

برترین ها: دانشمندان میزان تجمع نوعی پروتئینی را در مغز زنان مبتلا به ام.اس کشف کرده‌اند که امیداورند علت شیوع بیشتر این اختلال در میان زنان را توضیح دهد.

به گزارش برترین ها به نقل از بی‌بی‌سی، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن آمریکا می‌گویند با تحقیق بر مغز موش‌های ماده و جسد زنانی که در هنگام حیات ام.اس. داشته‌اند، دریافته‌اند که نوعی پروتئین به نام "اس۱پی‌آر۲" به میزان چشمگیری در زنان مبتلا به ام.اس. بیشتر از مردان بوده است.

به طور متوسط، تعداد زنانی که بیماری ام.اس. در آنها تشخیص داده می‌شود چهار برابر مردان است.

چرا ام اس در زنان بیشتر است؟

در بیماری ام.اس. (مولتیپل اسکلروز) سیستم دفاعی بدن بنا به دلایلی که هنوز کاملا شناخته شده نیست به پروتئین‌های موجود در غلاف اعصاب سیستم عصبی مرکزی و پیرامونی (مغز و ستون فقرات) حمله می‌کند و در نتیجه موجب ایجاد اختلال در حرکت ماهیچه‌ها، عضلات و همچنین اختلال در حفظ تعادل و بینایی می‌شود.

هنوز درمانی برای بیماری ام.اس. (فلج چندگانه) پیدا نشده است اما با پیشرفت‌های علم پزشکی راه‌هایی برای جلوگیری از پیشرفت این اختلال در مراحل اولیه بروز آن وجود دارد.

دانشمندان در میزوری آمریکا در تحقیقی به بررسی میزان پروتئین مغز موش‌های سالم و موش‌هایی که ام.اس داشتند پرداختند و همزمان بافت‌های مغز ۲۰ بیمار ام.اس را پس از مرگشان مورد بررسی قرار دادند.

نتایج تحقیق نشان داد که در مناطقی از مغز که ام.اس. بیشتر بر آنها تاثیر گذاشته بود پروتئین "اس۱پی‌آر۲" چه در موش‌های ماده و چه در زنان بیمار بیشتر بود.

پروفسور رابین کلین از دانشگاه واشنگتن می‌گوید: «ما از یافتن این مولکول بسیار هیجان زده شدیم چرا که مدت‌هاست به دنبال راهی برای درمان ام.اس. می‌گردیم که در آن به سیستم دفاعی بدن کاری نداشته باشیم و بتوانیم بر عاملی دیگر متمرکز شویم.»

همزمان دکتر اِما گری از انجمن ام.اس. بریتانیا می‌گوید: «ما هنوز به طور کامل نمی‌دانیم چرا زنان بیشتر از مردان به ام.اس. دچار می‌شوند. نظریه‌های گوناگونی مطرح بوده نظیر نقش ژنتیک و تاثیر هورمون‌ها، اما این یافته جدید ما را با یکی دیگر از عوامل مرتبط با ژنتیک آشنا می‌کند که بسیار جالب توجه است.»

به گفته این محقق، یافتن علت بروز ام.اس. الویت اول انجمن ام.اس. بریتانیاست. در بریتانیا حدود ۱۰۰ هزار بیمار ام.اس. زندگی می‌کنند که سه چهارم آنها را زنان تشکیل می‌دهند.

استاتین ها و ام اس

استاتین در اصل قرص کاهش کلسترول است. براساس تحقیقاتی که در نشریه لنست چاپ شده است محققان بریتانیایی اخیرا نتیجه گیری کرده اند که استاتین ها ممکن است در معالجه مراحل پیشرفته بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروسیس) موثر باشد.

نتایج اولیه آزمایش ها نشان داده که قرص کاهش کلسترول باعث کند شدن روند انقباض مغز در بیماران ام اس می شود.

دانشمندان در دانشگاه کالج لندن (یو سی ال) می گویند که اکنون می توان آزمایش ها در سطح وسیع را شروع کرد تا معلوم شود آیا داروهای کلسترول به کاهش علایم ام اس کمک می کند و باعث کاهش رشد بیماری می شود یا نه.

ام اس بر سیستم عصبی در مغز و نخاع اثر می گذارد و باعث مشکلات در حرکت عضلات، توازن و بینایی می شود.

این بیماری درحال حاضر درمانی ندارد هرچند معالجات در مراحل اولیه بیماری می تواند به بیمار کمک کند. معمولا حدود ده سال بعد از شروع، بیماری وارد مراحل پیشرفته می شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      بیشتر بیماری های مزمن در خانم ها بیشتره.آرتروز، رماتیسم، ضعف اعصاب،دردهای مفاصل و... از بس که آقایون حرصشون می دن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اشتباه مثبت دادم، یه کم انصاف داشته باش

    • رضا

      اقایون حرصشون نمیدن میخواهند اگاهشان کنند گوش نمیدن

      پاسخ ها

      • مرجان

        توکه مشخصه توجهل خودت موندی بنده خدا اونوقت چطوری میخوای آگاهی بدی ؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج