۴۵۴۸۳
۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۷:۱۸
اگر امسال قصد دارید خیار شور درست کنید، راهنمایی های کوچکی برایتان داریم تا مشکلات رایج در درست کردن خیارشور را برطرف کنید. در پایان این مقاله برایتان دستورالعملی برای تهیه ادویه خانگی خیارشور آورده ایم.
برترین ها: اگر امسال قصد دارید خیار شور درست کنید، راهنمایی های کوچکی برایتان داریم تا مشکلات رایج در درست کردن خیارشور را برطرف کنید. در پایان این مقاله برایتان دستورالعملی برای تهیه ادویه خانگی خیارشور آورده ایم.

اگر خیارهایتان زیادی چروک شده اند:

· چروک شدن می تواند ناشی از استفاده زیادی از سرکه، یا محلول شکر و نمک در شروع درست کردن خیارشور باشد. برای درست کردن انواع خیار شیرین یا ترش، بهتر است که در ابتدا محلول رقیقی استفاده کنید و به تدریج آن را به غلظت دلخواه برسانید.

· پختن زیاد یا فرآوری زیاد هم موجب چروک شدن خیارها می شود.

اگر خیارهایتان پوک شده اند:

· خیارهایی است که بد رشد کرده اند.

· خیارها را قبل از ترشی کردن زیاد نگه داشته اید.

· تخمیر آنها خیلی تند بوده است.

· آب شوری که برای تخمیر استفاده کردید زیادی قوی یا ضعیف بوده است.
 
راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه 
 
اگر خیارهایتان زیادی نرم یا لیز شده اند:

این اغلب به خاطر عمل میکربی ناشی می شود که موجب فاسد شدن می شود. وقتی ترشی شما نرم می شود، دیگر نمی توانید آن را سفت کنید. فعالیت میکربی می تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

· نمک یا اسید بسیار کم.

· خیارها در مدت تخمیر کاملاً با آب شور پوشیده نشده اند.

· در مدت تخمیر در کل آب شور، کف وجود داشته است.

· به اندازه کافی حرارت نداده اید.

· درپوش کاملاً مهر و موم نشده و هوا به داخل راه یافته است.

· سیر یا ادویه ها کپک زده بوده اند.

اگر شکوفه های خیارها را قبل از تخمیر کاملاً از خیار جدا نکنید، ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها مسئول نرم شدن آنزیمی ترشی باشد.

تیرگی خیار ها می تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

· استفاده از ادویه جات آسیاب شده

· ادویه زیاد

· نمک ید دار

· پختن زیاد

· مواد معدنی موجود در آب، به خصوص آهن

· استفاده از ظروف آهنی.


 
نکات مهم در درست کردن ترشی:

1. استفاده از سبزیجات و میوه جاتی با کیفیت خوب و سالم.

2. سبزیجاتی مانند خیار باید قبل از ریختن داخل سرکه، در آب شور خیسانده شوند. این خیساندن باعث می شود که سبزیجات استحکام و رنگ خود را در روند ترشی سازی حفظ کنند و تلخی آنها کاهش یابد. خیارهای ریز باید درست بعد از چیدن داخل آب شور گذاشته شوند. اگر خیارها حتی برای چند ساعت در دمای اتاق قرار گیرند، در ترشی پوک می شوند.

3. نسبت یک فنجان نمک ریز یا یک و نیم فنجان نمک درشت با ده فنجان آب، مناسب آب شور است. اگر آب شور شما ضعیف باشد، ترشی نرم می شود و اگر آب شور قوی باشد، خیارها چروک و سفت می شوند.

فقط از نمک ترشی برای ترشی انداختن استفاده کنید. نمک های خوراکی مواد شیمیایی اضافه ای دارند که برای ترشی سازی و آب شور توصیه نمی شوند.
 
راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه

4. از سرکه مرغوب استفاده کنید. سرکه سیب و سرکه مخلوط هر دو طعم های خوبی دارند، ولی سرکه سفید رنگ بهتری به ترشی سبزیجات کمرنگ مانند پیاز و گل کلم می دهد. هرگز سرکه را رقیق نکنید، مگر آنکه در دستور تهیه نوشته شده باشد.

5. با احتیاط از ادویه استفاده کنید. طعم تلخ و رنگ تیره ترشی ناشی از استفاده بیش از حد از ادویه یا زیاد جوشاندن ادویه با سرکه است. ادویه جات آسیاب نشده بهتر از ادویه آسیاب شده به ترشی رنگ و طعم می دهند. باید ادویه آسیاب نشده را در پارچه ای ریخته و با سرکه یا ترشی حرارت دهید و سپس از پارچه خارج کنید.

6. ترشی ها باید در ظروف شیشه ای تمیز با درزگیر ریخته شوند. اگر ترشی را در ظروف سفالی می ریزید، باید حتماً ترشی را با محلول سرکه بپوشانید تا فاسد نشود. یک بشقاب یا صفحه چوبی باید درست بالای ترشی قرار داده شود و به پایین فشار داده شود.

7. چاشنی و سس باید در ظروف استرلیزه داغ بسته بندی شوند و کاملاً هواگیری شوند.



دستور تهیه ادویه مخلوط ترشی

دو قاشق غذاخوری از هر یک از موارد زیر را با هم مخلوط کنید:

  • دانه فلفل فرنگی
  • دانه هل
  • دانه گشنیز
  • دانه میخک
  • دانه خردل
  • دانه فلفل
راهنمای تهیه خیارشور باکیفیت در خانه 
 
 این موارد را نیز اضافه کنید:

  • 2 برگ بو (ریز ریز شده)
  • دو چوب دارچین (خرد شده)
  • دو تکه کوچک ریشه زنجبیل خشک (خرد شده)
  • 2 عدد فلفل فرنگی کوچک خشک (خرد شده) یا 1-2 قاشق چایخوری پوست فلفل تند
 
همه اینها را در قوطی کاملاً مهر و موم شده ای نگه دارید تا برای استفاده آماده باشد.
انتشار یافته: 21
در انتظار بررسی:1
Iran, Islamic Republic of
13:29 - 1392/08/06
اگر ممکن است بعضی موارد مانند درست کردن خیار شور صحیح و ترشی خرمالو و تازه های خانه داری هر از چند گاهی برایمان ایمیل شود
Iran, Islamic Republic of
09:11 - 1393/04/05
با سلام علت پوک شدن خیارشور چیست؟ چگونه تخمیر را کنترل کنیم.
چرا بعد از مدت 5ماه از تولید خیارشور بعد از باز کرد درب ظرف بوی تندی از ظرف خارج میشود
Iran, Islamic Republic of
20:17 - 1393/05/14
چه کاری انجام دهیم بعد از مدت کوتاهی خیارشورمان نرم نشود
Iran, Islamic Republic of
12:35 - 1393/07/07
مرسی از اطلاع رسانیتون
Iran, Islamic Republic of
23:59 - 1393/08/02
با سلام نکات خوبی بود تشکر میکنم یه سوال از خدمت شما دارم من ترکیبات زیادی رو امتحان کرده ام ولی نتونستم خیار شوری درست کنم که طعم خیارشورهای ویژه بازاری رو داشته باشه اگر براتون ممکنه دستور تهیه اون خیار شورها را برایم بفرستید با تشکر فراوان
Iran, Islamic Republic of
16:35 - 1393/08/28
با سلام من 19ابان شور انداختم کلم وخیار وکرفس و......هر انچه که در شور میریزم امروز 28ابان درشو باز کردم مزش عالی شده خیار ها هم سفت ورسیده ولی ابش کش میاد چکار کنم میتونم استفاده کنم اگه راهنمایی کنید ممنون میشم.
پاسخ ها
حوا
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۱
سلام
برای من هم همین اتفاق افتاده آبی که برای شور گذاشتم کش می آید چه باید کرد؟
Iran, Islamic Republic of
11:39 - 1393/09/04
من ترشي شور درست كردم خيلي شور شده بايد چكار كنم؟
Iran, Islamic Republic of
12:57 - 1393/09/04
من ترشي شور درست كردم خيلي شور شده بايد چكار كنم؟
Iran, Islamic Republic of
12:56 - 1393/12/12
سلام دوست عزیز
خیار شور من اولش پوک نبود سفت بود اما کم نمک بود
بعد اینکه بهش نمک اضافه کردم بد چن روز دیدم داخلش پوک شده:'(
ترده اما داخلش پوک شده خواهش میکنم راهنماییم کنید چرا اینطوری شد.
من داخلش هم فلفل قرمز خشک شده ریختم هم فلفل سبز تند تازه با سبزیجات معطر خشک و ضمه و تخم گیشنیز
Iran, Islamic Republic of
10:47 - 1394/07/10
ترشی خیار شور من زیاد شده یعنی سرکه زیاد ریختم چی کار کنم؟
Iran, Islamic Republic of
01:02 - 1394/09/21
شوری خیارشوررا چگونه بایدازبین برد
Iran, Islamic Republic of
19:38 - 1395/01/07
سلام خسته نباشین مرسی از پیجتون فقط میخواستم خیارشور درست کنم برای ساندویچی میشه کمکم کنید که چطوری درست کنم؟!
Iran, Islamic Republic of
13:42 - 1395/05/11
با عرض سلام خسته نباشید . من مغازه دارم و میخوام خیارشور بفروشم . میتونید دستور خیارشورایی که توی مغازه ها هستن رو برام ارسال کنید. ممنون میشم اگه زودتر جوابم رو بدید
Iran, Islamic Republic of
17:13 - 1396/05/06
سلام من خيارشور درس كردم بعد از چند روز باز كردم كپك زده چه نوع سركه اي بايد استفاده كنم
Iran, Islamic Republic of
23:39 - 1396/05/07
سلام من خيارشور درس كردم بعد از چند روز باز كردم كپك زده چه نوع سركه اي بايد استفاده كنم
Iran, Islamic Republic of
14:12 - 1396/09/15
سلام خیار شور کشف خودم ...
خیارها رو بشورین بذارین رو دستمال پنج شش ساعت کامل خشک بشن ،تو یه ظرف خشک خیارها رو بچینید ،برای هر ده خیار یه قاشق غذاخوری نمک بپاشین ،لابه لای خیارها فلفل نعنا خشک ،سیر،وسبزیجات شوید وترخون ومرزه بذارین البته چند شاخه،ظرفتون که پر شد ،آب جوشیده وکاملا سر شده ای رو که قبلا آماده کردید رو روی خیار ها بریزین تا دو سوم ظرفتون پر بشه ،بقیه ظرف رو با سرکه قرمز پر کنید ،یه هفته تو محیط آشپزخونه بذارید ودرشو کامل محکم کنید اصلا نباید هوا بخوره ،،،بعد از یه هفته یه خیارشور معرکه دارین ..‌.
حتما امتحان کنید وبهم بگین همینجا نتیجشو،،،
به هر کس این دستور رو دادم کیف کرده
Iran, Islamic Republic of
14:14 - 1396/09/15
راه حل کش اومدن آب شور فقط عوض کردن آبشه ،خیار شور شور هم باید نصف آبشو بریزین دور آب معمولی با سرکه به جاش بریزین
Iran, Islamic Republic of
14:15 - 1396/09/15
خیار شور کپک زده علتش ،خشک نبودن ظرف وخیار وداشتن هوا تو ظرفه ،هواگیری کنید
Iran, Islamic Republic of
14:17 - 1396/09/15
برای نرم نشدن خیارشور،خیارهای سفت استفاده کنید محیطش گرم نباشه ،سرکه به اندازه بریزید،آبش کامل سرد باشه ،درشو محکم کنید ،
نام:
ایمیل:
* نظر:
* captcha:
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج