adexo3
۵۳۳۵۰۵
۱۱ نظر
۵۰۰۲
۱۱ نظر
۵۰۰۲
پ

غرویان: روحانی در قم رای اول است

قم در سال ۹۲ بالاترین رأی خود را به حسن روحانی داد. امسال نیز نامزدهای مختلف تلاش کردند آرای مردم و نیز علمای این شهر را به سمت خود جلب کنند. زیرا رأی قم، با توجه به جایگاه سیاسی و مذهبی که در ایران دارد، پیام خاصی در سپهر سیاسی ایران دارد.

ایران آنلاین: قم در سال ۹۲ بالاترین رأی خود را به حسن روحانی داد. امسال نیز نامزدهای مختلف تلاش کردند آرای مردم و نیز علمای این شهر را به سمت خود جلب کنند. زیرا رأی قم، با توجه به جایگاه سیاسی و مذهبی که در ایران دارد، پیام خاصی در سپهر سیاسی ایران دارد.

در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام محسن غرویان، استاد حوزه و دانشگاه، فضای انتخاباتی این شهر بررسی شد. وی معتقد است که قاطبه قمی‌ها صلح و آرامش را می‌پسندند و خشونت را نکوهش می‌کنند. وی تأکید می‌کند که علما و مراجع نه تنها بداخلاقی‌های صورت گرفته در مناظره‌ها را تأیید نکردند، بلکه از آنها ناراحت هم شدند. این گفت‌وگوی کوتاه را بخوانید.

ارزیابی شما از فضای انتخاباتی قم چیست؟
نمی‌توان به طور قطع و یقین در این باره اظهار نظر کرد. اما در نگاه اول، متأسفانه این طور دیده می‌شود که گویا عده‌ای در قم هستند که عکس‌ها و بنرهای برخی نامزدها، از جمله آقای روحانی را پاره می‌کنند. هرچند این کار از لحاظ اخلاقی مذموم است، اما عاملان این حرکت نمی‌دانند که این امر به نفع آقای روحانی است. زیرا پاره کردن بنرها نشانه مظلومیت تلقی می‌شود و مردم ایران و قم همواره ثابت کرده‌اند که به یاری مظلوم می‌شتابند. این نکته‌ای است که در روزهای اخیر در قم قابل مشاهده است.
شور انتخاباتی و تمایل مردم به حضور در پای صندوق‌های رأی را چطور می‌بینید؟
شور انتخاباتی در قم مانند سایر شهرها بسیار بالاست. از این رو به نظر می‌رسد حضور مردم پای صندوق‌های رأی پررنگ خواهد بود. البته قم نیز مانند سایر شهرها، زیر پوست و روی پوست شهر دارد. روی پوست شهر و در نگاه عادی، به نظر می‌رسد عده‌ای تلاش می‌کنند وضعیت انتخاباتی را به نحو دیگری نمایش بدهند. اما در زیر پوست شهر به نظر می‌رسد که آقای دکتر روحانی فرد اول باشد همانند اتفاقی که در سال ۹۲ افتاد هستند و انتخاب مردم، ایشان بودند. اینها مسائلی است که در فضای انتخاباتی قم دیده می‌شود.
علما و فضلای قم چه رویکردی به انتخابات دارند؟
مراجع و علما و بزرگان مردم را به انتخابات دعوت می‌کنند و بیانیه‌های مختلف صادر می‌شود. البته بعد از مناظره‌ها مردم به نوبه خود به یک ارزیابی شخصیتی رسیده‌اند و می‌گویند که ما به شخص رأی نمی‌دهیم، بلکه به شخصیت رأی می‌دهیم. زیرا امروز دو طرز تفکر در معرض انتخاب مردم قرار دارد؛ یکی تفکر صلح، آرامش و توسعه و پیشرفت علمی کشور را دنبال می‌کند که نماینده این تفکر اکنون دکتر روحانی است. تفکر دیگر هم هست که خشونت‌آمیز و تند و تیز و افراطی است. مردم در حال ارزیابی این دو تفکر هستند که البته، بیشتر به تفکر صلح، دوستی، آرامش و برقراری صفا و صمیمت و اتحاد ملی گرایش دارند. تقریباً می‌توان اوضاع و احوال قم را به این صورت ترسیم کرد.
بدنه حوزه چه گرایشی دارد؟
بدنه حوزه هم دیدگاه‌های مختلفی دارند و تنوع سلیقه در آنان مانند سایر مردم است. نمی‌توان به طور دقیق اظهارنظر کرد. اساتید و طلاب دو دسته هستند و همان تقسیم‌بندی که در عموم مردم هست، در حوزه هم دیده می‌شود. نتیجه در صندوق‌های رأی مشخص می‌شود. هرچند برخی نیتی در باطن دارند که در زبان اظهار نمی‌کنند.
در مناظره‌ها بداخلاقی‌هایی صورت گرفت. این بداخلاقی‌ها در میان حوزویان و طلاب چه واکنشی برانگیخت؟

هیچ کس از بداخلاقی استقبال نمی‌کند و به آن رضایت نمی‌دهد. بداخلاقی چیزی نیست که مورد تأیید و امضای کسی باشد، بویژه بزرگان و علما و مراجع که همیشه به اخلاق توصیه کرده‌اند، واقعاً از این بداخلاقی‌ها ناراحت شدند. توقع این بود که این بداخلاقی‌ها، آن هم در سطح نخبگان منتخب برای ریاست جمهوری و تأیید صلاحیت شده اتفاق نیفتد. اما کسانی فضای مناظرات را به این بداخلاقی‌ها کشاندند و علما و مراجع نمره خوبی به بداخلاق‌ها نداده‌اند و نمی‌دهند. شاید طبیعت مناظره‌ها و انتخابات این را با خود داشت، اما می‌شد فضای مناظره‌ها به دور از این بداخلاقی‌ها باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      درود بر روحانی و درود بر مردم و روحانیون حامی روحانی در قم و ایرا

    • بدون نام

      درود بر روحانی وحامیان روحانی خدا شاهده رئیسی اومده بود اصفهان ما ی شهری نزدیک اصفهان زندگی میکنم ده تا اتوبوس گذاشتن وگفتن رفت وبرگشت اونوقت آقای روحانی اومد هیچ خبری نبود بعدش هم دست نوشته هاشون خنده دار بود مابا پا دل اومدیم

    • بدون نام

      دروغ است

    • بدون نام

      مگر شماها برای روحانی با الاغ رفته بودین که اونا با اتوبوس اومده بودن

    • بدون نام

      بله مسلما رای قم و مشهد روحانی است ولی سید

    • بدون نام

      انشاله رییسی.

      ولسلام

    • بدون نام

      کم حرف دروغ چاپ کنید .حداقل یک شهری رو بگیدکه خنده دار نباشه

    • بدون نام

      استادچرا جیزی را می گوییدکه دوروز دیگرمشخص می شود اگردرست نباشدمردم چگونه بایدسایر حرفهایتان راباورکنند؟

    • محمد سلطان

      من خودم مشهدی هستم وبه روحانی رای میدهم در مشهد حرف از رییسی میشه ولی در عمل به روحانی رای میدهند! آستان قدس کاری برای مشهدی ها نمیکند نگاهی به مشهد بیاندازیم کاملا مشهود است! رای ما روحانی! با حرف وشعار نمیتوان مملکت اداره کرد! رای ما روحانی با دادن وام ازدواج نمیتوان مملکت اداره کرد!

    • بدون نام

      آره ده ها و صدها هزار نفر رو میشه با 10 تا اتوبوس آورد پای سخنرانی آقای رئیسی ...
      اگه کسی عکس های روحانی رو پاره کرده دلیلش خسته شدن از بیکاری و رکود و اختلاس و گرانی و ... است

    • بدون نام

      محمدسلطان لایییییک

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج