۶۱۷۹۹۹
۴ نظر
۵۰۰۷
۴ نظر
۵۰۰۷
پ

روغن پالم، همچنان سلامت مردم را تهدید می کند

روزنامه جوان نوشت: نقص در قوانين كشور موجب شده تا شانه خالي كردن و قصور در نظارت بر اموري حياتي مانند نظارت بر خوراك و داروي مردم مجرمانه تلقي نشود و همين مسئله هم موجب شده تا متهمان اصلي پرونده تخلف روغن پالم يعني رؤساي سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد از پاسخگويي به قانون شانه خالي كنند.

روزنامه جوان نوشت: نقص در قوانين كشور موجب شده تا شانه خالي كردن و قصور در نظارت بر اموري حياتي مانند نظارت بر خوراك و داروي مردم مجرمانه تلقي نشود و همين مسئله هم موجب شده تا متهمان اصلي پرونده تخلف روغن پالم يعني رؤساي سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد از پاسخگويي به قانون شانه خالي كنند و بدون آنكه شركت‌هاي لبني متخلفي كه شير را با روغن پالم چرب كرده بودند به مردم معرفي شوند، ‌پرونده روغن پالم بعد از سه سال مختومه اعلام شود.
ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامي مي‌گويد هر اقدامي ‌كه‌ تهديد عليه ‌بهداشت ‌عمومي ‌شناخته ‌شود، ممنوع ‌است و مرتكبان ‌چنانچه‌ طبق ‌قوانين ‌خاص ‌مشمول ‌مجازات ‌شديدتري ‌نباشند به ‌حبس‌ تا يك‌سال ‌محكوم‌ خواهند شد، اما فقدان نظارت و قصور در نظارت بر اموري حياتي مانند نظارت بر خوراك و داروي مردم مجرمانه تلقي نمي‌شود؛ همين هم موجب شد متهمان پرونده پالم با اين ترفند از چنگ قانون بگريزند.
رئيس سازمان سابق غذا و دارو درباره روغن پالم گفته بود: «اين روغن داراي اسيد چرب اشباع زنجيره بلند است و مصرف زياد آن در انسداد عروق، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و حتي در بيماري ‌سرطان اثرات سوئي دارد. بر همين اساس توصيه مي‌شود كه مصرف اسيدهاي چرب اشباع زنجيره بلند از سوي مردم محدود شود.
ماجراي اين روغن و استفاده از آن در شير و برخي فرآورده‌هاي لبني به حدي جدي شده بود كه گزارش آن روي ميز رئيس‌جمهور رفت و بنا شد شركت‌هاي متخلف معرفي شوند و با آنها برخورد جدي صورت بگيرد، اما معرفي متخلفان هيچ‌گاه اتفاق نيفتاد؛ گرچه رئيس سازمان غذا و دارو گفت با آنها برخورد شده است و ديگر در شير پالم نمي‌ريزند.
با بسته شدن پرونده چرب شدن شيرها با پالم مي‌رفت نام پالم از ذهن‌ها پاك شود و بناي وزارت بهداشت بر كاهش واردات اين روغن بود، اما فصل جديد همكاري‌ها ميان ايران و مالزي فصل تازه‌اي را براي اين روغن هم رقم زد تا جايي كه دكتر حسن روحاني با بيان اينكه نخست‌وزير مالزي اشاره دارند كه مالزيايي‌ها از اين روغن استفاده مي‌كنند و سلامتي آنان نيز خوب است، از سفر هيئتي از طرف مالزي به ايران براي تبيين ويژگي‌هاي اين روغن از لحاظ سلامتي خبر داد.

هنوز هم در لبنيات از اين روغن مضر استفاده مي‌شود. به گفته همداني متهمان اقدام به شكايت و تشكيل پرونده قضايي عليه كارخانجات متخلف لبني كردند، اما با اين وجود، متهم رديف اول كه مديريت سازمان غذا و دارو را بر عهده داشت حاضر به اجراي دستور قضايي مبني بر معرفي متخلفان به مردم نشد. اين در حاليست كه به موجب قانون راجع به مواد خوراكي و آشاميدني، وزارت بهداشت مكلف به معرفي كارخانجات متخلف بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بی نام

      اشکال نداره . آقایون خودشون که نمیخورن ، ملت هم بدرک .

    • بدون نام

      براشون کی سلامتی مردم اهمیت داشت که الان داشته باشد ...

    • بدون نام

      خودشون لبنیات سالم از کشورهای مطمن تهیه ونوش جان میکنند وملت سرطان بگیره به جهنم

    • motyzakarya@yahoo.com

      مگه مالزی باید برای ما تصمیم بگیره.اگه اینطوره اونا خیلی چیزهای دیگه مصرف میکنن .ایا درسته این همه دلار با ارزش را بدهید وبجاش چیزی وارد کنید که باعث بیماری مردم شود

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج