شیرینی هایی که میتوانید به خوبی قنادها درست کنید
شیرینی های نقلی خانگی (۲)
ابتدا روغن را در كاسه مناسبي ريخته و با چنگال بزنيد تا نرم شود. سپس پودر قند را اضافه كرده و با همزن بزنيد. بعد از مخلوط شدن روغن و پودر قند، زرده تخممرغ را اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد.
مواد لازم:
- ۳۵۰ گرم آرد برنج
- ۹۰ گرم پودر قند
- ۴ /۱ پیمانه گلاب
- ۱۴۰ گرم روغن جامد، ۱ عدد
- تخم مرغ (زرده و سفيد جدا)
- تخم خرفه به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا روغن را در كاسه مناسبي ريخته و با چنگال بزنيد تا نرم شود. سپس پودر قند را اضافه كرده و با همزن بزنيد. بعد از مخلوط شدن روغن و پودر قند، زرده تخممرغ را اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد.سفيده تخم مرغ را نيز به صورت جداگانه آن قدر بزنيد تا سفت شود.
2. سپس همراه با گلاب به مخلوط روغن، پودر قند و زرده اضافه كنيد. آرد برنج را هم كمكم بريزيد و مرتب هم بزنيد تا به شكل خمير درآيد.
نكته: با توجه به اينكه اين خمير معمولا نسبت به ديگر خميرها شل است، بهتر است آن را در كيسه پلاستيكي ريخته و از شب تا صبح يا حتي 24 ساعت كناري بگذاريد تا استراحت كند.روي يك سيني بزرگ يا پيشخوان آشپزخانه مقداري آرد بپاشيد و خمير را با وردنه روي آن باز كنيد؛ به صورتي كه قطر خمير 5/1 سانتيمتر شود. سپس آن را با قالب هاي مخصوص، قالب بزنيد. راه ديگر، استفاده از دست است؛ به اين ترتيب كه خمير را با دست شکل داده و در صورت دلخواه روي آن نقش بيندازيد. سپس روي هر كدام مقداري تخمخرفه بريزيد.
3. خميرهاي شکل داده شده را در سيني فر بچينيد و فر را با حرارت 170 درجه سانتيگراد به مدت 15 دقيقه روشن كنيد. بعد از اين مدت، سيني را خارج كرده و تا زمان سرد شدن كامل نان برنجي ها صبر كنيد.
كُماچ سهن كرمان
مواد لازم:
- ۵۰۰ گرم آرد جوانه گندم
- ۵۰۰ گرم آرد سفيد يا آرد گندم سبوسدار
- ۲ پیمانه روغن مايع يا كره، ۱ پیمانه ماست
- ۱ ق چ خميرمايه خشك
- ۲ ق س زرد چوبه
- ۱ كيلوگرم خرماي نرم (هستههاي آنرا خارج كنيد)
- ۱۵۰ گرم مغز گردوي چرخشده
- ۱۵۰ گرم مغز پسته چرخشده
- ۱۰۰ گرم ريشه جوز هندي و تخم ميخك (روي هم)
طرز تهیه:
1. ابتدا خميرمايه تر را آماده كنيد به این صورت که يك قاشق خميرمايه خشك را در كمي شير يا آب گرم حل كرده و به آن، دو قاشق چايخوري شكر اضافه كنيد و هم بزنيد تا خميرمايه تر آماده شود.
2. از طرفي ريشه جوز و ميخك را نيز آسياب كرده و بهعنوان ادويه كماچ، آماده بگذاريد.خرماهارا با چنگال له كنيد، سپس آن را با مغز گردو و مغز پسته و 3 قاشق سوپخوري روغن و كمي ادويه كماچ، مخلوط كرده و با دست، خوب ورز دهيد و كناري بگذاريد. آرد جوانه گندم را با آرد گندم، يك ليوان روغن، يك ليوان ماست، زردچوبه، بقيه ادويه كماچ و خميرمايه مخلوط كرده و ورز دهيد، بهطوري كه خمير به دست نچسبد.
نكته: اگر خمير سفت بود، كمي آب به آن اضافه كنيد و درصورتي كه شل بود، كمي آرد روي آن بپاشيد.
بعد از اينكه خمير آماده شد صبر كنيد تا استراحت كند. كف سيني فر را چرب كنيد و با كاغذ شيرينيپزي بپوشانيد. نيمي از خمير را با وردنه روي سطحي كه آرد پاشيده شده باز كنيد و روي كاغذ شيرينيپزي قرار دهيد. سپس سطح آن را با مخلوط خميري خرما بپوشانيد. نيمه ديگر خمير را هم باز كرده و روي خمير خرما پهن كنيد. اين خمير 3لايه را با چاقو بهصورت لوزي برش دهيد و چندتا قاشق روغن حيواني روي آن بريزيد و حدود نيمساعت با حرارت 180 درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد تا بپزد.
شيريني دورنگ
مواد لازم:
- ۱۸۰ گرم آرد
- ۷ گرم پودر قند ديابتي
- ۱۲۵ گرم كره
- ۱ عدد تخممرغ (زرده و سفيده جدا شود)
- ۱ ق س پودر كاكائو
- ۴ /۱ ق چ وانيل
طرز تهیه:
1. ابتدا كره و پودرقند را با همزن بزنيد تا حجم آن دو برابر شود. وقتي كه سفت و سفيدرنگ شد وانيل و زرده تخممرغ را اضافه كنيد و هم بزنيد، سپس آرد را كمكم افزوده و خوب ورز دهيد تا خمير يكدست شود.
2. خمير را دو قسمت كرده و پودر كاكائو را به يك قسمت از آن اضافه كرده و ورز دهيد تا خمير كاكائويي شود. هر قسمت از خمير را به صورت جداگانه روي سطح آردپاشي شده با وردنه باز كنيد؛ به طوري كه قطر خمير يك سانتيمتر شود. بهتر است خمير را به شكل مربع باز كنيد. حالا قرار است اين خمير را به صورت نوارهاي باريك يك سانتي متري درآوريد.
3. براي اين منظور با خطكش فلزي دو ضلع بالا و پايين خمير مربع يا مستطيل را با چاقو علامت زده و برش بزنيد. وقتي كل دو رنگ خمير به رشتههاي يك سانتي تبديل شد، شروع به چيدن نوارها كنار و روي هم كنيد. براي آنكه شيريني را به شكل مربع با فرم شطرنجي درآوريد سه نوار خميري را به صورت يكي در ميان كنار هم قرار دهيد؛ يعني نوار سفيد را طرفين يك نوار كاكائويي قرار دهيد. فقط براي چسباندن هر نوار به نوار كنارياش ابتدا لبه نوار خميري را به وسيله قلممو به سفيده تخممرغ آغشته كنيد.
4. بعد از اينكه سه نوار به هم چسبيدند حالا سه نوار ديگر را آماده كنيد و روي سه نوار قبلي قرار دهيد؛ فقط اين بار براي حفظ فرم شطرنجي بايد دو نوار كاكائويي و يك نوار سفيد باشد؛ به اين ترتيب كه نوار سفيد روي نوار كاكائويي و نوارهاي كاكائويي روي نوارهاي سفيد قرار گيرند. يادتان باشد نوارها را با سفيده تخممرغ كنار هم بچسبانيد؛ اين كار را يك يا دوبار ديگر تكرار كنيد.
5. درواقع سه يا چهار لايه روي هم قرار ميگيرند كه رنگ هر نوار با نوار زيرينش متفاوت خواهد بود. بعد از سه يا چهار بار نوارگذاري روي هم، شما یک مكعب مستطيلي داريد به قطر سه تا چهار سانتي متر.
6. حالا با چاقوي تيز اين مكعب مستطيل را به عرض 5/1سانتي متر ببريد. حالا شيرينيهاي مربع شكل شما با طرح شطرنجي آماده است. فقط كافي است شيرينيها را با فاصله پنج سانتي متري از هم روي سيني فر بچينيد. نيازي به چرب كردن سيني نيست. حالا شيرينيها را به مدت 25 تا 30 دقيقه حرارت دهيد. بعد از اين مدت صبر كنيد تا شيريني سرد شود و سپس آن را از فر درآوريد.
شيريني نخودچي
مواد لازم :
- ۵۰۰ گرم آرد نخودچي
- ۲۵۰ گرم پودرقند
- ۲۵۰ گرم روغن جامد
- ۱ قم سرپر پودر هل
- ۲ /۱ قچ زعفران آب شده
- به مقدار لازم پودر پسته
طرز تهیه:
1. روغن را كه در دماي اتاق نرم شده همراه با پودر قند در كاسهاي بريزيد و خوب با دست ورز دهيد تا مخلوطي صاف و يكدست حاصل شود. سپس آرد نخودچي را كمكم اضافه كنيد و به ورز دادن ادامه دهيد. هل و زعفران آب شده را به مخلوط اضافه كنيد و خمير را با كف دست خوب ورز دهيد. روي خمير را پوشانده و حدود دو ساعت در گوشهاي بگذاريد تا استراحت كند.
2. پس از اين مدت خمير را دوباره با دست ورز دهيد. سپس كمكم خمير را برداشته و در دستانتان به شكل گلولههاي ريز درآوريد. سطح روي آن را با لبه قاشق يا مهر مخصوص شيرينيپزي نقشدار كرده و روي آن پودر پسته بپاشيد.
3. شيرينيها را روي سيني بچينيد و در دستگاه مايكروويو كه پيش از اين با سيستم كانوكشن (convection) و با دماي 180 درجه سانتيگراد گرم كردهايد، با همان دما روي سهپايه كوتاه فلزي به مدت هشت تا 10 دقيقه بدون درپوش حرارت دهيد. فقط كافي است كف شيرينيها كمي طلايي رنگ شوند.
ارسال نظر