اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۰۶۷۸۱۳
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

هم‌نشینی مشتری و کیوان در طولانی‌ترین شب سال

هم‌نشینی سیاره ماه و ناهید، قرار گرفتن ماه در حضیض زمینی، خورشید گرفتگی کلی، ملاقات سیاره‌های مشتری و کیوان با ماه، انقلاب زمستانی و هم نشینی به شدت نزدیک سیاره‌های مشتری و کیوان از جمله پدیده‌های نجومی هفته پایانی آذر ماه ۹۹ هستند.

خبرگزاری ایرنا: هم نشینی سیاره ماه و ناهید، قرار گرفتن ماه در حضیض زمینی، خورشید گرفتگی کلی، ملاقات سیاره های مشتری و کیوان با ماه، انقلاب زمستانی و هم نشینی به شدت نزدیک سیاره های مشتری و کیوان از جمله پدیده های نجومی هفته پایانی آذر ماه ۹۹ هستند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز پنجشنبه گفت: ۱۰ دقیقه بامداد یکشنبه ۲۳ آذر سیاره ناهید تنها ۰.۸ درجه جنوب ماه خواهد بود؛ امکان رصد این پدیده پس از ساعت حدود پنج بامداد که سیاره ناهید از افق شرق طلوع می کند، وجود خواهد داشت.

«مسعود عتیقی» ادامه داد: همچنین ۱۲ دقیقه بامداد یکشنبه ۲۳ آذر، ماه در حضیض زمینی قرار گرفته و در کمترین فاصله با زمین ۳۶۱ هزار و ۷۷۷ کیلومتر فاصله خواهد داشت. ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹، بارش شهابی «جوزایی» و یا همان «دو پیکری»، بدون حضور نور مزاحم ماه به اوج می رسد و پیش بینی می شود که تا ۱۲۰ شهاب در ساعت در این بارش شهابی در یک آسمان عاری از ابر و غبار و به دور از آلودگی نوری مشاهده شود.

خورشیدگرفتگی کلی ۲۴ آذر در ایران قابل مشاهده نیست

وی گفت: ساعت ۱۴:۳۳ دقیقه همین روز ماه به گره نزولی می رسد و پایین تر از مدار زمین برای دو هفته آینده قرار خواهد داشت. همچنین ساعت ۱۹:۴۳ دقیقه دوشنبه ۲۴ آذرماه جاری زمان اوج خورشید گرفتگی کلی است که در کشور ما قابل مشاهده نیست و مسیر آن پس از اقیانوس آرام، کشورهای شیلی و آرژانتین در آمریکای جنوبی است و سپس در اقیانوس اطلس به پایان می رسد. گرفت جزیی خورشید در این روز تا جنوب غربی آفریقا و کشور نامیبیا ادامه خواهد داشت.

عتیقی اظهار داشت: ساعت ۷:۵۸ دقیقه صبح پنجشنبه ۲۷ آذر ، سیاره مشتری (برجیس) ۲.۹ درجه شمال ماه خواهد بود و در ساعت ۸:۵۵ دقیقه صبح همین روز سیاره حلقه بر گردن کیوان ۳.۱ درجه شمال هلال ماه قرار خواهد داشت که به دلیل وضعیت روز امکان رصد این پدیده وجود ندارد، اما در شامگاه پنجشنبه ۲۷ آذر فرصت بسیار خوبی برای رصد هم نشینی سیارات برجیس و کیوان است که در سمت راست کمان ابروی آسمانی قرار دارند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: ساعت ۶:۳۰ دقیقه صبح یکشنبه ۳۰ آذر، سیاره تیر در مقارنه خارجی قرار می گیرد؛ ساعت ۱۳:۳۳ دقیقه دوشنبه اول دی ماه ۹۹، لحظه انقلاب زمستانی و آغاز فصل زمستان در نیم کره شمالی زمین است و در این زمان تابستان در نیم کره جنوبی زمین آغاز می شود.

وی خاطر نشان کرد که بزرگترین رویداد نجومی سال ۹۹ در شب یلدای امسال قابل مشاهده است؛ هم نشینی به شدت نزدیک سیاره های مشتری (برجیس) و کیوان به نحوی که با چشم غیر مسلح قابل تفکیک از یکدیگر نیستند! این دو جرم در آسمان یلدای ۹۹ خودنمایی می کنند و برای مشاهده و عکاسی از آنها حتما باید از تلسکوپ و یا لنزهای تله قدرتمند استفاده کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج