چرا عربستان درباره حمله موشکی به ریاض سکوت کرد؟
روزنامه رای الیوم در سرمقاله روز سه شنبه خود بدنبال پاسخ به این سوال برآمد که چرا عربستان برخلاف موارد گذشته، در قبال حمله موشکی اخیر ارتش یمن به شهر ریاض سکوت اختیار کرد.
نکته قابل توجه این است که شلیک موشک بالستیک به پایگاه نظامی عربستان در غرب ریاض چند روز بعد از ورود به سومین سال تجاوزگری عربستان به یمن تحت عنوان "طوفان قاطعیت" انجام شد. شلیک این موشک همچنین چند روز پس از حمله به یک ناوشکن عربستان در نزدیک سواحل بندر الحدیده یمن و کشته شدن دو خدمه و زخمی شدن سه تن دیگر از آنها صورت گرفت.
سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی در بیانیه روز دوشنبه هیئت وزیران سعودی که به ریاست خودش برگزار شد و عادل الطریفی وزیر اطلاع رسانی عربستان آن را قرائت کرد، گفت: "حمله به ناوشکن عربستان در جریان ماموریت گشت زنی در نزدیک سواحل بندر الحدیده باعث نخواهد شد که ائتلاف حمایت از مشروعیت (ائتلاف نظامی عربستان برای حمایت از دولت دست خودخوانده عبدربه منصور هادی) در یمن به عملیات نظامی خود ادامه ندهد".
برعکس موارد گذشته، بیانیه هیئت وزیران عربستان این بار به هیچ وجه به موضوع شلیک موشک بالستیک به پایگاهی نظامی در غرب ریاض اشارهای نکرد. این درحالی است که عربستان در گذشته به شلیک موشکها از خاک یمن به یک پایگاه نظامی در طائف یا به سمت فرودگاه ملک عبدالعزیز در شهر جده واکنش نشان داده بود و دولت سعودی رسانه ها و شمار زیادی از کشورهای عربی را بسیج کرده بود که این حملات موشکی و عاملان آن را محکوم کنند و مدعی شده بود که هدف از این حملات، مکه مکرمه بوده است.
چندین تفسیر برای سکوت عربستان در قبال حمله موشکی اخیر به غرب ریاض وجود دارد که بارزترین آن، تلاش برای بایکوت رسمی موفقیت ائتلاف جنبش انصار الله و عبدالله صالح در توسعه یا برخورداری از این نوع موشک ها است تا باعث نگرانی و ترس ساکنان ریاض نشود و آنها احساس نکنند که در معرض هدف قرار دارند و دامنه جنگ یمن دارد به آنها می رسد.
چه بسا هدف قرار دادن شهر ریاض و نه جده یا طائف با این موشک ها برای ندادن بهانه به عربستان باشد تا مدعی نشود که جنبش انصار الله و علی عبدالله صالح هم پیمان آنها می خواهند مکه مکرمه را از بین ببرند. این امر مسئولان سعودی را با چالش بزرگی مواجه کرده و باعث شده به دلایل بالا سکوت پیشه کنند.
فکر نمی کنیم که ما شاهد جشن ورود عملیات "طوفان قاطعیت" به سومین سال خود، در شهر ریاض باشیم زیرا اکثر اهداف تعیین شده برای این عملیات نه تنها محقق نشده است بلکه تماما نتایج معکوس به همراه داشته است. از بارزترین این نتایج همان فرسایش مالی و انسانی دولت سعودی و ناتوانی در بازپس گیری شهر صنعا از جنبش انصار الله و عبدالله صالح است؛ حال بماند که این فهرست ناکامی های عربستان طولانی است.
نظر کاربران
مرگ بر ال سعود خائن
عربستان داره به آخر خط می رسه
نمیدونم عدبهای ریاض خوش گذران که همه از خانواده های متمول وخاندانهای وابسته با ال سعود است خونشون از یمنی های مستضعف رنگینتره .یعنی تا الان حوثی به این درک نرسیده اند که عربستانیها عبرت نمیگیرند حالا حوثی ها منتظر چه معجزه ای هستند یکی دوتا موشک بزنند وسط شهر ریاض تا معنی تجاوز را بفهمند .بعد ببینند چطور عربستان به التماس میافته .عین جنگ دفاع مقدس ما .مگر شیعه همش باید در عذاب ورنج باشه وقتی دست بالا را دارید بزنید تا تسلیم شوند وحق 11هزار کشته را از عربستان بگیرید .یک موشک تو دوبی بزنند تا جهان قدرت یمن را ببینه چون دوبی نمیتونه سکوت بکنه ویک شهر جهانی وهر اتفاقی فورا بازتاب داره و با یک موشک دوبی از نظر اقتصادی سقوط میکنه وجاشو به بنادر ایران میده .اگه سرمایه گزاران خاءن به وطن بزارن
منهم عقیده دارم یمنی ها باید مقابله به مثل کنند وریاض ودبی را موشک باران کنند تا دشمنانشان عقب نشینی کنند، وگرنه این ازخدابی خبران به تجاوزات وآدم کشی هایشان ادامه میدهند.