اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۹۹۲۶۷۹
۹ نظر
۵۰۰۹
۹ نظر
۵۰۰۹
پ

آیا مشتقات کانابیس برای مقابله با کرونا موثرند؟

پژوهشگران کانادایی احتمال می‌دهند برخی مواد موجود در مشتقات کانابیس مقاومت سلول‌ها در برابر کرونا را افزایش دهند. بررسی این احتمال بخشی از تلاش بین‌المللی برای یافتن امکانی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و درمان آن است.

برترین‌ها: پژوهشگران کانادایی احتمال می‌دهند برخی مواد موجود در مشتقات کانابیس مقاومت سلول‌ها در برابر کرونا را افزایش دهند. بررسی این احتمال بخشی از تلاش بین‌المللی برای یافتن امکانی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و درمان آن است.

با همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ که تا عصر شنبه ۲۰ اردیبهشت (نهم ماه مه) نزدیک به چهار میلیون نفر در ۱۸۷ کشور جهان به آن مبتلا شده‌اند، پژوهشگران برای ساخت واکسن یا دارویی برای درمان آن هم مسیرهای سنتی در حوزه علوم پزشکی و داروسازی را دنبال می‌کنند، هم مسیرهای کمتر سنتی را.

برخی محققان پژوهش‌های خود را بر آزمایش داروهایی مانند رمدسیویر Remdesivir متمرکز کرده‌اند؛ دارویی که پیشتر برای درمان بیماری ابولا تولید شده است.

در آلمان نیز بررسی‌های کلینیکی واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا در جریان است که پیش از این تحقیق بر روی آن برای تهیه واکسن سرطان آغاز شده بود.

پژوهشگران فرانسوی نیز گمان می‌برند احتمالا نیکوتین، ماده مضر در دخانیات که عامل اصلی بیماری‌های ریوی در بین سیگاری‌ها محسوب می‌شود، در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر باشد.

و اکنون از کانادا خبر می‌رسد که احتمالا برخی مواد موجود در گیاه شاهدانه (کانابیس) بتواند در حفاظت سلول‌ها در برابر ویروس کرونا موثر باشد.

چنانچه نتایج ابتدایی در ادامه تحقیقات تائید شود به این معنا خواهد بود که مشتقات کانابیش می‌توانند به گونه مشابهی نظیر نیکوتین در مقابله با ویروس کرونا موثر باشند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران کانادایی هنوز توسط دیگر متخصصان و کارشناسان این حوزه بررسی و ارزیابی نشده است؛ کاری که به طور معمول برای اطمینان از کیفیت تخقیقات علمی مرسوم است.

ایگور کوالچک، استاد دانشگاه لثبریج کانادا در ایمیلی به "دویچه‌وله" نوشته که نتایج به دست آمده درباره بیماری کووید- ۱۹ در چارچوب تحقیقاتی حاصل شده که درباره تاثیر مشتقات کانابیس در درمان سرطان و بیماری Crohn (نوعی عفونت مزمن روده) در مرکز تحقیقات این دانشگاه در جریان است.

مانند تحقیقات و پیش‌بینی‌ها در مورد نیکوتین، پژوهشگران احتمال می‌دهند گیاه شاهدانه و مشتقات آن حاوی موادی باشند که قابلیت نفوذ ویروس کرونا به سلول‌های ریه را کاهش می‌دهند؛ این ویروس در سلول‌های ریه جا می‌گیرد و از آنجا به تکثیر و گسترش خود می‌پردازد.

تفاوت کانابیس پزشکی با ماری جوانا و حشیش

تا کنون تحقیقات زیادی انجام شده که بر اثر دارویی مشتقات گیاه شاهدانه برای درمان یا کاهش آسیب طیف وسیعی از بیماری‌های روحی و جسمی، از جمله افسردگی، تهوع و زوال حافظه صحه می‌گذارند.

مشتقات کانابیس در برخی کشورها به عنوان دارو به رسمیت شناخته شده و بیماران می‌توانند با تجویز و نسخه پزشک آن را از داروخانه تهیه کنند.

آیا مشتقات کانابیس برای مقابله با کرونا موثرند؟

با این همه کانابیس پزشکی با گیاه شاهدانه که برای تهیه "مواد مخدر سبک"، مانند ماری‌جوانا توسط اشخاص کشت می‌شود تفاوت دارد. در این موارد مسئله میزان غلظت Tetrahydrocannabinol یا "تی‌اچ‌سی" است که ماده مخدر محسوب می‌شود.

در مصارف پزشکی تمرکز محققان بر میزان غلظت روغن کانابیس موسوم به Cannabidiol (سی‌بی‌دی) است. پژوهشگران کانادایی حدود ۸۰۰ گونه گیاه کانابیس پرورش داده‌اند که میزان سی‌بی‌دی آنها بسیار بالاست.

بر این اساس وقتی پژوهشگران از موثر بودن احتمالی ماده‌ای در گیاه کانابیس برای مقابله با ویروس کرونا سخن می‌گویند این حرف به معنای مفید بودن مصرف مشتقات آن مانند ماری‌جوانا یا حشیش نیست؛ در عالم پزشکی بحث بر سر تاثیر ماده خاصی است که با پرورش هدفمند گیاه و در فرآیندهای آزمایشگاهی می‌توان میزان و تاثیر آن برای مصرف پزشکی را بالا برد.

افزون بر این یافته‌های پژوهشگران کانادایی تا زمانی که توسط دیگر پژوهشگران ارزیابی و تائید نشود، مانند بسیاری از تحقیقات دیگر در زمینه مقابله و درمان بیماری کووید- ۱۹ یک گمانه‌زنی محتاطانه بیش نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      فقط سرکه سیب دیگر هیچی خدا شاهده هرکی بخوره نمیگیره

      پاسخ ها

      • محمد

        احسنت دقیقا درست میفرمایین

      • بدون نام

        قسم نخور.شماهم نظر خودت رامیدهی و بقیه هم همینطور
        اما بهترین پیشگیری را میتوان درخانه ماندن دانست

      • بدون نام

        فقط ویتامین سی لیکوپن برای پیشگیری +اسیتل سیستیین در درمان و نخوردن زینک و ویتامین د۳

    • شهریار

      آخرش نتیجه میگیرن همون تریاک سنتی خودمون، البته بدون ناخالصی‌هاش، از همشون بهتره

    • بدون نام

      اه تا دیروز که سیگار بد بود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        العانم بده اونیکه تبلیغ میکنه یا خودش سیگاری است یادکه سیگارفروشی داره درضمن پیشگیری بهترازدرمان است.درنتیجه
        درخانه ماندن بهترین گزینه است(تامجبورنیستین بیرون نروید)

    • ارمین

      از فردا داروی کرونا پکی ۳۰
      ۴۰
      ۵۰
      نابی کرونا کش

    • بدون نام

      چ خووووووب

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج