با این پلوی لذیذ به پسر شیرازی حتما بله بگین!
این غذای خوشطعم و معطر، ترکیبی دلنشین از برنج، گوشت، سبزیجات و ادویههای خوش عطر است.
دانشیاری: شیراز، شهر شعر و ادب، تنها به حافظ و سعدی محدود نمیشود. این شهر، گنجینهای از طعمها و عطرهای اصیل ایرانی است که یکی از آنها دمپختک شیرازی است.
این غذای خوشطعم و معطر، ترکیبی دلنشین از برنج، گوشت، سبزیجات و ادویههای خوش عطر است که هر ذره آن، قصهای از فرهنگ و تاریخ این شهر را روایت میکند.
اگر شما هم به دنبال تجربهای لذیذ از طعمهای اصیل ایرانی هستید، با ما همراه شوید تا طرز تهیه دمپختک شیرازی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دمپختک شیرازی
برنج: ۳ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
گوشت گوساله: ۳ تکه
پیاز: ۲ عدد
کلم برگ سفید: نصف یک کلم کامل
هویج: ۱ عدد
ترکیب ریحان، تره، جعفری و شوید خرد شده: ۱ لیوان
ترخون خشک: نصف قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره: به میزان لازم
سیر: ۵ حبه
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه دمپختک شیرازی
تهیه گوشت: پیاز را خرد کرده و با سیر و روغن تفت دهید. گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس آب جوش اضافه کرده و بگذارید گوشت بپزد.
تفت دادن سبزیجات: پیاز دیگری را خرد کرده و تفت دهید. سیر رنده شده، زردچوبه، نمک، فلفل و زیره را اضافه کنید. سپس هویج و کلم خرد شده را افزوده و تفت دهید. در نهایت سبزی خرد شده و ترخون خشک را اضافه کنید.
مخلوط کردن مواد: برنج خیس خورده، گوشت پخته شده و سبزیجات تفت داده شده را با هم مخلوط کنید و آب گوشت را اضافه کنید. اجازه دهید برنج بجوشد و آب آن کشیده شود. سپس دم بگذارید.
نکات مهم برای تهیه دمپختک شیرازی
جایگزینی گوشت: به جای گوشت گوساله میتوانید از کوفته قلقلی استفاده کنید.
از بین بردن بوی کلم: برای از بین بردن بوی کلم، آن را خرد کرده و ۱۵ دقیقه در آب یخ قرار دهید.
انواع پیاز: پیاز زرد برای پخت و پز مناسب است، پیاز سفید طعم ملایمتری دارد و پیاز قرمز برای سالاد و ساندویچ مناسب است.
با تهیه این دمپختک خوشمزه، میتوانید میهمانان خود را شگفتزده کنید و طعم اصیل شیراز را به خانه خود ببرید.
نظر کاربران
ماده روز یک دفعه میپزم بارب انار میخوریم البته بعضی اوقات بدون گوشت خیلی هم خوشمزهتر هست