۱۰۴۴۶۰۷
۱۰۸۲۶۰
۱۰۸۲۶۰
پ

جراحی بینی بدون تامپون چیست و چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بینی بدون تامپون عملی است که در آن از اسپلینت و آتل سیلیکونی به جای تامپون برای حفظ ساختار بینی پس از عمل استفاده می شود. زیرا تامپون موجب عدم تنفس صحیح شده و خارج کردن آن با درد همراه است.

تامپون که نوعی باند باریک و لوله‌ای شکل  است، بعد از جراحی برای جلوگیری از خونریزی و محافظت از تغییراتی که در حین عمل اتفاق افتاده،  در حفره بینی قرار داده می‌شود. از آنجایی که وجود تامپون در بینی آزار دهنده بوده و کشیدن آن پس از چند روز بعد از جراحی دردناک است، برخی از افراد به دنبال روش‌های نوین جراحی بینی مانند عمل بینی بدون تامپون هستند.

جراحی بینی بدون تامپون چیست و چگونه انجام می‌شود؟

علت استفاده از تامپون بینی چیست؟

پس از انجام عمل زیبایی بینی، پلیپ و یا قوز بینی احتمال خونریزی بینی بسیار بالاست. به منظور کنترل خونریزی شدید، جراح از تامپون بینی استفاده می‌کند. تامپون بینی در واقع یک گاز استریل آغشته به پماد تتراسایکلین باریک و کوچک است که داخل حفره بینی قرار می‌گیرد.

به طور کلی تامپون بینی به دلایل زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • تامپون بینی به عروق خونی در گودی بینی فشار وارد می‌کند و موجب کنترل خونریزی پس از عمل می‌شود.
  • بعد از سپتوپلاستی و جراحی تیغه بینی،تامپون بینی سبب می‌گردد که تیغه بینی در موقعیت مناسب قرار گرفته و چسبندگی کافی بین غضروف بینی و استخوان بینی و تیغه ایجاد شود.
  • در شرایطی که انحراف سپتوم بینی شدید باشد، ممکن است پزشک از تامپون بنی برای رسیدن به اهداف زیبایی بعد از جراحی سیتوپلاستی یا رینوپلاستی بینی استفاده کند.
  • تامپون بینی ترشحات بینی را جذب کرده و از تجمع خون زیر پوست جلوگیری می‌کند.

علت استفاده از تامپون بینی

جراحی بینی بدون تامپون چیست؟

در روش‌های نوین جراحی بینی ، عمل بینی بدون نیاز به تامپون انجام می‌شود. پس از اتمام جراحی بینی برای آنکه ساختار بینی و تغییرات اعمال شده حفظ شوند، همچنین از بافت‌ها حمایت شده و خونریزی کنترل شود، از تامپون استفاده می‌گردد.  قرار دادن تامپون علاوه بر مزایای خود می‌تواند دارای معایبی نیز باشد که از آن جمله به دردناک بودن پروسه خارج کردن آن اشاره می‌شود. علاوه بر این وجود تامپون در بینی باعث می‌شود که تنفس بیمار با مشکل همراه باشد زیرا تامپون راه عبور هوا از بینی را مسدود می‌کند. در عمل بینی بدون نیاز به تامپون که یکی از روش‌های نوین جراحی بینی است، از جایگزین‌های دیگری استفاده می‌شود که اسپلینت و آتل‌های سیلیکونی یا همان تامپون سلیکونی در جراحی بینی مهمترین آنها به شمار می‌روند.

جراحی بینی بدون تامپون چگونه انجام می‌شود؟

در عمل بینی بدون نیاز به تامپون که یکی از روش‌های نوین جراحی بینی به شمار می‌رود، تمامی روند جراحی و اصلاح فرم به شکل معمول انجام می‌گیرد و تنها در هنگامی که نیاز به قرار دادن تامپون درون بینی باشد، به جای آن از یک اسپلینت سیلیکونی یا تامپون سیلیکونی در جراحی بینی که در  واقع همان عملکرد تامپون را دارد، استفاده می‌شود. خوبی اسپلینت یا آتل سیلیکونی در عمل بینی بدون تامپون آن است که خارج کردن آن از بینی آسان‌تر و راحت‌تر از تامپون خواهد بود، و احساس درد را در بیمار تا حد زیادی کم می‌کند. یکی از ویژگی‌های این اسپلینت‌ها آن است که در ناحیه میانی خود دارای یک کانال و یا حفره هایی هستند که باعث می‌شود تنفس فرد بدون مشکل انجام شود و مانعی برای آن ایجاد نشود. در روش‌های نوین جراحی بینی جایگزین دیگر تامپون، استنت است که حالت ژله‌ای داشته و به هر شکلی در می‌آید.

جراحی بینی بدون تامپون چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بینی بدون استفاده از تامپون برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی می‌توان گفت عمل بینی بدون نیاز به تامپون انتخاب افراد زیادی است اما بهتر است بدانید افراد زیر کاندید‌های مناسبی برای  عمل بینی بدون تامپون هستند:

  • افرادی که انحراف شدید بینی ندارند
  • افرادی که  مشکلات انعقادی ندارند
  • افرادی که می‌توانند دوره نقاهت طولانی مدتی داشته باشند
  • افرادی که تحمل درد پایینی دارند
  • افرادی که مشکلات تنفسی دارند

مزایای جراحی بینی بدون تامپون

همانطور که گفته شد استفاده از تامپون پس از جراحی بینی دارای مشکلات خاصی است که حذف آن می‌تواند مزایایی را در پی داشته باشد. برخی از مزایای عمل بینی بدون تامپون به شرح زیر هستند:

  • سهولت تنفس پس از جراحی بینی

تامپون تا حدی راه تنفس را مسدود می‌کند و مخصوصا هنگامی که فرد خوابیده است ممکن است دچار تنگی نفس شود. استفاده از روش‌های نوین جراحی بینی یعنی عمل بینی بدون تامپون تنفس را برای شما بعد از جراحی راحت‌تر کرده و مشکلات زیادی مانند خوابیدن را برای شما حل می‌کند.

  • نداشتن درد و مشکلات حاصل از خارج کردن تامپون از بینی

یکی از دردناک‌ترین مراحل جراحی بینی، خارج کردن تامپون است. همانطور که می‌دانید تامپون یک باند لوله‌ای شکل است که در حفره بینی قرار داده شده است. ترشحات بینی و خونریزی‌های جراحی موجب سنگین و سفت شدن این تامپون می‌شود و بیرون کشیدن آن سخت و دردناک است. به کمک عمل بینی بدون نیاز به تامپون این مشکل از بین خواهد رفت.

مزایای جراحی بینی بدون تامپون

  • کاهش احتمال عفونت و خونریزی بینی پس از جراحی

اسفاده از تامپون بینی احتمال عفونت و خونریزی بینی پس از جراحی را بالاتر می‌برد برای همین عمل بینی بدون تامپون می‌تواند از این خطر جدی جلوگیری کند. تامپون ممکن است آلودگی هایی را به همراه داشته باشد و ماندن چند روزه آن در بینی پس از جراحی، ممکن است احتمال بروز مشکلاتی را ایجاد نماید.

  • نداشتن خشکی گلو و دهان

هنگامی که پس از جراحی، تامپون در بینی قرار داده می شود، تنفس از راه بینی مشکل شده و فرد از راه دهان نفس می‌کشد. به دلیل تنفس از دهان بعد از جراحی، بیماران دائما احساس خشکی گلو و دهان دارند. عدم استفاده از تامپون می‌تواند این مشکل را حل کند. روش‌های نوین  جراحی بینی مثل عمل بینی بدون تامپون و یا استفاده از تامپون سیلیکونی در جراحی بینی منجر به راحتی هر چه بیشتر بیمار پس از عمل خواهند شد.

بهترین جایگزین برای تامپون چیست؟

همانطور که گفته شد یکی از مشکلات تامپون آن است که تنفس بیمار را دچار مشکل می‌کند. از طرفی بیرون آوردن آن چند روز پس از جراحی دردناک و آزار دهنده است. به همین دلیل در روش‌های نوین جراحی بینی از وسیله دیگری به عنوان جایگزین تامپون استفاده می‌شود. اسپلینت‌های داخل بینی و همینطور آتل‌های سیلیکونی که به آنها تامپون سیلیکونی در جراحی بینی هم گفته می‌شود،  بهترین جایگزین برای تامپون به شمار می‌روند. این اسپلینت‌ها دارای کانال برای عبور هوا هستند و کمک می‌کنند تا بیمار تنفس راحت و بدون مشکلی داشته باشد. همچنین به خاطر سیلیکونی و قابل انعطاف بودن این اسپلینت‌ها، بیرون آوردن‌شان از بینی راحت و بدون درد خواهد بود. در عمل بینی بدون نیاز به تامپون و استفاده از جایگزین‌های آن، بیمار پس از جراحی احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.

بهترین جایگزین برای تامپون چیست؟

تفاوت تامپون و استنت بینی چیست؟

در روش‌های نوین جراحی بینی به جای تامپون از استنت نیز استفاده می شود که هر دوی آنها برای نگهداری از بافت استخوانی و غضروفی پس از جراحی بینی کاربرد دارند. اما این دو تفاوت‌هایی هم دارند که در زیر لیست شده است:

  • تامپون از یک باند یا گاز استریل ساخته شده که در هنگام قرار دادن در بینی نرم است اما پس از ماندن چند روزه در بینی و قرار گرفتن در معرض خونریزی، سفت می‌شود و بیرون کشیدن آن برای بیمار سخت و دردناک خواهد بود.
  • استنت‌ها ژله‌ای هستند و در زمان بیرون آوردن‌شان هم همان حالت ژله‌ای خود را حفظ می‌کنند.
  • بیرون کشیدن استنت برای بیمار با درد کمتری همراه است.
  • تامپون خونریزی‌ها و ترشحات را به خود جذب کرده و موجب کاهش ورم بینی می‌شود اما استنت‌ها فقط نقش حمایت از تیغه بینی را دارند.
  • تامپون پس از دو یا سه روز و استنت پس از ۷ روز از بینی بیمار خارج می‌شود.

نکات مهم قبل از انجام جراحی بینی بدون تامپون

برای انجام عمل بینی بدون نیاز به تامپون نکاتی وجود دارد که در صورت رعایت آن‌ها بیمار می‌تواند نتایج بهتری از جراحی دریافت کند. برخی از این نکات عبارت  هستند از:

  • قبل از جراحی از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنید
  • از مصرف نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید
  • مصرف سیگار را ترک کنید
  • حتما شخصی را به عنوان همراه در نظر داشته باشید

مراقبت های لازم بعد از جراحی بینی بدون استفاده از تامپون

تامپون نقش حمایت و محافظت کننده از تغییرات ایجاد شده در بینی را دارد، پس با حذف آن و استفاده از اسپلینت یا تامپون سیلیکونی در جراحی بینی باید با انجام مراقبت‌های  زیر از بروز عوارض جلوگیری کرد:

  • عدم استفاده ار داروهای رقیق کننده خون
  • عدم استفاده از دخانیات
  • عدم استفاده از مشروبات الکلی
  • عدم اعمال فشار به ناحیه جراحی
  • بالا گرفتن سر در هنگام خوا برای تورم کمتر
  • عدم تماس با رطوبت  تا زمان باز شدن گچ بینی

جراحی بینی بدون تامپون بهتر است یا با تامپون؟

ماندگاری بیش از 3 تا 4 روز تامپون داخل بینی موجب مشکلات حادی در تنفس خواهد شد. این مشکل به سردرد، درد صورت، اختلال تنفسی، اختلال خواب و بروز عفونت منجر می‌شود. همه این عوارض ناراحت کننده و دردآور برای بیماران باعث شد پزشکان روش‌های نوین جراحی بینی مانند استفاده از  استنت یا اسپیلنت را جایگزین تامپون کنند. از این رو بسیاری از متخصصین معتقدند جراحی با تامپون برای بیمار سخت‌تر و عوارض بسیاری دارد و اسپیلنت را به آن ترجیح می‌دهند. بنابراین عمل بینی بدون تامپون می‌تواند با راحتی بیشتری برای بیمار همراه باشد.

مقایسه جراحی بینی بدون تامپون و با تامپون

درباره عمل بینی بدون نیاز به تامپون و یا با استفاده از آن توضیحات کاملی ارائه شد. به طور کلی مقایسه این دو جراحی نتایج زیر را در پی دارد:

ویژگی جراحی بینی با تامپون جراحی بینی بدون تامپون
درد و خونریزی بیشتر کمتر
دوره نقاهت بیشتر کمتر
نتایج غیر طبیعی طبیعی
هزینه کمتر بیشتر

استفاده از تامپون در جراحی بینی چه معایبی دارد؟

از گذشته تا امروز استفاده از تامپون روشی مرسوم و متداول بوده است، اما این وسیله معایب و سختی‌هایی را به همراه دارد که در زیر به بررسی آنها پرداخته‌ایم:

  • مسدود کردن مسیر تنفس

تامپون راه های هوایی داخل بینی را مسدود می کند و بیمار مجبور است از دهان تنفس کند و به همین دلیل خشک شدن مکرر دهان ایجاد می شود و فرد باید به صورت مرتب مایعات بنوشد.  در عمل بینی بدون تامپون این مشکل تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

  • خشک شدن مخاط بینی

تامپون خون بینی را به خود جذب کرده و بعد از گذشت مدتی مخاط و خون بینی خشک می‌شود. این  باعث گرفتگی در بینی شده و تنفس را با مشکل مواجه می‌کند. استفاده از تامپون سیلیکونی در جراحی بینی که یکی از روش‌های نوین جراحی بینی به شمار می‌رود، خشک شدن مخاط بینی کاهش می‌یابد.

  • احساس درد و ناراحتی برای بیمار

از دیگر معایب استفاده از تامپون احساس درد در هنگام کشیدن آن است زیرا تامپون به دیواره های بینی فشار می‌آورد و فرد درد زیادی را احساس می‌کند.  عمل بینی بدون نیاز به تامپون با درد کمتری برای بیمار همراه است.

معایب تامپون

جراحی بینی بدون تامپون چه عوارضی دارد؟

با اینکه گفته شد عمل بینی بدون تامپون می‌تواند سختی‌های تامپون را از بین ببرد، اما ممکن است انجام آن با عوارضی همراه باشد. عوارض احتمالی در عمل بینی بدون نیاز به تامپون عبارتند از:

  • ایجاد مشکل ظاهری برای بینی
  • احتمال ایجاد تورم شدید
  • احتمال ایجاد آلودگی
  • کاهش سرعت بهبودی

هزینه جراحی بینی بدون تامپون

همانطور که گفتیم استفاده از تامپون امروزه چندان رایج نیست و اکثر پزشکان روش عمل بینی بدون نیاز به تامپون را پیش می‌گیرند. هزینه این روش جراحی بینی بسته به پزشک متخصص شما، فرم بینی شما و تغییراتی که روی بینی انجام می‌شود بستگی دارد. پزشک متخصص پس از معاینه شما هزینه جراحی بینی بدون درد و کبودی را با شما در میان خواهد گذاشت. با وجود تمام این فاکتورها هزینه عمل بینی بدون تامپون بین 25 تا 100 میلیون تومان تخمین زده می‌شود. 

سوالات متداول

برای رسیدن به شناختی بهتر درباره عمل بینی بدون نیاز به تامپون برخی از سوالات متداول درباره این جراحی را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

آیا بعد از جراحی بینی آلرژی بدتر خواهد شد؟

اگر از قبل حساسیت‌های فصلی و آلرژی‌های خاص داشته باشید بعد از عمل بینی بدون تامپون هم به همان ترتیب خواهد بود. با این حال برای اینکه خارش و عطسه‌های پی‌درپی موجب بهم ریختن فرم بینی و پاره شدن بخیه‌های داخل بینی نشود پزشک در نسخه بعد از عمل بیمار آنتی هیستامین نیز قرار می‌دهد.

آیا خندیدن بعد از جراحی مشکل ساز خواهد شد؟

چون بینی تا چند ماه بعد از عمل در حال شکل‌گیری فرم جدید است بهتر است پس از عمل بینی بدون تامپون از خنده  و گریه و حرکاتی که به عضله های صورت فشار وارد می کند خودداری کنید. توجه داشته باشید که به هیچ وجه بلند نخندید و قهقه نزنید و به مدت دو تا سه ماه هنگام خندیدن عضلات گونهه خود را به آرامی در دست گرفته تا خیلی تحت تاثیر خندیدن به بینی فشار وارد نشود.

آیا انحراف تیغه بینی بعد از عمل برمی‌گردد؟

در بعضی عمل‌های زیبایی ماند عمل بینی بدون نیاز به تامپون همزمان انحراف تیغه داخلی بینی نیز اصلاح می‌شود. این روش با بریدن تیغه و اصلاح و بخیه مجدد آن انجام می‌شود و امکان برگشتن تیغه داخلی به حالت اولیه خود وجود ندارد. استفاده از تامپون سیلیکونی در جراحی بینی به عدم بازگشت تیغه داخلی کمک می‌کند.

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج