چه کسی خسرو شکیبایی را کشف کرد؟
شکیبایی یکی از دانشجویانی است که در دوره طلایی دانشکده هنرهای زیبا در رشته بازیگری تئاتر تحصیل کرده و با بازیگرانی همچون رضا بابک، امین تارخ، بهرام شاه محمدلو و هنرمندانی همچون محمد کوثر همکاری داشته و در تئاترهای دانشجویی آن زمان که اغلب در تالار مولوی روی صحنه میرفتند، به ایفای نقش پرداخته است.
ایسنا: استادی که روبروی خسرو شکیبایی قرار گرفته بود، باورش نشد که این جوانک تا به حال کار تئاتر نکرده است، چرا که آنچنان جملات را به درستی ادا میکرد که این تصور را ایجاد کرده بود، قبلا حتما مشق تئاتر کرده است، اما این جوانک میگفت حتی در مدرسه هم تئاتر بازی نکرده است.
فردا، هفتم فروردین ماه سالروز تولد خسرو شکیبایی است، بازیگری که تجسم خواستن است.
خسرو شکیبایی از دوران کودکی و زمانی که تنها ۹ سال داشت، با دیدن نمایشهای تئاتر «نصر» به هنر تئاتر و بازیگری علاقهمند شد.
با اصرارش پدر را مجاب کرد تا او را به سینما ببرد و بتواند هنر بازیگری بازیگران بزرگ را روی پرده نقرهای ببیند، اما از بخت بد پدر را در ۱۴ سالگی از دست داد و حالا کولهبار مسئولیتش سنگینتر شده بود و باید کمک خرج خانواده میشد، ولی این گونه نبود که مشغولیتش در کارهایی نظیر کفاشی، پیراهن دوزی و کانالسازی او را از فضای هنر و علاقهاش به بازیگری دور کند.
خسرو شکیبایی تجسم خواستن بود. آن چنان شیفته کار هنر بود که ساعتها به انتظار حضور هنرمندان بزرگ تئاتر و دوبله میایستاد.
زمانی که در اداره تئاتر شغلی برای خود دست و پا کرده بود، از یکی از بازیگران آن زمان درخواست کرد تا او را به تمرین تئاتر خود ببرد و این گونه بود که اولین آزمون بازیگری خود را پشت سر گذاشت.
او در خاطرات خود نگفته اولین بار نزد چه کسی تست بازیگری داده است. با این حال همان استاد متوجه شد قریحه بازیگری این جوانک قوی است و او را برای انجام کار تئاتر دعوت کرد و این سرآغاز ورود خسرو شکیبایی برای بازیگری تئاتر بود.
شکیبایی یکی از دانشجویانی است که در دوره طلایی دانشکده هنرهای زیبا در رشته بازیگری تئاتر تحصیل کرده و با بازیگرانی همچون رضا بابک، امین تارخ، بهرام شاه محمدلو و هنرمندانی همچون محمد کوثر همکاری داشته و در تئاترهای دانشجویی آن زمان که اغلب در تالار مولوی روی صحنه میرفتند، به ایفای نقش پرداخته است.
بتدریج عباس جوانمرد، سرپرست گروه هنر ملی او را به این گروه دعوت کرد و در آنجا بود که با محمود استادمحمد آشنا شد. حضور درخشان او روی صحنه سبب شد تا کارگردانهای سینما او را برای بازی در فیلم هایشان دعوت کنند.
نخستین کارگردان مسعود کیمیایی بود که بعد از دیدن نمایش «شب بیست و یکم» به نویسندگی و کارگردانی محمود استاد محمد که در آن خسرو شکیبایی حضوری به یاد ماندنی داشت، او را برای بازی در فیلم «خط قرمز» دعوت کرد و اولین حضور شکیبایی در سینما در اوایل دهه ۶۰ رقم خورد، اما آنچه او را به عنوان بازیگری تکرار نشدنی در سینمای ایران تثبیت کرد، بازی در نقش حمید هامون در فیلم «هامون» به کارگردانی داریوش مهرجویی بود. اتفاقاً همان زمان هم بازی در نمایش «شاهزاده و گدا» به کارگردانی هادی مرزبان سبب شد که مهرجویی او را برای بازی در فیلم «هامون» که همچنان در سینمای ایران اثری یگانه است، دعوت به کار کند.
شاید آن زمان هیچ یک فکر نمیکردند که این فیلم آنچنان ماندگار شود و خسرو شکیبایی به عنوان «هامون» سینمای ایران باقی بماند.
شکیبایی همان اندازه که تماشایی بود، تماشاگران را از صدای زیبای خود نیز بهرهمند میساخت.
او پیش از ورود جدیاش به سینما در اثار زیادی گویندگی کرده بود. آن هم در دورهای که دوبله ایران در جهان یگانه بود و هنرمندان دوبلاژ به سادگی، نوآموزان را به این عرصه راه نمیدادند.
او با دکلمه شعرهای شاعرانی، چون سهراب سپهری، فروخ فرخزاد، محمدرضا عبدالملکیان و ... چهل حکایت از گلستان سعدی یادگاری دیگری هم از خود بر جای گذاشته است.
خسرو شکیبایی که زاده هفتم فروردین ۱۳۲۳ در محله مولوی تهران است، همیشه خوشنود بود که روز تولدش همزمان است با روز جهانی تئاتر. او چند ماهی است که کوچهای به نام خود دارد. کوچهای که قبلا «ماه» نامیده میشد و در حد فاصل بین خیابان صبای جنوبی و فلسطین قرار دارد و حالا تابلوی خسرو شکیبایی را بر خود دارد، کوچهای که خانه تئاتر در آن واقع شده است.
تبلیغات متنی
-
قاتل پرسپولیس به بازی با استقلال رسید
-
شهردار طالبان: کابل را زیباتر از پاریس میسازیم!
-
احتمال ورود سیل از افغانستان به ایران
-
امشب یک ستاره آفریقایی باعث حسرت استقلالیها شد
-
بازگشت همتی، امیرحسین ثابتی را عصبانی کرد
-
بازیگر سری جدید کارآگاه علوی مشخص شد
-
سکته گزینه مدنظر پرسپولیس وسط زمین مسابقه!
-
آزادی قاتلی که در زندان خیر شد
-
نطق شبانه لاریجانی درباره ناآرامیهای اخیر
-
کنعانیزادگان، فارغ ز غوغای جهان در حال خوشگذرانی
-
فیلم پربازدید از فداکاری یک شهروند ایذهای در سیل
-
سه پرسپولیسی و یک استقلالی در لیست خرید یحیی
-
فال روزانه چهارشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۴ | فال امروز| Daily Omen
-
استوری معنادار سردار آزمون در حمایت از مردم ایران
-
قالیباف ترامپ را تهدید کرد
-
سکته گزینه مدنظر پرسپولیس وسط زمین مسابقه!
-
نطق شبانه لاریجانی درباره ناآرامیهای اخیر
-
مجلس با افزایش ۳۰ درصدی حقوقها موافقت کرد
-
لحظه هولناک رانش زمین در جاده خوزستان
-
سانسور عجیب مهران مدیری در سریال جدیدش خبرساز شد
-
بازداشت ۴دانشجو در پی اعتراضات امروز در دانشگاه تهران
-
هزینه نجومی جذب پدیده لیگ برای پرسپولیس
-
تکلیف وام ازدواج برای سال ۱۴۰۵ مشخص شد
-
واکنش مشاور رهبری به مجوز ترامپ برای حمله به ایران
-
گزارش ایرنا از تجمعات اعتراضی امروز دانشگاهها
-
تصویری که از جو امروز مجلس توجهبرانگیز شد
-
اولین واکنش به خبر استعفای جنجالی ساعات اخیر
-
دلالی هزار میلیاردی در فوتبال ایران فاش شد
-
پاسخ مثبت عراقچی به پیشنهاد ترامپ برای مذاکره
-
عجیب اما واقعی؛ تهران سومین شهر پاک جهان شد!
-
حقوق هر کارمند صداوسیما مشخص شد
-
روزنامه اصولگرا به همتی یک لقب جدید داد
-
تصاویر خبرگزاری فارس از امروز ظهر در مرکز تهران
-
دستور شبانه مسعود پزشکیان در پی اعتراضات
-
رئیس جدید بانک مرکزی معرفی شد
-
ناگهان فردا تعطیل شد!
-
پاسخ فوری شمخانی به تهدیدات امشب ترامپ
-
پزشکیان رسما عقبنشینی کرد
-
سلمان خان در سن ۶۰ سالگی همچنان جذاب است
-
محتوای جلسه ترامپ و نتانیاهو درباره ایران تقریبا فاش شد
-
اولین ویدئوی رسمی منتشر شده از اعتراضات امروز
-
از واشنگتن تا تهران؛ سه نکته مهم درباره ۲۴ ساعت ملتهب
-
کاهش قابل توجه قیمت دلار و سکه در چند ساعت
-
نطق شبانه فردوسیپور درباره اعتراضات اخیر
-
موضع متفاوت حسن یزدانی درباره اعتراضات
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر